Garantie en reparatie van uw Huawei product

Ook een product van Huawei raakt wel eens defect. Heeft u uw Huawei via UnitedConsumers aangeschaft en ervaart u problemen met het toestel? In dit artikel vindt u tips en adviezen die u kunnen helpen bij het oplossen van problemen met uw toestel. Lukt het u niet het probleem op te lossen, dan kunt u contact opnemen met het reparatiecentrum van Dynafix (tel. 034 – 846 28 18, maandag tot en met vrijdag, 10.00 - 16.00 uur).

Er zijn verschillende situaties waarin uw Huawei product defect kan raken. We hebben voor u op een rijtje gezet wat u kunt doen bij:

Natuurlijk kunt u ook een nieuw toestel uitzoeken. Bij UnitedConsumers, in het kort UC, vindt u altijd de nieuwste modellen in combinatie met vele goedkope abonnementen.

Ik wil een nieuwe telefoon >>

Uw Huawei product wordt in defecte staat geleverd

Een defect product vindt niemand leuk, en al helemaal niet bij ontvangst. Dat vinden wij ook. Gelukkig komt een dead on arrival, zoals dat ook wel heet, maar weinig voor. Heeft u hier toch mee te maken, neemt u dan binnen zeven werkdagen contact op met onze klantenservice. Dan zorgen wij ervoor dat u zo snel mogelijk een werkend product in huis heeft.

E-mail:     gsm@unitedconsumers.com
Telefoon: 040 – 235 05 60 (optie 4 voor gsm)

We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.00 en 18.00 uur. Uw e-mail beantwoorden we binnen één werkdag.

Voorwaarden retournering product

 • Uw Huawei product is ongebruikt en nog in originele staat.
 • Uw Huawei toestel bevat geen sporen van schade (krassen etc.).
 • Uw Huawei wordt in de onbeschadigde fabrieksverpakking geretourneerd, voorzien van bijgeleverde accessoires en boekjes.

Na zeven werkdagen vervalt uw zichttermijn en kunnen defecten enkel door een gecertificeerd reparatiecentrum worden behandeld.

Voorwaarden DOA-procedure >>

Uw Huawei product raakt binnen de garantieperiode defect

Bij Huawei krijgt u twee jaar lang fabrieksgarantie op uw Huawei toestel en zes maanden garantie op bijgeleverde accu’s en accessoires. Voordat u uw toestel ter reparatie opstuurt, kunt u eerst proberen om het probleem zelf op te lossen. Misschien valt het allemaal wel mee.

 • Online ondersteuning

  Op de website van Huawei krijgt u uitleg bij problemen met uw Huawei toestel.

 • Telefonische ondersteuning

  U kunt ook telefonisch contact opnemen met Huawei via telefoonnummer 0900 – 11 00 888 (lokaal tarief).

Probleem niet opgelost?

Heeft u het probleem met uw Huawei telefoon niet kunnen oplossen? Neem dan telefonisch contact op met het Dynafix reparatiecentrum voor de reparatie van uw Huawei toestel.

Dynafix reparatiecentrum

Telefoon  034 – 846 28 18
Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur.

 • Kies optie 1: Nederlands. Er wordt u telefonisch medegedeeld dat de aanmelding ook online kan. Voor de aanmelding van uw Huawei product is dit echter niet mogelijk.

 • Toets het IMEI-nummer in, gevolgd door een #. Er zijn drie manieren waarop u aan uw IMEI-nummer kunt komen:
 1. Voor Huawei mobiele telefoons: toets de code *#06# in op uw telefoon.
 2. Op de verpakking van uw toestel.
 3. Op de factuur van UnitedConsumers.
 • U wordt doorverbonden met een medewerker die uw aanmelding voor reparatie telefonisch met u regelt.

Maak altijd een back up van de gegevens op uw toestel

Tijdens de reparatie is het mogelijk dat uw Huawei toestel moet worden teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Heeft u geen back up gemaakt van de gegevens, dan bent u deze kwijt. Zorg er dus altijd voor dat u deze gegevens ergens heeft opgeslagen.

Reparatiestatus

Na binnenkomst in het reparatiecentrum is uw Huawei toestel binnen vijf tot tien werkdagen gerepareerd. Soms moeten onderdelen worden bijbesteld. Hierdoor kan het langer duren voor u uw toestel weer terug heeft. Tijdens de reparatie wordt u per e-mail op de hoogte gehouden van de voortgang.

Vragen over de reparatie stuurt u per e-mail naar Dynafix: serviceclub.nl@dynafix.com. Vermeld altijd het RMA nummer. Dit is het nummer dat u krijgt wanneer u uw toestel voor reparatie aanmeldt.

Heeft u recht op garantie?

De fabrieksgarantie die u bij Huawei krijgt, geldt niet voor val-, stoot- en waterschade. In het reparatiecentrum wordt hier altijd op onderzocht. Is er sprake van schade die niet onder de garantie valt, dan komen de reparatiekosten voor uw rekening. U krijgt hier altijd bericht van.

Wanneer de schade aan uw Huawei toestel niet onder de garantie valt, kunt u drie dingen doen:

 • Uw toestel kosteloos laten vernietigen.
 • Reparatie annuleren en uw toestel terug laten sturen.
 • Uw Huawei toestel tegen de kostprijs laten repareren.

U betaalt nog wel voor de onderzoeks- en verzendkosten à ongeveer € 65,-.

Uw Huawei product raakt buiten de garantieperiode defect

Raakt uw Huawei toestel buiten de garantieperiode defect, dan kunt u er alsnog voor kiezen om deze te laten repareren. Helaas worden de reparatiekosten niet vergoed. Houd er rekening mee dat deze kosten hoog kunnen oplopen.

Natuurlijk kunt u ook een nieuwe Samsung telefoon met abonnement uitzoeken. Of wilt u liever een ander merk proberen? Wat dacht u van een iPhone, een telefoon van HTC of Samsung? Bij UnitedConsumers vindt u de nieuwste modellen voor de beste prijs.

Ik wil een Huawei telefoon >>

Ik wil een ander merk >>

U wilt uw Huawei bestelling retourneren

Bij online bestellingen heeft u altijd te maken met een wettelijke bedenktijd van zeven werkdagen. Heeft u een Huawei product besteld, maar bedenkt u zich? Geen probleem als u nog bedenktijd heeft. Neem binnen deze termijn contact op met onze klantenservice en alles wordt voor u geregeld.

Voorwaarden retournering product

 • Uw Huawei product is ongebruikt en nog in originele staat.
 • Uw Huawei toestel bevat geen sporen van schade (krassen etc.).
 • Uw Huawei wordt in de onbeschadigde fabrieksverpakking geretourneerd, voorzien van bijgeleverde accessoires en boekjes.

Lees ook

Smartphones vergelijken
Garantie en reparatie LG
Garantie en reparatie HTC
Garantie en reparatie Acer
Garantie en reparatie Sony
Garantie en reparatie Apple
Garantie en reparatie Nokia
Garantie en reparatie Sonim
Garantie en reparatie Samsung
Garantie en reparatie Blackberry

Alles over garantie op mobiele telefoons