KPN: betrouwbaarheid in een groot netwerk

KPN is al zo lang in de maatschappij verweven, dat (bijna) iedereen deze telecomaanbieder wel kent. Vanaf 1989 is KPN een zelfstandig bedrijf en verzorgt ze de telefonie van een groot deel van Nederland. Met de goede landelijke dekking is dat ook niet vreemd. KPN biedt alles aan op het gebied van telefonie, internet en televisie. Zo ook mobiele abonnementen. Als moederbedrijf van verschillende MVNO’s biedt KPN voor ieder wat wils.

KPN als mobiele provider: geschiedenis

Voordat KPN KPN werd, was de PTT een bedrijf van posterijen en telegrafiediensten. PTT stond toentertijd voor Staatsbedrijf der Posterijen, Telegrafie en Telefonie. In 1989 werd de PTT verzelfstandigd. De naam werd veranderd in Koninklijke PTT Nederland, oftewel KPN. In 1998 gingen de posterijen zelfstandig verder onder de naam TPG en maakten geen onderdeel meer uit van KPN.

Doordat KPN alleen nog aanbieder was van telecommunicatiediensten, werd de volledige naam veranderd in Koninklijke KPN NV. In het begin was KPN nog de enige aanbieder van (vaste) telefonie. Maar dat veranderde toen in de jaren ’90 de markt liberaliseerde. Sindsdien is er een flinke concurrentiestrijd gaande. Niet alleen in deze markt, maar ook op de mobiele telecommunicatiemarkt. Sinds 2006 is KPN ook daar actief met een groot, betrouwbaar netwerk.

Landelijke dekking KPN

KPN behoort tot een van de grootste mobiele providers in Nederland. Dit uit zich in een groot netwerk met een grote dekking. Veel mensen kiezen om die reden voor KPN als mobiele provider. Altijd en overal bereikbaar zijn. Het is ook mogelijk om voor een MVNO te kiezen die gebruikmaakt van het netwerk van KPN. Voorbeelden hiervan zijn Telfort en Youfone.

Kiest u voor KPN? De ideale KPN-klant :

  • Zoekt persoonlijke flexibiliteit en heeft een sterk wisselend gedrag.
  • Wil met zo min mogelijk moeite het maximale uit het leven halen.
  • Ook als deze persoon al een stukje ouder is.
  • Of nog een beetje jonger misschien.
  • Is een starter of jong volwassene.
  • Heeft eigen behoeften.

Lees ook

Hi
Ben
Tele2
Telfort
Youfone
T-Mobile
Vodafone
Sim only abonnement vergelijken