Contact
Mijn UnitedConsumers

Huawei garantie

Heeft u uw Huawei smartphone via UnitedConsumers gekocht, maar is deze kapot of is er een ander probleem? Dan raden wij u aan om te controleren of het defect onder de garantie valt. Wat moet u doen bij een defecte Huawei? Wij leggen het graag aan u uit in dit artikel.

Huawei garantie

Op de smartphones van Huawei krijgt u standaard twee jaar garantie. Onder de Huawei garantie vallen niet alle soorten defecten. Wij zetten voor u op een rijtje welke defecten wel en niet onder de garantie vallen:

Wel garantie Geen garantie
Fabrieksfouten.

Schade door ongeoorloofde aanpassingen (bijvoorbeeld verwijdering IMEI-code).

Fouten die aantoonbaar niet door gebruik zijn veroorzaakt. Schade door reparatie door derden.
  Val-, stoot-, brand- of waterschade
  Elektrische schade.
  Normale slijtage.

Wilt u een compleet overzicht van de garantievoorwaarden? Raadpleeg dan de website van Huawei

Huawei defect bij ontvangst

Het komt bijna nooit voor, maar ook een nieuwe smartphone van Huawei kan defect zijn. Vindt u een defecte Huawei in de doos, neem dan binnen 7 werkdagen contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag bij het oplossen van het probleem.

Let op: na 7 werkdagen vervalt de zichttermijn waardoor defecten na deze periode enkel door een gecertificeerd reparatiecentrum kunnen worden behandeld.

Huawei defect binnen de garantieperiode

Bij Huawei krijgt u twee jaar lang fabrieksgarantie op uw Huawei toestel en zes maanden garantie op bijgeleverde accu’s en accessoires. Ondervindt u een probleem met uw nieuwe Huawei? Dan kunt u uw Huawei toestel onder de garantie laten repareren. UnitedConsumers werkt hiervoor samen met het reparatiecentrum van Dynafix. U meldt uw Huawei telefonisch bij Dynafix aan. De factuur van UnitedConsumers geldt als uw garantiebewijs.

Huawei defect buiten de garantieperiode

Het is vervelend, maar uw Huawei smartphone kan ook buiten de garantietermijn defect raken. Reparatiekosten zijn in dat geval voor eigen rekening. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een reparatie buiten de garantieperiode? U kunt uw toestel bij Dynafix laten repareren. Houd er rekening mee dat kosten van reparatie, buiten de garantieperiode, voor eigen rekening zijn.

Huawei garantie check

Wilt u weten of uw Huawei smartphone nog binnen de garantieperiode valt? U checkt het eenvoudig online. Voer de IMEI-code van uw Huawei toestel in om te checken of uw Huawei garantie nog geldig is.

Terug naar boven