Garantie en reparatie bij een defect Microsoft toestel

U heeft via UnitedConsumers een Microsoft toestel gekocht. Helaas komt het wel eens voor dat zo’n telefoon defect raakt. Misschien dat u dit defect zelf kunt oplossen met onze tips en adviezen. Als dit niet lukt, dan kunt u telefonisch contact opnemen met Dynafix. Dit reparatiecentrum is van maandag tot en met vrijdag te bereiken tussen 10.00 – 16.00 uur op tel. 034 – 846 28 18.

Er zijn verschillende situaties waarin uw Microsoft telefoon defect kan raken. We hebben voor u op een rijtje gezet wat u kunt doen bij:

 • Defect bij ontvangst van het product
 • Defect binnen de garantieperiode
 • Defect buiten de garantieperiode
 • Retourneren van uw product

Natuurlijk kunt u ook een nieuw toestel uitzoeken. Bij UnitedConsumers vindt u altijd de nieuwste modellen in combinatie met vele goedkope abonnementen.


Ik wil een nieuwe telefoon >>


Uw Microsoft product is defect bij ontvangst
Wij doen er alles aan om u goede kwaliteit te leveren. In een uitzonderlijk geval kan het voorkomen dat uw Microsoft product defect is bij ontvangst. Dead on Arrival noemen we dat (DOA). Neemt u dan zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice. In ieder geval binnen zeven werkdagen na ontvangst van uw pakket. Wij staan voor u klaar om u te helpen.

E-mail:     gsm@unitedconsumers.com
Telefoon: 040 – 235 05 60

We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.00 en 21.00 uur. Op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Uw e-mail beantwoorden we binnen één werkdag.

Voorwaarden retournering product

 • Uw Microsoft product is ongebruikt en nog in originele staat.
 • Uw Microsoft toestel bevat geen sporen van schade (krassen, breuken).
 • Uw Microsoft wordt in de onbeschadigde fabrieksverpakking geretourneerd, voorzien van bijgeleverde accessoires en boekjes.

Na zeven werkdagen vervalt uw zichttermijn. Defecten kunnen na deze periode alleen door een gecertificeerd reparatiecentrum worden behandeld.

Voorwaarden DOA-procedure >>


Uw Microsoft product is defect binnen de garantieperiode
Microsoft biedt standaard op al haar producten een garantietermijn van twee jaar aan. Op accessoires voor apart gekochte of in het verkooppakket opgenomen accessoires van het hoofdapparaat geldt een garantieperiode van twaalf maanden. Met uitzondering van batterijen, covers, kabels en laders. Hiervoor geldt een garantieperiode van zes maanden. Heeft u problemen met uw Microsoft telefoon, dan kunt u deze eerst zelf proberen op te lossen. Op de Microsoft website kunt u uw toestel selecteren en krijgt u specifieke informatie over hulp bij problemen met uw toestel.

Probleem oplossen niet gelukt?
Heeft u het probleem aan uw Microsoft apparaat niet zelf kunnen oplossen, dan kunt u aanspraak maken op de fabrieksgarantie. Houd er wel rekening mee dat u in het geval van val-, stoot- of waterschade geen recht op garantie heeft. De reparatiekosten betaalt u dan zelf.

UnitedConsumers werkt samen met de reparatieservice van Dynafix. Als u problemen met uw Microsoft toestel ervaart, kunt u telefonisch contact opnemen met Dynafix. De factuur van UnitedConsumers geldt als uw garantiebewijs.

Dynafix reparatiecentrum >>


Maak altijd een back up van de gegevens
Stuurt u uw Microsoft toestel op voor reparatie? Maak dan vooraf een back up van alle gegevens op uw smartphone. Soms is het tijdens de reparatie nodig om uw telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Uw gegevens gaan dan verloren.

Reparatieduur
Na ontvangst van uw product wordt het binnen vijf tot tien werkdagen gerepareerd. Soms moeten onderdelen besteld worden. Daardoor kan het voorkomen dat het langer duurt voor u uw toestel weer in huis heeft.

Wel of geen garantie?
In het reparatiecentrum wordt bepaald of de schade aan uw Microsoft toestel onder de fabrieksgarantie valt. Is uw toestel defect geraakt door val-, stoot- of waterschade? Dan worden reparatiekosten helaas niet vergoed. U krijgt hier automatisch bericht van en u kunt drie dingen doen:

 • Uw Microsoft apparaat ongerepareerd terug laten sturen.
 • Uw Microsoft toestel tegen de kostprijs laten repareren.
 • Uw Microsoft kosteloos laten vernietigen.

Houd er rekening mee dat de reparatiekosten hoog op kunnen lopen. U betaalt ook nog voor de onderzoeks- en verzendkosten, ook in het geval u uw telefoon niet wilt laten repareren. Deze bedragen ongeveer € 65,-.

Vragen over de reparatie
Heeft u vragen over de reparatiestatus? Deze kunt u per e-mail stellen. Stuur uw e-mail, inclusief RMA nummer, naar serviceclub.nl@dynafix.com. Het RMA nummer krijgt u van Dynafix als u uw toestel aanmeldt voor reparatie.

Uw Microsoft product raakt defect buiten de garantieperiode
Na twee jaar is de garantieperiode voor uw Microsoft product afgelopen. Raakt uw toestel buiten deze termijn defect, dan kan het helaas niet meer kosteloos worden gerepareerd. Uiteraard staan we voor u klaar als u uw Microsoft apparaat toch wilt laten repareren.

Natuurlijk kunt u ook een nieuwe Microsoft telefoon met abonnement uitzoeken. Of wilt u liever een ander merk telefoon proberen? Wat dacht u van een iPhone, een telefoon van HTC of Samsung? Bij UnitedConsumers vindt u de nieuwste modellen voor de beste prijs.

Ik wil een Microsoft telefoon >>   Ik wil een ander merk >>  


U ziet af van uw Microsoft bestelling
Bij online bestellingen heeft u altijd recht op de wettelijke bedenktijd van zeven werkdagen. Zo ook bij UnitedConsumers. Wilt u uw Microsoft apparaat terugsturen, neemt u dan binnen zeven werkdagen contact op met onze klantenservice. Wij zorgen er dan voor dat de retourneerprocedure in gang wordt gezet.

 • Uw Microsoft product is ongebruikt en nog in originele staat.
 • Uw Microsoft toestel bevat geen sporen van schade (krassen, breuken).
 • Uw Microsoft wordt in de onbeschadigde fabrieksverpakking geretourneerd, voorzien van bijgeleverde accessoires en boekjes.

Lees ook
Smartphones vergelijken
Garantie en reparatie LG
Garantie en reparatie HTC
Garantie en reparatie Acer
Garantie en reparatie Sony
Garantie en reparatie Apple
Garantie en reparatie Nokia
Garantie en reparatie Sonim
Garantie en reparatie Huawei
Garantie en reparatie Samsung
Garantie en reparatie Blackberry