Garantie en reparatie bij defect Apple product

U heeft een Apple product via UnitedConsumers aangeschaft. Helaas komt het wel eens voor dat zo’n product defect raakt. Misschien kunt u het defect gemakkelijk zelf oplossen met onze tips en adviezen. Lukt het u niet om het defect zelf op te lossen, dan kunt u telefonisch contact opnemen met het reparatiecentrum van Dynafix (tel. 034 – 846 28 18, maandag tot en met vrijdag, 10.00 - 16.00 uur).

Er zijn verschillende situaties waarin uw Apple product defect kan raken. We hebben voor u op een rijtje gezet wat u kunt doen bij:

Natuurlijk kunt u ook een nieuw toestel uitzoeken. Bij UnitedConsumers vindt u altijd de nieuwste modellen in combinatie met vele goedkope abonnementen.

Ik wil een nieuwe telefoon >>

Uw Apple product is defect bij ontvangst

Een enkele keer komt het voor dat een Apple product reeds defect is bij ontvangst. Dit noemen we DOA: ‘dead on arrival’. Treft u een defect toestel aan in de doos, neem dan zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice. In ieder geval binnen zeven werkdagen na ontvangst van uw Apple toestel. Wij helpen u verder en zorgen ervoor dat het probleem wordt opgelost.

E-mail:     gsm@unitedconsumers.com
Telefoon: 040 – 235 05 60 (optie 4 voor gsm)

We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.00 en 18.00 uur. Uw e-mail beantwoorden we binnen één werkdag.

Voorwaarden retournering product

 • Uw Apple product is ongebruikt en nog in originele staat.
 • Uw iPhone bevat geen beschadigingen (krassen, breuken etc.).
 • Het toestel wordt in de onbeschadigde fabrieksverpakking geretourneerd, voorzien van bijgeleverde accessoires en boekjes.

Na zeven werkdagen vervalt de zichttermijn. Defecten kunnen na deze periode enkel door een gecertificeerd reparatiecentrum worden behandeld.

Voorwaarden DOA-procedure >>

Uw Apple product is defect binnen de garantietermijn

Apple heeft lange tijd maar één jaar fabrieksgarantie op producten gegeven. Sinds de Consumentenbond zich hiermee heeft bemoeid, krijgt u nu toch een fabrieksgarantie van minimaal twee jaar op uw Apple product. Het Nederlands consumentenrecht is namelijk binnen de Apple garantie opgenomen. Daardoor heeft u altijd recht op een claim van de garantie, mits schade buiten uw schuld om is ontstaan. De garantietermijn voor accessoires bedraagt zes maanden.

iPhone problemen zelf oplossen

Mocht een onderdeel van uw iPhone plots niet meer werken, dan kunt u proberen dit eerst zelf op te lossen. De volgende tips kunnen u hierbij op weg helpen:

 1. iPhone volledig vastgelopen

  Als uw iPhone volledig is vastgelopen, wil het tegelijkertijd een aantal seconden indrukken van de ronde homeknop en de aan/uitknop nog wel eens helpen. Uw iPhone wordt gereset en zal in veel gevallen weer werken.

 2. Software herstellen

  Ervaart u een probleem in de software van uw iPhone? Dan kunt u dit proberen te herstellen door uw toestel aan iTunes te koppelen. Hiervoor moet u uw iPhone wel eerst in de herstelmodus zetten. Apple heeft voor u uitgelegd hoe u dit moet doen.

  Uw Apple toestel in de herstelmodus zetten >>

  Uw software herstellen >>

 3. Apple contacteren

  Heeft u meer technische ondersteuning nodig, dan krijgt u op de Apple website hulp bij problemen met uw iPhone. U kunt ook langsgaan bij een Apple Store of telefonisch contact opnemen met Apple via 0900 – 77 77 703 (10 cent per minuut).

Heeft u het probleem met uw Apple toestel niet zelf kunnen oplossen?

Mochten voorgaande tips niet hebben geholpen, dan kunt u uw Apple product kosteloos onder de garantie laten repareren. Het door Apple erkende reparatiecentrum, Dynafix, staat voor uw klaar. De factuur van UnitedConsumers geldt als uw garantiebewijs. Aanmelden kan per telefoon.

Dynafix reparatiecentrum

Telefoon  034 – 846 28 18
Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur.

 • Kies optie 1: Nederlands. Er wordt u telefonisch medegedeeld dat de aanmelding ook online kan. Voor de aanmelding van uw Apple product is dit echter niet mogelijk.

