UnitedConsumers beste energieleverancier volgens Sum

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 29 september 2014

UnitedConsumers Energie komt bij een onderzoek van Sum als beste uit de bus. Op onderdelen als imago, communicatie en persoonlijke benadering werd ze met hoge cijfers beoordeeld. Gemiddeld scoorde UnitedConsumers Energie een 7,9. Daarmee mag ze zich samen met Greenchoice de beste energieleverancier van 2014 noemen.

Aan het onderzoek van Sum namen 716 consumenten deel. Zij beoordeelden de 12 grootste energieleveranciers op imago, klantenservice en betrokkenheid. Imago werd met begrippen als betrouwbaarheid, oprechtheid en geloofwaardigheid gemeten. De klantenservice werd onder andere beoordeeld op telefonische bereikbaarheid en klantvriendelijkheid

Energieleverancier Rapportcijfer imago Rapportcijfer klantenservice
UnitedConsumers 7,7 7,8
Budget 6,8 7,2
Delta 7,0 6,9
E.ON 6,6 7,0
Electrabel 7,0 7,5
Eneco 7,1 7,3
Energiedirect 7,1 7,1
Essent 7,1 7,3
Greenchoice 7,9 7,6
Nederlandse Energie Maatschappij 7,1 7,3
Nuon 6,9 7,1
Oxxio 6,8 7,0

Meest betrokken en verantwoorde energieleverancier

Naast de klantvriendelijkheid en het imago werd de betrokkenheid van de energieleveranciers onderzocht. Ook op dit punt scoorde UnitedConsumers goed. 87 Procent van de respondenten waardeert UnitedConsumers om de persoonlijke benadering en meer dan 90 procent ziet UnitedConsumers als een betrokken en verantwoorde energieleverancier.

Kennis over energie besparen is groot

Sum onderzocht ook in hoeverre men op de hoogte is van manieren om energie te besparen. Van de respondenten zegt 88,5 procent te weten hoe ze kunnen besparen op hun energiegebruik. Daarbij worden ze onder andere geholpen door hun energieleverancier. Ook UnitedConsumers helpt haar deelnemers besparen op hun energiegebruik. Op de website kunnen consumenten vele energie bespaartips vinden.