Prijsverlaging door energieleveranciers

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 1 juli 2007

Prijsverschil op aardgas tussen Nuon, Essent, Eneco en Delta verdrievoudigd. Per vandaag hebben alle energiebedrijven hun stroom- en aardgasprijzen verlaagd. Oorzaak is de al maanden eerder ingezette prijsdaling van ruwe olie. Energieprijzen zijn immers gekoppeld aan olieprijzen. Opmerkelijk is echter dat door deze prijsdaling, de prijsverschillen tussen de energiebedrijven toenemen. "Eindelijk zichtbare prijsvoordelen van een vrije energiemarkt voor de consument", aldus Paul van Selms van consumentencollectief www.UnitedConsumers.com

Prijsverschil op aardgas verdrievoudigd

De tarieven van 1 juli van de grotere energiebedrijven laten grotere onderlinge verschillen zien, dan het eerste half jaar. Het prijsverschil (duurste versus goedkoopste) voor aardgas tussen Nuon, Essent, Eneco en Delta is in tweede deel van 2007 driemaal zo groot als in het eerste deel van 2007. Dat leidt ertoe dat, afgezien van de prijsdaling per 01-07-2007, (die de consument zo'n 75 euro oplevert), nog eens jaarlijks extra 50 euro op aardgas bespaard kan worden.

Consumenten met vaste prijscontracten kijken zuur

Huishoudens welke recent voor een vaste prijscontract kozen staan nu even raar te kijken. De prijsdaling staat haaks op het beeld dat de energiebedrijven schetste in hun reclame campagnes voor vaste prijzen. Zij suggereerden dat energieprijzen alleen maar zouden stijgen. De huidige prijsdaling onderschrijft de uitingen van de Consumentenbond en UnitedConsumers, die eerder dit jaar en vorig jaar al waarschuwden voor de zogenaamde aantrekkelijkheid vaste prijscontracten.