Uw Vodafone rekening uitgelegd

Heeft u een Vodafone abonnement? Dan krijgt u elke maand een factuur van Vodafone. De facturen ziet u in via ‘My Vodafone’, uw persoonlijke pagina op www.vodafone.nl. U logt in met uw mobiele nummer en uw persoonlijke wachtwoord. Zodra er een nieuwe Vodafone rekening voor u klaar staat, ontvangt u een e-mail en een sms van Vodafone.

Wilt u ook een Vodafone Sim Only abonnement en bent u benieuwd welk sim only abonnement het beste bij u past? Vergelijk sim only!

Opbouw van uw Vodafone rekening

De factuur van Vodafone bestaat uit meerdere pagina’s:

 • Pagina 1: Samenvatting Vodafone rekening + totale kosten
 • Pagina 2: Uitleg over de opbouw van uw factuur
 • Pagina 3: Opbouw abonnementskosten
 • Pagina 4: Specificatie van de kosten

Vodafone rekening

 1. Abonnementskosten
  De maandelijkse kosten van uw Vodafone abonnement betaalt u elke maand vooruit. Eventuele kortingen of acties vindt u ook in deze sectie terug.
   
 2. Gebruikskosten
  Binnen de sectie ‘gebruikskosten’ vindt u de totale gebruikskosten per gevoerd gesprek. Ook de kosten die u buiten uw bundel maakt vindt u hier terug. De kosten voor bellen naar servicenummers, bellen vanuit het buitenland of sms’en naar betaalde sms-diensten vallen buiten uw bundel.
   
 3. Overige kosten
  Voorbeelden van overige kosten zijn eenmalige aansluitkosten of eenmalige kosten voor nummerbehoud.
   
 4. Hier vindt u de totale kosten van uw Vodafone abonnement. Dit bedrag wordt van uw rekening afgeschreven.

Specificatie van de kosten

De laatste pagina’s van uw Vodafone rekening geven een specificatie van de kosten weer. U ziet hier hoe vaak u heeft gebeld, welke nummers u heeft gebeld en wanneer u heeft gebeld. Ook het aantal verstuurde sms-berichten en/of de hoeveelheid verbruikte MB’s voor mobiel internet vindt u hier terug.

GSM abonnement afsluiten >>

Eerste factuur Vodafone abonnement

De factuurperiode van Vodafone wordt door Vodafone bepaald. Daardoor kan het zijn dat uw eerste factuurperiode korter is dan de volgende factuurperiodes. De kosten voor deze periode worden dan ook naar rato verrekend.

De eerste factuur die u van Vodafone krijgt is altijd hoger dan de facturen die u hierna betaalt. U betaalt namelijk eenmalig de abonnementskosten van de afgelopen maand plus de abonnementskosten voor de aankomende maand. De volgende facturen betaalt u altijd een maand vooruit. Alle bedragen op uw Vodafone rekening zijn exclusief BTW. Alleen het totaalbedrag is inclusief BTW.