Voorkom stilzwijgende verlenging en verleng zelf

Uw telefoon abonnement loopt na een of twee jaar af. Als u niets onderneemt, zal dit gewoon doorlopen. Maar het kan goedkoper, zeker als u een telefoon met abonnement heeft.

Wilt u weten welke toestellen u bij een UnitedConsumers telefoon abonnement kunt krijgen? U kunt bij ons eenvoudig en snel smartphone vergelijken. Zo vindt u altijd het toestel dat bij u past. U verdient meer.

Wat is een stilzwijgende verlenging?

Als u een telefoon met abonnement heeft, is de prijs van het toestel in uw abonnementskosten verwerkt. Als uw abonnement is afgelopen, is uw toestel ook afbetaald. Tijdens de abonnementsperiode betaalt u het toestel dus af. Veel mensen vergeten iets met hun abonnement te doen zodra het contract afloopt. Gevolg: uw telefoon abonnement wordt stilzwijgend verlengd, waardoor u dezelfde prijs blijft betalen.

Soms heeft u uw abonnement in combinatie met een actie afgesloten. U krijgt dan bijvoorbeeld 50 procent korting op de abonnementskosten. Wanneer uw abonnement afloopt, is deze actie ook afgelopen. Zegt u uw abonnement niet op, dan betaalt u niet de helft van de abonnementsprijs, maar de volle prijs voor het abonnement.

Gelukkig wordt uw abonnement niet voor een langere periode stilzwijgend verlengd. Sinds de invoering van de Wet van Dam eind 2011 kunt u uw abonnement met een opzegtermijn van een maand opzeggen. U heeft dan meerdere opties.

Goedkope abonnementen

Automatisch bericht van UnitedConsumers

Heeft u een telefoon abonnement afgesloten via UnitedConsumers? Dan hoeft u niet bang te zijn voor een stilzwijgende verlenging. Drie maanden voor uw abonnement afloopt krijgt u automatisch bericht van ons.

Van duurkoop naar goedkoop: sim only

Het is nu dus gemakkelijker om uw automatisch verlengde telefoonabonnement op te zeggen. Een goedkoop alternatief is dan een sim only abonnement. Sim only is tot wel 60 procent goedkoper dan een abonnement met telefoon. Dit komt doordat u alleen voor een bundel betaalt en niet voor een mobiele telefoon. Lees meer tips en adviezen.

Voordelen van een sim only abonnement:

  • Goedkoop bellen met dezelfde kwaliteit.
  • U kunt het abonnement naar uw persoonlijke wensen aanpassen.