UnitedConsumers is verkozen tot beste energieleverancier

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 31 januari 2013

 UnitedConsumers is door de consument uitgeroepen tot beste energieleverancier van Nederland. Marktonderzoeksbureau Gfk onderzocht bij circa 15.000 Nederlandse huishoudens hoe zij de 13 energieleveranciers in Nederland beoordeelden. De energiebedrijven werden beoordeeld op elf aspecten, waaronder prijs en betrouwbaarheid. Greenchoice uit Rotterdam eindigde als tweede en Electrabel uit Zwolle legde beslag op de derde plaats.

Top 3 beste energiebedrijven al vijf jaar redelijk constant

Het Eindhovense consumentencollectief UnitedConsumers wint voor de tweede keer de GfK Consumer Energy Award. In 2008 won UnitedConsumers, dat sinds 2008 met een eigen leveranciersvergunning een volwaardig energiebedrijf is, de eerste keer. Sinds 2008 scoren we elk jaar in de top 3 van beste energieleveranciers en nu dan weer als beste. Fantastisch, aldus Paul van Selms.

Beoordeling op 11 aspecten

De Award geeft volgens GfK de erkenning vanuit de consument voor de energieleverancier met de hoogste kwaliteit van dienstverlening weer. De energiebedrijven werden beoordeeld op elf aspecten, waaronder prijs, betrouwbaarheid, bereikbaarheid, deskundigheid, milieu en klachtenafhandeling. UnitedConsumers is maar liefst op tien aspecten als beste beoordeeld. Met een gemiddelde waardering van 7,9 is UnitedConsumers de beste leverancier van Nederland.

Vertrouwen consument groeit in energiemarkt

Waar de energiebranche in het verleden jaar op jaar een steeds betere score noteerde, lijkt deze trend nu af te vlakken. Zowel dit jaar als vorig jaar krijgt de branche een gemiddelde score van 7.5. Ook de scores op de onderliggende dimensies zijn gelijk aan vorig jaar. Hieruit spreekt een blijvend vertrouwen vanuit de consument. Vanwege dit vertrouwen in de energieleveranciers lijkt de consument inmiddels steeds minder drempels te ervaren om te switchen. Het switchcijfer lag in 2012 op een recordhoogte van maar liefst 13.6%.

 

 

Foto: De overhandiging van de GfK Consumer Energy Award
Links: Jeroen Barten, Senior Research Consultant van onderzoeksbureau GFK
Midden: Bas Poell, Directeur oprichter UnitedConsumers
Rechts: Paul van Selms, Directeur oprichter UnitedConsumers