TopImage

Doorlopend voordeelzo geregeld

Uw T-Mobile factuur uitgelegd

Heeft u een T-Mobile abonnement? Dan ontvangt u elke maand een factuur van T-Mobile. U vindt de facturen in uw persoonlijke ‘My T-Mobile’ account op www.t-mobile.nl. U logt in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Staat er een nieuwe factuur voor u klaar, dan ontvangt u een bericht van T-Mobile op uw mobiele telefoon.

Wilt u ook een sim only abonnement en bent u benieuwd welk sim only abonnement van T-Mobile het beste bij u past? Vergelijk sim only!

Opbouw van uw T-Mobile factuur

De factuur van T-Mobile bestaat uit meerdere pagina’s:

 • Pagina 1: Kostenoverzicht T-Mobile abonnement
 • Pagina 2: Specificatieoverzicht van de kosten

T-Mobile factuur

 1. Maandkosten
  De maandkosten zijn de vaste kosten die u voor uw T-Mobile abonnement betaalt. De maandkosten betaalt u altijd vooruit. De gesprekskosten betaalt u achteraf.
   
 2. Gebruikskosten
  Voor belminuten of berichten die u buiten uw bundel besteedt, betaalt u een buitenbundeltarief. Onder andere bellen in het buitenland en berichten sturen naar betaalde sms-diensten vallen onder het buitenbundeltarief.
   
 3. Overige kosten
  Ontvangt u korting op uw T-Mobile bundel? Deze korting vindt u onder de sectie ‘overige kosten’. Eventuele aansluitkosten en kosten voor nummerbehoud vindt u ook onder ‘overige kosten’ terug.
   
 4. Hier vindt u het totaalbedrag van uw T-Mobile abonnement. Dit bedrag is inclusief BTW.

Specificatie van de kosten

De volgende pagina’s van uw T-Mobile factuur geven een specificatie van de kosten weer. U ziet op welke data u heeft gebeld plus de duur van elk gesprek. Ook vindt u hier het aantal sms-berichten dat u heeft verstuurd en/of het aantal gebruikte MB’s voor mobiel internet.

GSM abonnement afsluiten >>

Eerste factuur T-Mobile abonnement

De startdatum van uw nieuwe T-Mobile abonnement is niet automatisch de startdatum van de factuurperiode. T-Mobile werkt met een zogenoemde tegoed-datum. Dit is een vaste dag in de maand waarop u uw nieuwe bundeltegoed ontvangt en waarop T-Mobile een nieuwe factuur opmaakt. Deze tegoeddatum wordt door T-Mobile bepaald.

De eerste factuur die u van T-Mobile ontvangt is altijd hoger dan de facturen die u daarna ontvangt. U betaalt de eerste keer namelijk niet alleen voor de volgende maand, maar ook voor de afgelopen periode. De eerste periode van uw abonnement beslaat meestal geen hele maand, daarom ontvangt u een aangepast tegoed.

Rekenvoorbeeld belbundel tot eerste tegoed-datum

U heeft een belbundel van 300 minuten. Uw abonnement start op 13 maart, maar de eerste tegoed-datum is op 18 maart. De eerste periode van uw T-Mobile abonnement bestaat dan uit 5 dagen. Per dag heeft u recht op 10 belminuten (300 minuten / 30 dagen). In deze 5 dagen krijgt u dus 50 belminuten. Gaat u hier overheen, dan betaalt u het buitenbundeltarief.

Lees ook

Uitleg Hi factuur
Uitleg Ben factuur
Uitleg KPN factuur
Uitleg Tele2 factuur
Uitleg Telfort factuur
Uitleg Youfone factuur
Uitleg Vodafone factuur
Tips en advies gsm abonnementen

Actuele GSM aanbiedingen

Toe aan een nieuw abonnement met of zonder nieuwe smartphone? Vergelijk de beste smartphones en duizenden abonnementen.