Garantie en reparatie van LG producten

Heeft u een LG toestel via UnitedConsumers aangeschaft en raakt deze defect? Het reparatiecentrum van Dynafix staat voor u klaar. LG geeft u twee jaar fabrieksgarantie op uw LG product. Op accu’s en accessoires krijgt u zes maanden garantie. Soms kunt u het probleem zelf oplossen. In dit artikel vindt u tips en adviezen.

Er zijn verschillende situaties waarin uw LG product defect kan raken. We hebben voor u op een rijtje gezet wat u kunt doen bij:

Natuurlijk kunt u ook een nieuw toestel uitzoeken. Bij UnitedConsumers vindt u altijd de nieuwste modellen in combinatie met vele goedkope abonnementen.

Ik wil een nieuwe telefoon >>

Uw LG toestel is defect bij levering

In een uitzonderlijk geval komt het voor dat u een defect LG toestel in uw pakket aantreft. Dit wordt dead on arrival (DOA) genoemd. Is er bij u sprake van dead on arrival, neem dan binnen zeven werkdagen na ontvangst contact op met onze klantenservice. Wij helpen u verder en zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk een werkend toestel in huis heeft.

E-mail:     gsm@unitedconsumers.com
Telefoon: 040 – 235 05 60 (optie 4 voor gsm)

We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.00 en 18.00 uur. Uw e-mail beantwoorden we binnen één werkdag.

Voorwaarden retournering product

 • Uw LG product is ongebruikt en nog in originele staat.
 • Uw LG toestel bevat geen sporen van schade (krassen etc.).
 • Uw LG wordt in de onbeschadigde fabrieksverpakking geretourneerd, voorzien van bijgeleverde accessoires en boekjes.

Na zeven werkdagen vervalt uw zichttermijn en kunnen defecten enkel door een gecertificeerd reparatiecentrum worden behandeld.

Voorwaarden DOA-procedure >>

Uw LG toestel raakt defect binnen de garantieperiode

Bij LG krijgt u twee jaar fabrieksgarantie op het toestel en zes maanden garantie op bijgaande accessoires en accu’s. Raakt uw toestel binnen deze termijn defect, dan kunt u aanspraak maken op de garantie.

Defect LG toestel zelf oplossen

Misschien kunt u het probleem met uw LG toestel zelf oplossen. Doorloop hiervoor de volgende stappen:

 • Online hulp via de website van LG

  Ga naar de website van LG en vul uw modelnaam of –nummer in. U krijgt vervolgens tips voor het verhelpen van problemen met uw toestel.

 • Telefonische ondersteuning LG

  De helpdesk van LG kan u ook verder helpen. Via telefoonnummer 0900 – 543 54 54 krijgt u meer technische ondersteuning bij problemen met uw LG toestel.

 • LG toestel updaten

  Heeft u het probleem niet kunnen oplossen, dan kunt u proberen om uw telefoon te updaten. Ga naar de website van LG en selecteer Software Update.

Probleem niet opgelost?

Is het u niet gelukt het probleem op te lossen? Dan kunt u telefonisch contact opnemen met het Dynafix reparatiecentrum voor reparatie van uw toestel.

Dynafix reparatiecentrum

Telefoon  034 – 846 28 18
Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur.

 • Kies optie 1: Nederlands. Er wordt u telefonisch medegedeeld dat de aanmelding ook online kan. Voor de aanmelding van uw LG product is dit echter niet mogelijk.

 • Toets het IMEI-nummer in, gevolgd door een #. Er zijn drie manieren waarop u aan uw IMEI-nummer kunt komen:
 1. Voor LG mobiele telefoons: toets de code *#06# in op uw telefoon.
 2. Op de verpakking van uw toestel.
 3. Op de factuur van UnitedConsumers.
 • U wordt doorverbonden met een medewerker die uw aanmelding voor reparatie telefonisch met u regelt.

Maak een back up

Maak altijd, voordat u uw telefoon voor reparatie opstuurt, een back up van de gegevens. Soms is het nodig om uw toestel naar de fabrieksinstellingen terug te zetten. Daardoor gaan alle gegevens verloren.

Heeft u recht op garantie?

Fabrieksgarantie geldt alleen op schade die niet door uzelf is toegebracht. Val-, stoot- en waterschade zijn daarom uitgesloten van de garantie. Blijkt bij onderzoek in het reparatiecentrum dat het probleem aan uw toestel is ontstaan door val-, stoot- of waterschade, dan krijgt u hiervan bericht. U kunt dan drie dingen doen:

 • Uw toestel kosteloos laten vernietigen.
 • Uw LG toestel tegen de kostprijs laten repareren.
 • Reparatie annuleren en uw toestel terug laten sturen.

U betaalt nog wel voor de onderzoeks- en verzendkosten à ongeveer € 65,-.

Reparatiestatus

Valt de reparatie van uw LG toestel onder de garantie, dan wordt uw toestel binnen vijf tot tien werkdagen gratis bij u afgeleverd. Tijdens de reparatie wordt u per e-mail op de hoogte gehouden van de voortgang. Soms moeten bepaalde onderdelen worden nabesteld, waardoor het langer kan duren voor u uw toestel terug heeft.

Heeft u vragen over de reparatie van uw LG toestel, dan kunt u deze per e-mail stellen. Vermeld altijd het RMA nummer, het nummer dat u na aanmelding van uw product bij Dynafix krijgt. Uw vragen stuurt u per e-mail naar serviceclub.nl@dynafix.com.

Uw LG product raakt buiten de garantietermijn defect

Buiten de garantieperiode komen de reparatiekosten voor uw eigen rekening. Wilt u uw toestel laten repareren, neemt u dan contact op met de klantenservice van Dynafix.

Dynafix reparatie

Telefoonnummer:  034-8462818
Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur.

Natuurlijk kunt u ook een nieuwe LG telefoon met abonnement uitzoeken. Of wilt u liever een ander merk proberen? Wat dacht u van een iPhone, een telefoon van Samsung of Huawei? Bij UnitedConsumers vindt u de nieuwste modellen voor de beste prijs.

Ik wil een LG telefoon >>

Ik wil een ander merk >>


U wilt uw LG product retourneren

Bij een online aankoop heeft u altijd recht op een wettelijke bedenktijd van zeven werkdagen. Kiest u ervoor om uw LG product te retourneren, neem dan binnen deze bedenktijd contact op met onze klantenservice.

Voorwaarden retournering product

 • Uw LG product is ongebruikt en nog in originele staat.
 • Uw LG toestel bevat geen sporen van schade (krassen etc.).
 • Uw LG wordt in de onbeschadigde fabrieksverpakking geretourneerd, voorzien van bijgeleverde accessoires en boekjes.

Lees ook

Smartphones vergelijken
Garantie en reparatie HTC
Garantie en reparatie Acer
Garantie en reparatie Sony
Garantie en reparatie Apple
Garantie en reparatie Nokia
Garantie en reparatie Sonim
Garantie en reparatie Huawei
Garantie en reparatie Microsoft
Garantie en reparatie Samsung
Garantie en reparatie Blackberry

> Alles over garantie op mobiele telefoons