Contact
Mijn UnitedConsumers

iPhone garantie

Kocht u via UnitedConsumers een iPhone, maar is deze kapot gegaan of is er een ander probleem opgetreden? Dan raden wij u aan om te controleren of het defect onder de garantie valt. Indien dit het geval is, kunt u via Apple Support een beroep doen op de garantieregeling. Hoe dit werkt, leest u op deze pagina.

Het kan echter ook gebeuren, dat de garantietermijn verstreken is of dat het defect niet onder de garantieregeling valt. Lukt het in die gevallen niet om met onze tips en adviezen het probleem zelf op te lossen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

iPhone garantie

Op de producten van Apple zit standaard één jaar (beperkte) garantie. Heeft u uw Apple-product echter in Europa gekocht, dan gelden de Europese garantieregels die bepalen dat u twee jaar garantie op uw aankoop heeft. Wilt u gebruikmaken van dit tweede jaar garantie? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Helaas valt niet ieder mankement of defect onder de garantie. Kijkt u daarom altijd eerst goed naar wat het probleem is en of de garantie hiervoor geldt. U kunt hiervoor het volgende overzicht gebruiken:

Wel garantie Geen garantie
Fabrieksfouten Verbruiksonderdelen, zoals de accu of beschermlagen
Fouten die aantoonbaar niet door gebruik zijn veroorzaakt Cosmetische schade, zoals krassen en deuken
  Val-, stoot-, water- en brandschade
  Schade door verkeerd gebruik
  Schade door gebruik in combinatie met een ander product
  Schade door reparaties door derden
  Schade door aanpassingen

AppleCare+ Garantie

Om hoge kosten bij schade te voorkomen, is het mogelijk om uw iPhone aanvullend te verzekeren door AppleCare+ af te sluiten. Dit geeft u twee jaar technische ondersteuning door Apple (ook bij problemen met de software) en een vergoeding voor maximaal twee schadegevallen. Wel dient u er rekening mee te houden, dat voor reparaties een eigen risico geldt.

Met AppleCare+ heeft u recht op een snelle vervangingsservice en wordt ook val- en waterschade gedekt. Ook heeft u garantie op de accu, usb-kabel en oplader. 

iPhone defect bij ontvangst

Het komt niet vaak voor, maar het kan gebeuren: uw bestelde iPhone is al kapot bij de levering ervan. Is dit het geval, neem dan binnen zeven werkdagen na ontvangst contact op met onze klantenservice. Wij helpen u verder en zorgen ervoor dat het probleem wordt opgelost.

Let op: na 7 werkdagen vervalt de zichttermijn waardoor defecten na deze periode enkel door een gecertificeerd reparatiecentrum kunnen worden behandeld.

iPhone defect binnen de garantieperiode

Als u uw iPhone via UnitedConsumers koopt, heeft u recht op twee jaar garantie. Dit geldt ook voor iPhones die aangeschaft zijn bij andere verkooppunten binnen de Europese Unie. Bestelt u uw iPhone echter in een niet-EU land, dan zit er slechts één jaar garantie op uw nieuwe iPhone.

Indien uw iPhone binnen het eerste jaar van de garantietermijn kapot is gegaan, kunt u contact opnemen met Apple Support. Een medewerker van Apple Support kijkt samen met u naar een oplossing. Soms is het bijvoorbeeld nodig uw iPhone in te leveren of op te sturen voor een reparatie. Ook kunt u de mogelijkheid van een vervangend toestel bespreken.

Gaat u iPhone kapot in het tweede jaar van de garantieperiode. Dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

iPhone defect buiten de garantieperiode

Het is heel vervelend, maar uw iPhone kan uiteraard ook kapot gaan wanneer de garantietermijn is verstreken. In dat geval komen de reparatiekosten of de aanschaf van een nieuwe smartphone voor uw eigen rekening. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een reparatie? UnitedConsumers werkt samen met het reparatiecentrum van Dynafix (tel. 0900 - 396 23 49, maandag t/m vrijdag).

Garantie en ‘eigen’ reparaties

Het lijkt misschien makkelijk en snel om zelf een beschadigd display of een kapotte accu te (laten) vervangen, maar dit kan wel gevolgen hebben voor de garantie op uw iPhone. Als door een dergelijke ‘ongeautoriseerde’ reparatie schade wordt toegebracht aan het toestel, valt dit namelijk niet onder de garantie. 

Dit geldt ook wanneer later schade ontstaat die niets met de eerdere reparatie te maken heeft. Apple kan dan zelfs reparaties en service weigeren. Dit omdat de eerdere reparatie niet door een Apple specialist is uitgevoerd.

Wij raden u aan om uw iPhone binnen de garantietermijn altijd te laten repareren door Apple zelf of door een door Apple erkende partij. Op die manier brengt u de garantie op uw iPhone niet in gevaar en heeft u de zekerheid dat het probleem vakkundig verholpen wordt.

iPhone garantie check

Als u niet weet of er nog garantie op uw iPhone zit, kunt u dit zelf online checken. Voer het serienummer van uw iPhone in en u krijgt te zien of er nog garantie op uw iPhone zit en of het mogelijk is om AppleCare+ af te sluiten.