UnitedConsumers klantenservice best beoordeeld

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 26 augustus 2014

De klantenservice van UnitedConsumers Energie wordt hoog gewaardeerd door de Consumentenbond. Uit onderzoek onder de 12 grootste energieleveranciers komt UnitedConsumers als beste uit de test met een gemiddeld rapportcijfer van 7,3. Slechts de helft van de energiebedrijven scoorde een voldoende.

In mei en juni 2014 werd elk energiebedrijf 20 keer gebeld en 20 keer gemaild over verschillende onderwerpen. Het totaaloordeel bestaat uit kwaliteit van gegeven informatie, reactietijd en behandeling van de klant aan de telefoon.

Energieleverancier Totaaloordeel
UnitedConsumers 7,3
Greenchoice 6,3
E.ON 5,9
Energiedirect.nl 5,8
Eneco 5,7
Budget Energie 5,6
NLE 5,3
Essent 5,1
Nuon 5
Delta 4,6
Oxxio 3,9
Electrabel 3,3

Totaalscore klantenservice energieleveranciers, juli 2014
Bron: Consumentenbond

Uitstekende score op alle onderdelen

UnitedConsumers wordt op kwaliteit van de informatie en klantbenadering 'goed' beoordeeld, voor reactietijd krijgt de energieleverancier een 'zeer goed'. Niet alle onderdelen worden gelijk gewaardeerd. Zo heeft de kwaliteit van informatie een groter aandeel in de totaalscore (40 procent) dan de reactietijd (7,5 procent) en klantbejegening (5 procent). Daarmee komt het totaaloordeel van UnitedConsumers Energie op een 7,3.

Snelste service bij UnitedConsumers

UnitedConsumers was met een gemiddelde telefonische wachttijd van een halve minuut het snelst. Gemiddeld bedraagt de wachttijd zo'n 2 minuten. 'Ook bij vragen per e-mail springt UnitedConsumers er positief uit, onze vragen werden altijd dezelfde dag beantwoord,' aldus de Consumentenbond. Slechts een derde van de energieleveranciers beantwoordde alle 20 e-mails: Energiedirect, Greenchoice en UnitedConsumers Energie.