UnitedConsumers wint drie keer op rij GfK Energy Award

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 18 februari 2015

UnitedConsumers Energie heeft voor de derde opeenvolgende keer de GfK Energy Award gewonnen. Ook in 2015 mogen zij zich daarom beste energieleverancier van Nederland noemen. Dit blijkt uit onderzoek van GfK waar circa 15.000 huishoudens de dertien grootste energieleveranciers van Nederland beoordeelden.

UnitedConsumers Energie voor 3e keer op rij beste leverancier!

De overhandiging van de GfK Energy Award
Links:
Jeroen Barten, Senior Research Consultant van onderzoeksbureau GfK
Rechts:
Bas Poell, Directeur oprichter UnitedConsumers

Beste energieleverancier 2015

De gemiddelde waardering van UnitedConsumers Energie kent een score van 8,1. Een stijgende lijn ten opzichte van voorgaande jaren, waar zij een score van 7,9 haalde. Ook in 2008 won UnitedConsumers de GfK Energy Award. Sinds die tijd is ieder jaar de top 3 positie behaald voor beste energieleverancier.

Winnaar op 10 van de 11 onderdelen van dienstverlening

De GfK Energy Award wordt jaarlijks uitgereikt aan de energieleverancier met de hoogste kwaliteit van dienstverlening. Erkend vanuit de consument. Om deze erkenning te krijgen ging een beoordeling vooraf op elf aspecten, waaronder prijs, betrouwbaarheid, bereikbaarheid, deskundigheid, milieuvriendelijkheid en klachtenafhandeling. Op tien van de elf aspecten kwam UnitedConsumers als beste naar voren wat de nummer 1 positie opleverde.

Energiemarkt presteert steeds beter

Naast UnitedConsumers behaalde Greenchoice de tweede plek met een beoordeling van 7,8. Woonenergie werd derde met een behaalde score van 7,7. Ten opzichte van 2014 waarin een lichte daling was te zien van kwaliteit van dienstverlening ziet het er naar uit dat de energiemarkt zich op dit gebied heeft hersteld. Toch is er nog genoeg ruimte voor verbetering en onderscheid aangezien het algemene gemiddelde van tevredenheidsscores tussen de 6,5 en 7,5 ligt, aldus Jeroen Barten, Senior Research Consultant van GfK. Bekijk hier de resultaten van het onderzoek.