Uw Ben factuur uitgelegd

Heeft u een Ben abonnement? Dan ontvangt u elke maand een factuur van Ben. De factuur vindt u op uw persoonlijke ‘Ik Ben’ pagina. Op www.ben.nl logt u in met uw mobiele nummer en persoonlijke wachtwoord. Zodra er een nieuwe factuur voor u klaar staat, ontvangt u een e-mail van Ben.

Goedkope abonnementen >>

Opbouw van uw Ben factuur

Uw Ben factuur bestaat uit drie onderdelen:

 • Maandkosten van uw Ben abonnement
 • Gebruikskosten buiten de bundel
 • Overige eenmalige kosten

Ben factuur

 1. Maandkosten Ben abonnement
  Onder de maandkosten vallen de vaste kosten voor uw Ben abonnement. De maandkosten hangen af van de bundel(s) die u heeft gekozen: alleen bellen, bellen en sms’en of een complete bundel met mobiel internet. Deze bundel(s) worden apart op uw factuur weergegeven. 
   
 2. Gebruikskosten buiten de bundel
  Alle kosten die u buiten uw bundel maakt, worden in deze sectie weergegeven. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor bellen naar servicenummers. Of de kosten voor bellen vanuit het buitenland.
   
 3. Overige kosten
  In uw eerste factuur vindt u hier de eventuele eenmalige aansluitkosten die u moet betalen voor uw nieuwe Ben abonnement. Meestal betaalt u aansluitkosten als u van provider wisselt. Was u al klant van Ben, dan hoeft u geen aansluitkosten te betalen. In de volgende Ben facturen vindt u onder ‘overige kosten’ ook extra eenmalige diensten die u in een maand heeft afgenomen. 
   
 4. Boven uw factuur vindt u uw adresgegevens, de factuurdatum en uw klantnummer. Helemaal rechts staat de factuurperiode. Dit is de maand waarover u de factuur betaalt.
   
 5. Helemaal onderaan vindt u de totale kosten van uw Ben abonnement. Dit bedrag wordt van uw rekening afgeschreven.

Specificatie van de kosten

Op de laatste pagina’s van de factuur vindt u een specificatie van uw bundelverbruik. U ziet hier terug op welke data u heeft gebeld, welke nummers u heeft gebeld en hoe lang u heeft gebeld. Ook het aantal verstuurde sms-berichten en/of de hoeveelheid gebruikte MB’s voor mobiel internet zijn hier te vinden.

Eerste factuur Ben abonnement

De factuurperiode van Ben start elke eerste dag van de maand. Het komt echter vaak voor dat uw nieuwe Ben abonnement pas halverwege de maand begint. In dat geval wordt uw bundeltegoed aangepast naar het aantal dagen tot de eerste dag van de volgende maand.

Rekenvoorbeeld eerste factuur

Uw nieuwe Ben abonnement met een belbundel van 250 belminuten start op 18 april. De maand april heeft 30 dagen. De eerste factuurperiode van uw Ben abonnement bestaat dan uit 12 dagen. De bundelgrootte van uw abonnement wordt naar 12 dagen aangepast. Met een eenvoudige berekening weet u hoe groot uw bundel voor 12 dagen is:

12 (dagen) / 30 (dagen) x 250 (belminuten) = 100 belminuten

Op uw eerste factuur vindt u dan een aangepast bedrag voor 100 belminuten. De volgende facturen beslaan wel een hele maand. U heeft dan ook de volledige bundel tot uw beschikking. Alle bedragen op de factuur van Ben zijn inclusief BTW.

Lees ook

Uitleg Hi factuur
Uitleg KPN factuur
Uitleg Tele2 factuur
Uitleg Telfort factuur
Uitleg Youfone factuur
Uitleg T-Mobile factuur
Uitleg Vodafone factuur
Sim only abonnement vergelijken
Tips en advies gsm abonnementen