Contact
Mijn UnitedConsumers

Nokia garantie

Heeft u uw Nokia smartphone via UnitedConsumers gekocht, maar is deze kapot gegaan of is er een ander probleem? Dan raden wij u aan om te controleren of het defect onder de garantie valt. Wat moet u doen bij een defecte Nokia? Wij leggen het graag aan u uit in dit artikel.

Nokia garantie

Op de smartphones van Nokia zit standaard twee jaar fabrieksgarantie. Onder de Nokia garantie vallen niet alle soorten defecten. Wij zetten voor u op een rijtje welke defecten wel en niet onder de garantie vallen:

Wel garantie Geen garantie
Fabrieksfouten. Aansluiting van smartphone op accessoire, software of service die niet door Nokia wordt geleverd.
Fouten die aantoonbaar niet door gebruik zijn veroorzaakt. Schade door ongeoorloofde aanpassingen (bijvoorbeeld verwijdering IMEI-code).
  Schade door reparatie door derden. 
  Val-, stoot-, water- en brandschade.
  Elektrische schade.
  Normale slijtage.

Voor een compleet overzicht van de garantievoorwaarden, kunt u op de website van Nokia uw smartphone opzoeken om vervolgens de garantievoorwaarden van uw toestel te bekijken.

Nokia is defect bij ontvangst

Het komt zelden voor dat uw Nokia product al defect is bij ontvangst. Vindt u echter een defect toestel in de doos, neem dan binnen 7 werkdagen contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag bij het oplossen van het probleem.

Let op: na 7 werkdagen vervalt de zichttermijn waardoor defecten na deze periode enkel door een gecertificeerd reparatiecentrum kunnen worden behandeld.

Nokia defect binnen de garantieperiode

Nokia geeft u twee jaar fabrieksgarantie op uw toestel. Op de bijbehorende accessoires krijgt u zes maanden garantie. Ondervindt u een probleem met uw nieuwe Nokia? Dan kunt u uw Nokia toestel onder de garantie laten repareren. UnitedConsumers werkt hiervoor samen met het reparatiecentrum van Dynafix. U meldt uw Nokia telefonisch bij Dynafix aan. De factuur van UnitedConsumers geldt als uw garantiebewijs.

Nokia defect buiten de garantietermijn

Het is vervelend, maar uw Nokia smartphone kan ook buiten de garantietermijn defect raken. Reparatiekosten zijn in dat geval voor eigen rekening. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een reparatie buiten de garantieperiode? U kunt uw toestel bij Dynafix laten repareren. Houd er rekening mee dat kosten van reparatie, buiten de garantieperiode, voor eigen rekening zijn.

Nokia garantie check

Wilt u weten of uw Nokia smartphone nog binnen de garantieperiode valt? U checkt het eenvoudig online. Voer de IMEI-code van uw Nokia toestel in om te checken of uw Nokia garantie nog geldig is.