TopImage

Doorlopend voordeelzo geregeld

UnitedConsumers sponsor van iGEM team Amsterdam

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 7 juli 2017

Vol trots vermelden wij dat UnitedConsumers opnieuw supporter is van iGEM. Dit is een tienkoppig studententeam uit Amsterdam dat meedoet aan ’s werelds grootste wedstrijd in de synthetische biologie. Door middel van genetische manipulatie presenteren meer dan 300 teams tijdens de iGEM-competitie projecten voor het oplossen van maatschappelijke problemen.

Nieuwe manier van produceren; bacteriën als krachtcentrales

De uitstoot van broeikasgassen zoals kooldioxide zorgt voor verandering van het klimaat en dat oliën uitgeput raken. Maar stelt u voor dat kooldioxide kan dienen als bron. Een bron die olie vervangt. Dat bacteriën ingezet worden als microscopische krachtcentrales. Veel bacteriën kunnen gebruikt worden om zogenaamde celfabrieken te maken. Het bewust inzetten van bepaalde bacteriën om inheemse stofwisselingen te genereren die we vervolgens kunnen gebruiken voor de productie van een verbinding die we nodig hebben. Dit wordt bereikt door de samenstelling van de bacterie te bewerken of door een specifieke omgeving te creëren. E. coli en gist zijn hiervoor de meest geschikte organismen. Dit komt omdat deze organismen geen olie nodig hebben om waardevolle verbindingen te produceren. Een grote stap dichterbij naar een bio-gebaseerde economie.

Standaard groene stroom bij UnitedConsumers

Ook UnitedConsumers wil samen met de consument een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst. Dit doen wij onder andere door het aanbieden van standaard groene stroom. Daarnaast geven we bespaartips en advies voor duurzaam energiegebruik. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zonnepanelen. Een groot voordeel van duurzame energie via UnitedConsumers is dat u zelf direct profiteert van korting. En dat wil zeggen een extraatje overhouden voor leuke dingen zoals vakantie of voor leuke dagjes uit. Daarnaast is het investeren in duurzame energie van groot belang voor de toekomst. Zo ook vindt het huidige iGEM projectteam van Amsterdam. Tijdens de iGEM-competitie zullen zij niet alleen strijden om de titel maar ook voor een duurzame toekomst.

We wensen het team veel succes met de aankomende wedstrijd. Dankzij deze ontwikkelingen wordt het steeds meer mogelijk om grotendeels te gaan leven van biomassa in plaats van enkel fossiele grondstoffen. Investeren in een duurzame toekomst. Goed voor elkaar.
 

Met UnitedConsumers Energie
profiteert u van:

  • 100% windenergie
  • € 70,00 welkomstbonus
  • Kracht van 500.000 deelnemers
  • De beste service: winnaar Opiness Award 2017