Handsfree carkit voor veilig mobiel bellen

U wilt mobiel bellen in de auto. En u bent de bestuurder. Als u geen boete wilt ontvangen kunt u beter even wachten met telefoneren. Of u schaft een handsfree carkit aan. Welke carkit het beste bij uw mobiele telefoon en/of auto past? UnitedConsumers zet het voor u op een rijtje.

Op drie manieren handsfree

U kunt op drie manieren handsfree mobiel bellen in de auto. Welke vorm voor u het meest geschikt is hangt af van uw persoonlijke voorkeur en het type auto.

  • Headset (hoofdtelefoon)
  • Vast ingebouwde handsfree installatie in de auto
  • Handsfree installatie, aangesloten op de autoradio

Handsfree bellen met een headset

Het voordeel van handsfree bellen met een headset is dat u een relatief hoge spraakkwaliteit ervaart. Via een in-oor hoofdtelefoon met microfoon kunt u gesprekken voeren. Het aannemen en beginnen van telefoongesprekken gebeurt via een knop op de hoofdtelefoon of via spraakcommando.

Handsfree bellen met een carkit installatie

Als u geen ingebouwd handsfree systeem in uw auto heeft, kunt u een zogenaamde carkit (laten) inbouwen. Meestal wordt zo’n carkit op de sigarettenaansteker in de auto aangesloten. Via een knop op de carkit kunt u inkomende gesprekken aannemen en beginnen. Het geluid werkt via de ingebouwde luidspreker van de autoradio. Een nadeel aan een carkit installatie is dat de kwaliteit van handsfree bellen niet constant is. De kwaliteit van het geluid verschilt uiteraard per merk.

Handsfree bellen met een vast ingebouwde installatie

Veel auto’s die nieuw op de markt komen hebben een ingebouwde handsfree installatie. Deze installatie werkt op de accu van de auto. Door middel van knoppen op het stuur of het dashboard neemt u inkomende gesprekken aan en kunt u handsfree bellen. Via de ingebouwde luidspreker van de autoradio hoort u de stem aan de andere kant van de lijn.

Sim only abonnement vergelijken
Alles over mobiele telefonie >>