Contact
Mijn UnitedConsumers

Variabele tarieven stroom en gas dalen

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 8 januari 2021

De Gemiddelde Landelijke Energieprijs voor variabele tarieven voor stroom en gas is per 1 januari 2021 gedaald. De daling van de GLE betekent goed nieuws voor consumenten met een variabel energiecontract. 

smiley

Energie met korting

Wilt u lage energietarieven, een welkomsbonus én een aantrekkelijke korting? Dan bent u bij UnitedConsumers aan het juiste adres. U krijgt namelijk altijd 10% korting op de Gemiddelde Landelijke Energieprijs. Zo kunt u dus eenvoudig besparen op uw vaste lasten en houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven. Dat wilt u toch ook?!

Bereken mijn korting

Variabele en vaste tarieven

De variabele energieprijzen van 1 jarige contracten worden elk halfjaar aangepast, op 1 juli en 1 januari. Deze variabele energieprijzen kunnen dus twee keer per jaar stijgen, of dalen.

Voor consumenten die liever zekerheid willen, is er de mogelijkheid om een contract van 1 jaar of 3 jaar af te sluiten, waarbij de prijs vast blijft staan gedurende het contract. De Gemiddelde Landelijke Energieprijs voor vaste tarieven voor 1 of 3 jaar wijzigt elke maand.

Variabele tarieven voor stroom

De Gemiddelde Landelijke Energieprijs voor een variabel stroomcontract is per 1 januari met 7 procent gedaald. De vaste tarieven voor stroom, die voor de contractduur van 1 of 3 jaar worden vastgelegd, zijn deze maand echter gestegen en liggen hoger dan de variabele tarieven.

Variabele tarieven voor gas

De Gemiddelde Landelijke Energieprijs voor een variabel gascontract is per 1 januari met 4 procent gedaald. Ook de vaste gastarieven voor een contract van 3 jaar zijn deze maand gedaald. De vaste gasprijzen voor een contract van 1 jaar zijn deze maand wel (minimaal) gestegen.

 

Bereken mijn besparing