TopImage

Doorlopend voordeelzo geregeld

Garantie en reparatie bij Hi

Least u een toestel bij Hi? Hi biedt momenteel geen leasecontracten meer aan. Heeft u nog een leasecontract bij Hi lopen, dan kunt u in het geval van een defect gebruik maken van de SmartCare Basis: is uw telefoon kapot, dan heeft u binnen 24 uur een werkend toestel.

Nooit zonder telefoon met de SmartCare Basis

Iedereen die least bij Hi krijgt gratis SmartCare Basis. Ervaart u problemen met uw telefoon, neem dan contact op met de klantenservice van Hi. De SmartCare Basis geldt als uw fabrieksgarantie: in geval van schade die niet door u is ontstaan repareert Hi uw toestel gratis. Reparatie wordt binnen 24 uur ter plekke bij u thuis verricht. Bij een complexe reparatie neemt de monteur uw toestel mee. U krijgt dan gratis een vervangend leentoestel.

Criteria smartphone bij einde contract

Aan het eind van uw contractsperiode kunt u uw smartphone weer inleveren. Het toestel moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Slijtage door normaal gebruik is geen probleem.
  • Uw toestel moet nog aan en uit kunnen.
  • De belfunctie moet nog werken.

Indien het toestel bij inlevering niet aan de voorwaarden voldoet, wordt er € 30,- aan schadevergoeding in rekening gebracht. Wilt u nog langer van uw mobiele telefoon genieten? Dan kunt u deze ook overnemen. U betaalt de dan geldende tweedehands prijs plus een bedrag van € 25,-. Deze bedragen worden in de laatste factuur van uw abonnement verrekend.

Neemt u het toestel over, dan heeft u een sim only abonnement nodig. Gaat u weer voor Hi of wilt u een andere provider proberen? Bij UnitedConsumers heeft u volop keuze.

Lees ook
Tips en advies
Garantie en reparatie KPN
Garantie en reparatie Telfort
Sim only abonnement vergelijken

Actuele GSM aanbiedingen

Toe aan een nieuw abonnement met of zonder nieuwe smartphone? Vergelijk de beste smartphones en duizenden abonnementen.