Energierekening lager door zacht begin decembermaand

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 14 december 2016

De decembermaand is zacht begonnen. De eerste twee weken van december leverden prachtig zonnige dagen op en soms zelfs temperaturen van meer dan 10 graden. Slechts enkele dagen waren kouder dan gemiddeld. Dit zachte begin van de meestal erg koude decembermaand, heeft een positief effect op onze energierekening. Niet alleen de handschoenen konden namelijk in de kast, maar ook de verwarming stond minder hard aan.

De eerste halve maand van december was zacht met een maximumtemperatuur van gemiddeld 8,2 graden. Dit is een aantal graden boven de gemiddelde maximumtemperatuur van 6 graden. Ook ’s nachts was de temperatuur gemiddeld zo’n graad hoger dan normaal. Dit lijkt geen groot verschil, maar toch zorgen deze paar graden voor een veel aangenamer gevoel.

Er zijn ook nog geen ijsdagen voorgekomen in december. Dit zijn dagen met een maximumtemperatuur onder het vriespunt. Het lijkt erop dat we de laatste twee weken van december ook geen ijsdagen hebben. December heeft gemiddeld twee ijsdagen.

Hierdoor komt het weer in de buurt van de zachte decembermaand van 2015. Hoewel het toen niet eenmaal heeft gevroren. Toch is de decembermaand in 2016 opnieuw zacht. De liefhebbers van kou en sneeuw moeten nog even wachten, al brengt het zachte weer toch veel voordelen met zich mee.

Door dit zachte weer konden we de deur uit zonder handschoenen en in de zon was het zelfs aangenaam lekker voor december. Daarbij komt nog een veel groter voordeel. Doordat we geen ijsdagen hebben gehad en de temperatuur hoger is dan gemiddeld, hoeven we de verwarming minder hard aan te zetten. Hierdoor verbruikt een gemiddeld huishouden al snel een paar tientjes minder aan energie. Het zachte weer is dus ook goed voor onze portemonnee. De hoogte van de energierekening wordt namelijk voor een groot deel bepaald door het weer in de wintermaanden.

Het zachte weer helpt mee aan een lagere energierekening. Wilt u nog meer besparen op uw energierekening, kies dan voor energie van UnitedConsumers. 100% groen en goedkoop. Met energie van UnitedConsumers bespaart u gemiddeld € 340,- per jaar. U verdient meer.