Garantie en reparatie bij Hi

Least u een toestel bij Hi? Hi biedt momenteel geen leasecontracten meer aan. Heeft u nog een leasecontract bij Hi lopen, dan kunt u in het geval van een defect gebruik maken van de SmartCare Basis: is uw telefoon kapot, dan heeft u binnen 24 uur een werkend toestel.

Nooit zonder telefoon met de SmartCare Basis

Iedereen die least bij Hi krijgt gratis SmartCare Basis. Ervaart u problemen met uw telefoon, neem dan contact op met de klantenservice van Hi. De SmartCare Basis geldt als uw fabrieksgarantie: in geval van schade die niet door u is ontstaan repareert Hi uw toestel gratis. Reparatie wordt binnen 24 uur ter plekke bij u thuis verricht. Bij een complexe reparatie neemt de monteur uw toestel mee. U krijgt dan gratis een vervangend leentoestel.

Criteria smartphone bij einde contract

Aan het eind van uw contractsperiode kunt u uw smartphone weer inleveren. Het toestel moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Slijtage door normaal gebruik is geen probleem.
  • Uw toestel moet nog aan en uit kunnen.
  • De belfunctie moet nog werken.

Indien het toestel bij inlevering niet aan de voorwaarden voldoet, wordt er € 30,- aan schadevergoeding in rekening gebracht. Wilt u nog langer van uw mobiele telefoon genieten? Dan kunt u deze ook overnemen. U betaalt de dan geldende tweedehands prijs plus een bedrag van € 25,-. Deze bedragen worden in de laatste factuur van uw abonnement verrekend.

Neemt u het toestel over, dan heeft u een sim only abonnement nodig. Gaat u weer voor Hi of wilt u een andere provider proberen? Bij UnitedConsumers heeft u volop keuze.

Lees ook
Tips en advies
Garantie en reparatie KPN
Garantie en reparatie Telfort
Sim only abonnement vergelijken