Vrouw is de baas over de verwarming

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 8 januari 2014

Meningsverschillen over de temperatuur in huis komen in de beste families voor. In ruim de helft van de huishoudens is wel eens een meningsverschil over de juiste kamertemperatuur. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Honeywell.

Temperatuur in huis vaak discussiepunt

Mannen hebben het vaak warmer dan vrouwen. In plaats van een trui aan te trekken, gaat de thermostaat een graadje hoger: in 74 procent van de gevallen bepaalt de vrouw de temperatuur bij een meningsverschil. De ideale temperatuur blijkt overigens 19.7 graden Celsius te zijn.

Energieverbruik

Niet alleen de temperatuur, ook het energieverbruik geeft vaak discussie. Energie besparen hoeft niet moeilijk te zijn, een paar simpele aanpassingen en nieuwe gewoontes zijn vaak al genoeg. Een minuutje korter douchen en lampen niet onnodig laten branden levert al een besparing op.