Consument steeds energiebewuster

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 17 september 2014

Nederlanders verbruiken steeds minder energie. Het gas- en stroomverbruik daalt door onder andere betere isolatie van woningen en een meer bewustere omgang met energie. Dat blijkt uit Energietrends 2014 van Energie Centrum Nederland.

Ook zuinigere apparaten zoals koelkasten, wasmachines en cv-ketels dragen bij aan de daling van het energieverbruik.

Energieverbruik in huis

Huishoudens hebben steeds meer elektrische apparaten. Denk aan een televisie, vaatwasser, wasmachine, maar ook laptops en kleinere apparaten zoals mobiele telefoons en tablets hebben stroom nodig. De grootste energieverbruiker in huis is echter de cv-ketel. In 85% van de huishoudens zorgt een zuinige HR-ketel voor verwarming en warm water. Wist u dat er ketels zijn met een rendement van 140%? De HRe-ketel produceert meer energie dan hij nodig heeft.

Energie besparen

Iedereen besparen op energie. Bijvoorbeeld door uw zolder te isoleren, of bij de aanschaf van een nieuwe vaatwasser of koelkast goed op het energielabel te letten. Meer dan de helft van ons stroomverbruik gaat naar elektrische apparaten. Maar ook op verlichting kunt u veel besparen. Kies voor spaarlampen of led-verlichting en vervang uw oude gloeilampen.

U kunt nog meer besparen met een goedkope energieleverancier. Bij UnitedConsumers Energie krijgt u altijd korting op uw energieverbruik.