Goud voor UnitedConsumers Energie

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 11 februari 2014

UnitedConsumers Energie heeft voor de derde keer de GfK Energy Award gewonnen en is daarmee de beste energieleverancier van Nederland. Circa 15.000 huishoudens beoordeelden veertien energieleveranciers op onder andere prijs, betrouwbaarheid en dienstverlening.

UnitedConsumers Energie is beoordeeld met een gemiddelde score van 7,9. "Hier zijn we ontzettend blij mee," laat Van Selms weten. "We staan sinds 2008 in de top 3 en deze prijs laat zien dat we onze dienstverlening op niveau houden." UnitedConsumers won de Energy Award ook in 2008 en 2012.

'Persoonlijke benadering zit in ons DNA'

De hoge klantbeoordeling komt volgens Van Selms door de persoonlijke benadering van de klantenservicemedewerkers: "Hoe je als persoon ten opzichte van de klant staat, kun je niet in een systeem of proces vangen. Dan gaat het om het menselijke aspect en dat zit in het DNA van de organisatie."

Kleinere energiebedrijven in de top drie

De top drie wordt dit jaar compleet gemaakt door Greenchoice en Woonenergie. De scores van de drie beste energieleveranciers lagen erg dicht bij elkaar. Voorgaande jaren behaalden beide leveranciers ook al een top 3 notering. Consumenten beoordeelden energieleveranciers op onder andere prijs, betrouwbaarheid, bereikbaarheid, deskundigheid, milieu en klachtenafhandeling.

Consument deelt kritiek gemakkelijker

Voor het eerst is een lichte daling in de gemiddelde beoordeling te zien (7,3 ten opzichte van 7,5 vorig jaar). Volgens Jeroen Barten van GfK komt dat mede door de steeds kritischere consument. "Men deelt ook sneller informatie wanneer er iets misgaat. Dit vraagt om een steeds hogere kwaliteit van de klantenservice en vooral het waarmaken van de verwachting van de consument."