Garantie en reparatie bij defect Nokia product

Ook een Nokia toestel gaat wel eens kapot. Als u uw telefoon heeft aangeschaft via UnitedConsumers, vindt u in dit artikel tips en adviezen bij het oplossen van problemen. Lukt het niet om het defect zelf te verhelpen, dan kunt u telefonisch contact opnemen met het reparatiecentrum van Dynafix (tel. 034 – 846 28 18, maandag tot en met vrijdag, 10.00 - 16.00 uur).

Er zijn verschillende situaties waarin uw Nokia product defect kan raken. We hebben voor u op een rijtje gezet wat u kunt doen bij:

Natuurlijk kunt u ook een nieuw toestel uitzoeken. Bij UnitedConsumers vindt u altijd de nieuwste modellen in combinatie met vele goedkope abonnementen. Benieuwd welk abonnement het beste bij u past? Bij ons kunt u makkelijk sim only vergelijken. Zo doen we dat.

Ik wil een nieuwe telefoon >>

Uw Nokia is defect bij ontvangst

Het komt heel zelden voor dat uw Nokia product al defect is bij ontvangst. Vindt u echter een defect toestel in de doos, neem dan zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice. Als u binnen zeven werkdagen melding maakt van uw defecte toestel, dan zorgen wij ervoor dat u zo snel mogelijk een nieuw, goed werkend Nokia toestel heeft.

E-mail:     gsm@unitedconsumers.com
Telefoon: 040 – 235 05 60 

We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.00 en 18.00 uur. Uw e-mail beantwoorden we binnen één werkdag.

Voorwaarden retournering product

 • Uw Nokia telefoon wordt in de onbeschadigde fabrieksverpakking geretourneerd, voorzien van bijgeleverde accessoires en boekjes.
 • Uw Nokia bevat geen sporen van schade (krassen, breuken).
 • Uw Nokia telefoon is ongebruikt en nog in originele staat.

Na zeven werkdagen vervalt uw zichttermijn. Defecten kunnen na deze periode alleen door een gecertificeerd reparatiecentrum worden behandeld.

Voorwaarden DOA-procedure >>

U heeft binnen de garantieperiode een defect Nokia toestel

Nokia geeft u twee jaar fabrieksgarantie op uw toestel. Op de bijbehorende accessoires krijgt u zes maanden garantie. Ondervindt u een probleem met uw toestel, doorloop dan de volgende procedure.

Probleem met uw Nokia toestel zelf oplossen

Op de website van Nokia krijgt u na de invoer van uw toestelmodel online hulp bij problemen met uw toestel.

Probleem oplossen niet gelukt

Is het defect niet opgelost? Dan kunt u uw Nokia toestel onder de garantie laten repareren. Dit is uiteraard kosteloos. UnitedConsumers werkt hiervoor samen met het reparatiecentrum van Dynafix. U meldt uw Nokia telefonisch bij Dynafix aan. De factuur van UnitedConsumers geldt als uw garantiebewijs.

Dynafix reparatiecentrum

Telefoon  034 – 846 28 18
Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur.

 • Kies optie 1: Nederlands. Er wordt u telefonisch medegedeeld dat de aanmelding ook online kan. Voor de aanmelding van uw Nokia product is dit echter niet mogelijk.

 • Toets het IMEI-nummer in, gevolgd door een #. Er zijn drie manieren waarop u aan uw IMEI-nummer kunt komen:
 1. Voor Nokia mobiele telefoons: toets de code *#06# in op uw telefoon.
 2. Op de factuur van UnitedConsumers.
 3. Op de verpakking van uw toestel.
 • U wordt doorverbonden met een medewerker die uw aanmelding voor reparatie telefonisch met u regelt.

Maak altijd een back up van de gegevens op uw Nokia toestel

Tijdens de reparatie kan het nodig zijn om uw telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. De gegevens die erop staan bent u dan kwijt. Maak daarom altijd een back up van uw gegevens voordat u uw telefoon ter reparatie opstuurt. Voor eventuele verloren gegevens kan Dynafix niet aansprakelijk worden gesteld.

Reparatieduur

Uw Nokia wordt na aankomst in het reparatiecentrum binnen vijf tot tien werkdagen gerepareerd. In sommige gevallen, bijvoorbeeld wanneer er onderdelen moeten worden bijbesteld, duurt dit iets langer. Hier krijgt u automatisch bericht van.

Vragen over de reparatie

Als u vragen heeft over de reparatiestatus, dan kunt u deze per e-mail stellen aan Dynafix (serviceclub.nl@dynafix.com). Vergeet niet uw RMA nummer in de e-mail te vermelden. Deze krijgt u van Dynafix bij de aanvraag voor reparatie van uw Nokia.

Garantie of geen garantie?

Weet u zeker dat u recht heeft op garantie? Val-, stoot- en waterschade vallen namelijk buiten de fabrieksgarantie. Voorafgaand aan de reparatie wordt uw toestel onderzocht. Wanneer uw toestel een dergelijke schade bevat, vervalt de garantie en komen de reparatiekosten voor uw rekening. Natuurlijk krijgt u voorafgaand aan de reparatie bericht indien de schade niet onder de garantie valt. U kunt dan drie dingen doen:

 • Uw Nokia toestel tegen de kostprijs laten repareren.
 • Uw toestel ongerepareerd terug laten sturen.
 • Uw Nokia kosteloos laten vernietigen.

U betaalt nog wel voor de onderzoeks- en verzendkosten. Deze bedragen ongeveer € 65,-.

Uw Nokia raakt defect buiten de garantietermijn

Als uw Nokia toestel na de garantieperiode van twee jaar defect raakt kan deze helaas niet meer kosteloos worden gerepareerd. Natuurlijk staan we altijd voor u klaar. Ook als de garantie verlopen is. Wilt u uw telefoon laten repareren, meld uw Nokia toestel telefonisch dan aan bij de reparatiedienst van Dynafix (034 – 846 28 18, maandag tot en met vrijdag, 10.00 - 16.00 uur). Houd er rekening mee dat de reparatiekosten hoog kunnen oplopen.

Er worden geen nieuwe Nokia toestellen meer gemaakt. Wilt u een nieuwe mobiele telefoon? Wat dacht u van een iPhone, een telefoon van Samsung of Huawei? Bij UnitedConsumers vindt u de nieuwste modellen voor de beste prijs.

U wilt uw Nokia bestelling annuleren

Bij online aankopen heeft u altijd recht op een bedenktijd van zeven werkdagen. Deze gaan in op het moment dat u uw Nokia toestel in huis heeft. Wilt u uw Nokia bestelling annuleren, neemt u dan contact op met onze klantenservice.

Voorwaarden retournering product

 • Uw Nokia telefoon wordt in de onbeschadigde fabrieksverpakking geretourneerd, voorzien van bijgeleverde accessoires en boekjes.
 • Uw Nokia bevat geen sporen van schade (krassen, breuken).
 • Uw Nokia telefoon is ongebruikt en nog in originele staat.

Lees ook

Smartphones vergelijken
Garantie en reparatie LG
Garantie en reparatie HTC
Garantie en reparatie Acer
Garantie en reparatie Sony
Garantie en reparatie Apple
Garantie en reparatie Sonim
Garantie en reparatie Huawei
Garantie en reparatie Samsung
Garantie en reparatie Blackberry

Alles over garantie op mobiele telefoons