 • Toets het IMEI-nummer in, gevolgd door een #. Er zijn drie manieren waarop u aan uw IMEI-nummer kunt komen:
 1. Voor de Apple iPhone: toets de code *#06# in op uw telefoon.
 2. Op de verpakking van uw toestel.
 3. Op de factuur van UnitedConsumers.
 • U wordt doorverbonden met een medewerker die uw aanmelding voor reparatie telefonisch met u regelt.

iOS7: Zoek mijn iPhone

Als u een werkende ‘Zoek mijn iPhone’ functie op uw iPhone heeft staan, dan kan uw toestel niet worden gerepareerd. Zorg er dus voor dat u deze functie uitzet als u uw iPhone voor reparatie opstuurt. Uitschakelen is heel eenvoudig:

 • Ga naar instellingen ⇒ iCloud ⇒ schakel ‘Zoek mijn iPhone’ uit.
 • Bevestig door uw Apple ID in te voeren.

Maak een back up van de gegevens

Maak altijd een back up van de gegevens op uw Apple product, voordat u deze laat repareren. Soms is het nodig een apparaat tijdens de reparatie terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. De gegevens op het toestel gaan in dat geval verloren.

Reparatietijd

Na ontvangst van het product in het reparatiecentrum is uw toestel binnen vijf tot tien werkdagen gerepareerd. Soms komt het voor dat uw toestel naar een ander reparatiecentrum moet worden doorgestuurd. Het duurt dan langer voor u uw Apple apparaat terug heeft.

Weet u zeker dat u recht heeft op garantie?

De fabrieksgarantie geldt voor gebreken aan het toestel en in de software die u niet zelf heeft veroorzaakt. Val-, stoot- en waterschade zijn hiervan uitgesloten. Blijkt in het reparatiecentrum dat de reparatie van uw toestel niet onder de garantie valt, dan krijgt u hiervan bericht. U kunt dan drie dingen doen:

 • Het toestel kosteloos laten vernietigen.
 • Uw toestel tegen betaling laten repareren.
 • Het toestel ongerepareerd terug laten sturen.

U betaalt nog wel voor de onderzoeks- en verzendkosten van ongeveer € 65,-.

Vragen over de reparatie van uw Apple product

Heeft u vragen over de status van de reparatie? Stuur een e-mail naar Dynafix (serviceclub.nl@dynafix.com). Vergeet niet om uw RMA nummer in de mail te vermelden. Dit is het nummer dat u van Dynafix krijgt na aanmelding van uw Apple product.

Uw Apple product is defect buiten de garantieperiode

Raakt uw Apple apparaat buiten de garantieperiode van twee jaar defect, dan kunnen we helaas niet zoveel meer voor u betekenen. We kunnen er wel voor zorgen dat uw toestel gerepareerd wordt, maar de kosten hiervoor zijn dan wel voor uzelf. Houd er rekening mee dat deze kosten hoog kunnen oplopen.

Natuurlijk kunt u ook een nieuwe iPhone met abonnement uitzoeken. Of wilt u liever een ander merk proberen? Wat dacht u van een HTC, een telefoon van Samsung of Huawei? Bij UnitedConsumers vindt u de nieuwste modellen voor de beste prijs.

Ik wil een iPhone >>

Ik wil een ander merk >>

U wilt uw Apple product retourneren

Bedenkt u zich na uw aanmelding voor een Apple telefoon met abonnement? Bij een online bestelling heeft u recht op een wettelijke bedenktijd van zeven werkdagen na ontvangst van het product. Wilt u uw Apple product retourneren, neem dan binnen deze wettelijke bedenktijd contact op met onze klantenservice.

Voorwaarden retournering product

 • Uw Apple product is ongebruikt en nog in originele staat.
 • Uw iPhone bevat geen beschadigingen (krassen, breuken etc.).
 • Het toestel wordt in de onbeschadigde fabrieksverpakking geretourneerd, voorzien van bijgeleverde accessoires en boekjes.

Lees ook

Garantie en reparatie LG
Garantie en reparatie HTC
Garantie en reparatie Acer
Garantie en reparatie Sony
Garantie en reparatie Nokia
Garantie en reparatie Sonim
Mobiele telefoons vergelijken
Garantie en reparatie Huawei
Garantie en reparatie Microsoft
Garantie en reparatie Samsung
Garantie en reparatie Blackberry

Alles over garantie op mobiele telefoons