Heeft u de juiste gas- en stroommeter?

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 28 januari 2013

UnitedConsumers is er voor u om u te helpen met besparen. Daarom informeren wij u graag over het volgende. Naar aanleiding van berichten in de media (TV programma Tros Radar en Vereniging Eigen Huis) is duidelijk geworden dat er bij zwaardere energieaansluitingen mogelijk onnodig hoge netwerkkosten in rekening worden gebracht voor de capaciteit van een stroom / gas meter.

Bent u reeds energie klant bij UnitedConsumers?

Om het onze energieklanten zo makkelijk mogelijk te maken, hebben wij voor onze bestaande klanten onderzocht of er mogelijk een te zware aansluiting in hun woning aanwezig is. In de meeste gevallen bleken de energie meters correct te zijn. De huishoudens met een zwaardere energieaansluiting hebben wij al persoonlijk via e-mail op de hoogte gebracht. Heeft u geen e-mail ontvangen dan heeft u aansluiting die past bij uw verbruik. U betaalt in dat geval ook niet teveel.

Bent u nog geen klant energie klant bij UnitedConsumers?

Dan kan het interessant voor u zijn om uw aansluitingen te controleren. Indien u namelijk een te zware gas of stroom aansluiting in uw woning heeft, kan het zijn dat u teveel betaalt. Hieronder kunt u zien hoe u uw aansluitingen kunt controleren.

Hoe kan ik zien of mijn gasaansluiting juist is?

Op uw gasmeter staat een G code. Hieronder ziet u de betekenis van deze codes.

Indien u een G10, G16 of G25 code op uw gasmeter ziet, heeft u een zwaardere aansluiting. Wij raden u aan contact op te nemen met uw netbeheerder.

Hoe kan ik zien of mijn stroomaansluiting juist is?

Op uw stroommeter is niet af te lezen wat de capaciteit van de meter is.
Bekijk hiervoor uw energierekening. Hier kunt u aflezen wat het capaciteitstarief is dat u betaalt.

Indien uw capaciteitstarief 3x25A betreft, dan betaalt u het lagere tarief. Indien u op uw energierekening een capaciteitstarief van 3x35A t/m 3x80A ziet, dan is er sprake van een zwaardere aansluiting. U betaalt dan niet het laagste tarief. U heeft een zwaardere aansluiting nodig indien u bijvoorbeeld in het bezit bent van een Sauna, Warmtepomp of jacuzzi. Indien dit niet het geval is, maar u wel een zwaardere aansluiting heeft raden wij u aan om contact op te nemen met raden wij u aan om contact op te nemen met uw netbeheerder.

Bent u nog geen energieklant bij UnitedConsumers? Kies ook voor Stapelkorting en krijg gemiddeld € 340,00 terug via uw persoonlijk bespaartegoed.

 

Indien u verder nog vragen heeft, bel of mail ons gerust op 040-2350560 of energie@unitedconsumers.com.