Uw Tele2 factuur uitgelegd

Heeft u een Tele2 abonnement? Dan ontvangt u elke maand een factuur van Tele2 in uw persoonlijke ‘Mijn Tele2’ account op www.tele2.nl. Log in met uw mobiele nummer en wachtwoord. Zodra er een nieuwe factuur voor u klaar staat, ontvangt u een e-mail van Tele2.

Wilt u ook een sim only abonnement en bent u benieuwd welk sim only abonnement van Tele2 het beste bij u past? Vergelijk sim only!

Opbouw van uw Tele2 factuur

Uw Tele2 factuur is uit meerdere pagina’s opgebouwd:

 • Pagina 1: Samenvatting Tele2 factuur + totale kosten
 • Pagina 2: Uitleg over de opbouw van uw factuur
 • Pagina 3: Opbouw abonnementskosten
 • Pagina 4: Specificatie van de kosten

Tele2 factuur

 1. Abonnementskosten
  De maandelijkse abonnementskosten vormen de vaste kosten die u voor uw mobiele abonnement betaalt. Deze kosten hangen af van de bundel(s) die u heeft gekozen. Het vaste abonnement betaalt u elke maand vooruit. De gesprekskosten die buiten uw bundel vallen, betaalt u achteraf.
   
 2. Gebruikskosten buiten de bundel
  De kosten die u buiten uw abonnementsbundel maakt, vindt u terug onder de gebruikskosten. Buiten uw bundel vallen bijvoorbeeld de kosten voor bellen naar servicenummers, bellen vanuit het buitenland en betaalde sms-diensten.
   
 3. Hier vindt u uw adresgegevens, de datum van de factuur, de uiterste betaaldatum van de factuur, het factuurnummer en uw klantnummer.
   
 4. Dit zijn de totale kosten van uw Tele2 abonnement. Dit bedrag wordt van uw rekening afgeschreven.
   
 5. Het kostenoverzicht op de derde pagina van uw Tele2 factuur toont u hoe uw abonnementskosten zijn opgebouwd. U vindt hier ook uw eventuele korting en eenmalige aansluitkosten terug.

Specificatie van de kosten

Vanaf pagina 4 van uw Tele2 factuur vindt u een specificatie van uw verbruikskosten. U krijgt hier een overzicht van de data waarop u heeft gebeld, welke nummers u heeft gebeld en het aantal belminuten, sms-berichten en/of de hoeveelheid gebruikte MB’s voor mobiel internet.

Telefoon abonnement afsluiten >>

Eerste factuur Tele2 abonnement

De factuurperiode van Tele2 start op de dag dat uw nieuwe Tele2 abonnement begint. Na een maand ontvangt u nieuw bundeltegoed. Uw Tele2 abonnement start bijvoorbeeld op 26 september. De nieuwe factuurperiode begint dan op 26 oktober.

De eerste factuur kan door aansluitkosten, vooruitbetaling van bundels en gebruikskosten hoger uitvallen dan normaal. Als het abonnement tussendoor verlengd of veranderd is, brengt Tele2 de nieuwe bundel(s) vanaf de ingangsdatum van de wijziging in rekening en de oude bundel(s) tot deze datum. Het totaalbedrag op de factuur is inclusief BTW. Alle overige vermelde bedragen zijn exclusief BTW.

Lees ook

Uitleg Hi factuur
Uitleg Ben factuur
Uitleg KPN factuur
Uitleg Telfort factuur
Uitleg Youfone factuur
Uitleg T-Mobile factuur
Uitleg Vodafone factuur

> Tips en advies gsm abonnementen