Uw Hi rekening uitgelegd

Heeft u een Hi abonnement? Dan ontvangt u elke maand een rekening van Hi. De Hi facturen vindt u in uw persoonlijke ‘Mijn Hi’ account op www.hi.nl. U krijgt geen melding wanneer er een nieuwe factuur voor u klaar staat. Log in met uw 06-nummer en wachtwoord en u ziet direct of u een nieuwe Hi rekening heeft ontvangen.

Goedkope abonnementen >>

Opbouw van uw Hi rekening

Uw Hi rekening bestaat uit meerdere pagina’s:

 • Pagina 1: Samenvatting Hi factuur + totale kosten
 • Pagina 2: Overzicht per aansluiting
 • Pagina 3: Kostenspecificatie

Hi rekening

 1. Abonnementskosten
  De abonnementskosten zijn de vaste kosten zoals u deze overeen bent gekomen voor uw Hi abonnement. U betaalt de abonnementskosten over de maand waarin u uw Hi rekening ontvangt. Krijgt u de Hi rekening in januari, dan betaalt u de abonnementskosten over de maand januari. In het overzicht per aansluiting ziet u alle bundels die u in uw Hi abonnement heeft gekozen.
   
 2. Verbruikskosten
  Onder verbruikskosten verstaat Hi alle kosten die u buiten uw bundel maakt. Denk aan bellen of internetten in het buitenland, sms-berichten naar betaalde sms-diensten of bellen naar servicenummers.
   
 3. Eenmalige kosten
  Bent u van een andere provider overgestapt naar Hi, dan betaalt u aansluitkosten voor uw nieuwe Hi abonnement. Deze kosten vindt u onder ‘eenmalige kosten’ terug. Ook eventuele kosten voor nummerbehoud en extra eenmalige diensten worden hier weergegeven.
   
 4. Bovenaan uw factuur staat het totaalbedrag dat van uw rekening wordt afgeschreven. Het totaalbedrag op de factuur is inclusief BTW. Alle overige bedragen op de factuur zijn exclusief BTW. De datum waarop het totaalbedrag van uw rekening wordt afgeschreven staat onder het totaalbedrag vermeld.

Specificatie van de kosten

Op de volgende pagina’s van uw Hi rekening vindt u een specificatie van de kosten. In een duidelijk overzicht leest u wanneer u welke telefoonnummers heeft gebeld en hoe lang deze gesprekken duurden. Ook vindt u hier het aantal verstuurde sms-berichten en/of het aantal verbruikte MB’s voor mobiel internet.

Eerste rekening Hi abonnement

De factuurperiode van Hi loopt van de 1e tot en met de 30e of 31e dag van de maand. Bij elke rekening betaalt u de abonnementskosten vooruit. Voor de eerste factuur is dit anders geregeld. Uw abonnementskosten tot aan de eerste volledige maand worden opgeteld bij de eerste volledige maandfactuur. 

Rekenvoorbeeld eerste factuur

Uw Hi abonnement start op 17 juni. De eerste factuur die u van Hi binnenkrijgt, brengt de abonnementskosten voor de maand juli in rekening. Daarbij worden de abonnementskosten voor de periode van 17 juni tot en met 30 juni in rekening gebracht.

Lees ook

Uitleg Ben factuur
Uitleg KPN factuur
Uitleg Tele2 factuur
Uitleg Telfort factuur
Uitleg Youfone factuur
Uitleg T-Mobile factuur
Uitleg Vodafone factuur

> Tips en advies gsm abonnementen