Contact
Mijn UnitedConsumers

Energieprijs historisch laag

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 2 april 2020

De gasprijs is in de afgelopen 4 jaar nog nooit zo laag geweest. Door onder andere het coronavirus en de milde winter, zijn de energieprijzen in de afgelopen maanden extreem gedaald. Goed nieuws voor de consument, want besparen op de energierekening is daardoor extra makkelijk!

Energieprijzen zeer voordelig

De gasprijs voor huishoudens bereikt deze maand een historisch laag punt en dat heeft verschillende redenen. Aan de ene kant ontstond er begin maart een prijzenoorlog over oliewinning tussen Saoedi-Arabië en Rusland. 

Ook het coronavirus zorgt voor een daling van de energieprijzen. Bedrijven sluiten hun deuren en reizen worden uitgesteld, waardoor de vraag naar olie daalt. Daarnaast was de winter warm, waardoor een gasoverschot is ontstaan. Al deze factoren zorgen voor extreem lage gasprijzen.

Consument als grote winnaar

De consument heeft er baat bij. De prijzen voor gas en stroom lagen aan het begin van het jaar namelijk meer dan 10 procent hoger. Dat betekent goed nieuws voor huishoudens die een nieuw energiecontract af gaan sluiten. De besparing kan namelijk oplopen tot wel 400 euro of meer!

Huishoudens met een variabel contract voor onbepaalde tijd zijn de grote winnaars. Deze groep bespaart namelijk ontzettend veel geld op hun huidige energierekening. De meeste consumenten zullen nog een lopend contract hebben. In dat geval loont het om een overstap te overwegen.

Profiteren? Stap ook over

Wilt u ook profiteren van de historisch lage gasprijs? Vergelijk uw energie bij UnitedConsumers op basis van de Gemiddelde Landelijke Energieprijs. Bovenop deze energieprijs, krijgt u altijd 10 procent korting. Zo heeft u altijd de laagste prijs én houdt u meer over voor een leuker leven!

Bereken uw voordeel