Contact
Mijn UnitedConsumers

Uw Youfone factuur uitgelegd

Heeft u een Youfone abonnement? Dan ontvangt u elke maand een factuur van Youfone. In uw ‘MyYoufone’ account op www.youfone.nl vindt u de facturen in een duidelijk overzicht. Als uw nieuwe factuur klaar staat, ontvangt u halverwege de maand een e-mail van Youfone. U logt in met uw inlognaam en wachtwoord.

Wilt u ook een sim only abonnement en bent u benieuwd welk sim only abonnement van Youfone het beste bij u past? Vergelijk sim only!

Opbouw van uw Youfone factuur

De factuur van Youfone is opgebouwd uit drie PDF-bestanden:

 • Factuur
 • Verbruik
 • Specificatie

Youfone factuur

 1. Youfone factuur
  In de factuur vindt u een samenvatting van uw abonnementskosten. U krijgt een duidelijk overzicht van uw abonnement en eventuele extra bundels waarvoor u zich heeft aangemeld. Ook de verbruikskosten staan op de factuur aangegeven. Als er achter de bundel een ‘2’ staat, betekent het dat u voor twee maanden moet betalen. De maandelijkse abonnementskosten betaalt uit altijd vooruit. De verbruikskosten die buiten de bundel vallen, betaalt u achteraf.
   
 2. Verbruik van uw bundel
  In dit document krijgt u een overzicht van uw verbruikskosten. De factuurperiode wordt links boven de tabel weergegeven. De factuurperiode is de maand waarin u gebruik heeft gemaakt van uw abonnement.
   
 3. Hier vindt u uw klantnummer, het factuurnummer en de factuurdatum.
   
 4. Dit zijn de totale kosten van uw Youfone abonnement. Deze kosten worden van uw rekening afgeschreven.

Specificatie van de kosten

U vindt hier de telefoonnummers die u heeft gebeld, wanneer u heeft gebeld en hoe lang u heeft gebeld. Daarnaast vindt u een specificatie van het aantal sms-berichten dat u heeft verstuurd en/of hoeveel MB’s voor mobiel internet u heeft gebruikt.

Eerste factuur Youfone abonnement

De factuurperiode van Youfone start altijd op de eerste dag van de maand. Wordt u halverwege de maand klant van Youfone, dan wordt uw eerste factuur aangepast naar het aantal dagen die nog resteren in de betreffende maand.

Rekenvoorbeeld eerste factuur

Uw nieuwe Youfone abonnement met een belbundel van 300 belminuten start op 14 juni. De resterende factuurperiode bedraagt nog 16 dagen. De bundelgrootte van uw abonnement wordt dan naar 16 dagen aangepast. Met de volgende formule kunt u berekenen hoe groot uw bundel voor 16 dagen is:

16 (dagen) / 30 (dagen) x 300 (belminuten) = 160 belminuten

Op uw eerste factuur vindt u het bedrag voor 160 belminuten. Het bedrag op de eerste factuur is hoger dan normaal. U betaalt namelijk niet alleen voor de resterende maand waarin uw abonnement begonnen is, maar ook voor de eerstvolgende maand vooruit. Hier kunnen ook eenmalige aansluitkosten en kosten voor nummerbehoud bij komen. Het totaalbedrag is inclusief BTW. De overige bedragen op de factuur zijn exclusief BTW.