Uw T-Mobile factuur uitgelegd

Heeft u een T-Mobile abonnement? Dan ontvangt u elke maand een factuur van T-Mobile. U vindt de facturen in uw persoonlijke ‘My T-Mobile’ account op www.t-mobile.nl. U logt in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Staat er een nieuwe factuur voor u klaar, dan ontvangt u een bericht van T-Mobile op uw mobiele telefoon.

Wilt u ook een sim only abonnement en bent u benieuwd welk sim only abonnement van T-Mobile het beste bij u past? Vergelijk sim only!

Opbouw van uw T-Mobile factuur

De factuur van T-Mobile bestaat uit meerdere pagina’s:

 • Pagina 1: Kostenoverzicht T-Mobile abonnement
 • Pagina 2: Specificatieoverzicht van de kosten

T-Mobile factuur

 1. Maandkosten
  De maandkosten zijn de vaste kosten die u voor uw T-Mobile abonnement betaalt. De maandkosten betaalt u altijd vooruit. De gesprekskosten betaalt u achteraf.
   
 2. Gebruikskosten
  Voor belminuten of berichten die u buiten uw bundel besteedt, betaalt u een buitenbundeltarief. Onder andere bellen in het buitenland en berichten sturen naar betaalde sms-diensten vallen onder het buitenbundeltarief.
   
 3. Overige kosten
  Ontvangt u korting op uw T-Mobile bundel? Deze korting vindt u onder de sectie ‘overige kosten’. Eventuele aansluitkosten en kosten voor nummerbehoud vindt u ook onder ‘overige kosten’ terug.
   
 4. Hier vindt u het totaalbedrag van uw T-Mobile abonnement. Dit bedrag is inclusief BTW.

Specificatie van de kosten

De volgende pagina’s van uw T-Mobile factuur geven een specificatie van de kosten weer. U ziet op welke data u heeft gebeld plus de duur van elk gesprek. Ook vindt u hier het aantal sms-berichten dat u heeft verstuurd en/of het aantal gebruikte MB’s voor mobiel internet.

GSM abonnement afsluiten >>

Eerste factuur T-Mobile abonnement

De startdatum van uw nieuwe T-Mobile abonnement is niet automatisch de startdatum van de factuurperiode. T-Mobile werkt met een zogenoemde tegoed-datum. Dit is een vaste dag in de maand waarop u uw nieuwe bundeltegoed ontvangt en waarop T-Mobile een nieuwe factuur opmaakt. Deze tegoeddatum wordt door T-Mobile bepaald.

De eerste factuur die u van T-Mobile ontvangt is altijd hoger dan de facturen die u daarna ontvangt. U betaalt de eerste keer namelijk niet alleen voor de volgende maand, maar ook voor de afgelopen periode. De eerste periode van uw abonnement beslaat meestal geen hele maand, daarom ontvangt u een aangepast tegoed.

Rekenvoorbeeld belbundel tot eerste tegoed-datum

U heeft een belbundel van 300 minuten. Uw abonnement start op 13 maart, maar de eerste tegoed-datum is op 18 maart. De eerste periode van uw T-Mobile abonnement bestaat dan uit 5 dagen. Per dag heeft u recht op 10 belminuten (300 minuten / 30 dagen). In deze 5 dagen krijgt u dus 50 belminuten. Gaat u hier overheen, dan betaalt u het buitenbundeltarief.

Lees ook

Uitleg Hi factuur
Uitleg Ben factuur
Uitleg KPN factuur
Uitleg Tele2 factuur
Uitleg Telfort factuur
Uitleg Youfone factuur
Uitleg Vodafone factuur
Tips en advies gsm abonnementen