Garantie en reparatie bij een defect Samsung toestel

Een defect aan uw Samsung toestel is nooit leuk. Dat vinden wij ook. In veel gevallen kunt u problemen zelf verhelpen. In dit artikel vindt u tips en adviezen. Is het probleem niet opgelost? Dan kunt u uw toestel online aanmelden bij het reparatiecentrum van Dynafix.

Er zijn verschillende situaties waarin uw Samsung telefoon defect kan raken. We hebben voor u op een rijtje gezet wat u kunt doen bij:

Natuurlijk kunt u ook een nieuw toestel uitzoeken. Bij UnitedConsumers, in het kort UC, vindt u altijd de nieuwste modellen in combinatie met vele goedkope abonnementen.

Ik wil een nieuwe telefoon

Uw Samsung apparaat is defect bij ontvangst

In een uitzonderlijk geval kan het voorkomen dat u een kapot apparaat in uw pakket aantreft. Neemt u dan zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice, in ieder geval binnen zeven werkdagen na ontvangst van uw pakket. Wij staan voor u klaar om u te helpen. Want wij vinden het vanzelfsprekend dat u een product van goede kwaliteit krijgt. Zo doen we dat.

E-mail:     gsm@unitedconsumers.com
Telefoon: 040 – 235 05 60 

We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.00 en 18.00 uur. Uw e-mail beantwoorden we binnen één werkdag.

Voorwaarden retournering product

  • Uw Samsung telefoon wordt in de onbeschadigde fabrieksverpakking geretourneerd, voorzien van bijgeleverde accessoires en boekjes
  • Uw Samsung bevat geen sporen van schade (krassen, breuken)
  • Uw Samsung telefoon is ongebruikt en nog in originele staat

Na zeven werkdagen vervalt uw zichttermijn en kunnen defecten enkel door een gecertificeerd reparatiecentrum worden behandeld.

Voorwaarden DOA-procedure

Uw Samsung toestel raakt defect binnen de garantietermijn

Bij Samsung krijgt u een volledige garantie van twee jaar op uw Samsung telefoon. Op de accessoires geldt een garantie van zes maanden. Dit betekent dat alle kosten voor reparatie worden vergoed. Voorwaarde is wel dat het defect niet door uzelf is veroorzaakt. Daarnaast vallen reparaties die worden verricht aan onderdelen waarvan het serienummer is verwijderd niet onder de garantie van Samsung.

Probleem met uw Samsung toestel zelf oplossen

Mocht een onderdeel in de software van uw Samsung telefoon plots niet meer werken, dan kunt u proberen dit eerst zelf op te lossen. Op de Samsung website krijgt u na opgave van uw toestelnummer specifieke informatie over hulp bij problemen met uw Samsung telefoon.

Probleem oplossen niet gelukt?

Heeft u het probleem aan uw Samsung apparaat niet zelf kunnen oplossen, dan kunt u aanspraak maken op de fabrieksgarantie. Houd er wel rekening mee dat u in het geval van val-, stoot- of waterschade geen recht op garantie heeft. De reparatiekosten betaalt u dan zelf.

UnitedConsumers werkt samen met een erkend reparatiebedrijf: Dynafix. Als u problemen met uw Samsung toestel ervaart, kunt u deze online aanmelden bij Dynafix. De factuur van UnitedConsumers geldt als uw garantiebewijs.

Dynafix reparatiecentrum

Maak voor de reparatie een back up van uw gegevens

Tijdens de reparatie kan het nodig zijn om uw Samsung telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Maak daarom altijd voorafgaand aan de reparatie een back up van de gegevens. Zo kunt u deze niet zomaar kwijtraken.

Hoe lang duurt de reparatie?

De reparatietijd bedraagt vijf tot tien werkdagen. Soms duurt het langer om uw Samsung toestel te repareren. Bijvoorbeeld wanneer onderdelen moeten worden bijbesteld.

Heeft u recht op garantie?

De reparateurs van Dynafix controleren of het defect aan uw Samsung toestel onder de garantie valt. Als dat zo is, dan wordt uw toestel kosteloos gerepareerd. Toont uw Samsung apparaat echter sporen van val-, stoot- of waterschade, dan komen de reparatiekosten voor uw rekening. U krijgt dan bericht van Dynafix en u kunt drie dingen doen:

  • Uw Samsung apparaat ongerepareerd terug laten sturen.
  • Uw Samsung toestel tegen de kostprijs laten repareren.
  • Uw Samsung kosteloos laten vernietigen.

U betaalt nog wel voor de onderzoeks- en verzendkosten. Deze bedragen ongeveer € 65,-.

Vragen over de reparatie

Als u vragen heeft over de reparatie van uw Samsung toestel, dan kunt u deze per e-mail stellen aan Dynafix (serviceclub.nl@dynafix.com). Verstuur uw mail onder vermelding van uw RMA nummer. Dit is het nummer dat u van Dynafix krijgt op het moment dat u uw Samsung telefoon voor reparatie aanmeldt.

Uw Samsung toestel raakt defect buiten de garantieperiode

U heeft recht op twee jaar fabrieksgarantie bij Samsung. Na deze twee jaar komen de kosten voor reparatie van een defect helaas voor uw rekening. Natuurlijk staat het reparatiecentrum van Dynafix voor u klaar als u uw toestel toch wilt laten repareren.

Natuurlijk kunt u ook een nieuwe Samsung telefoon met abonnement uitzoeken. Of wilt u liever een ander merk proberen? Wat dacht u van een iPhone, een telefoon van HTC of Huawei? Bij UnitedConsumers vindt u de nieuwste modellen voor de beste prijs.

Ik wil een Samsung telefoon

Ik wil een ander merk

U ziet af van uw Samsung bestelling

Bij online bestellingen heeft u altijd recht op de wettelijke bedenktijd van zeven werkdagen. Zo ook bij UnitedConsumers. Wilt u uw Samsung apparaat terugsturen, neemt u dan binnen zeven werkdagen contact op met onze klantenservice. Wij zorgen er dan voor dat de retourneerprocedure in gang wordt gezet.

Voorwaarden retournering product

  • Uw Samsung telefoon wordt in de onbeschadigde fabrieksverpakking geretourneerd, voorzien van bijgeleverde accessoires en boekjes.
  • Uw Samsung bevat geen sporen van schade (krassen, breuken).
  • Uw Samsung telefoon is ongebruikt en nog in originele staat.

Lees ook

Garantie en reparatie LG
Garantie en reparatie HTC
Garantie en reparatie Acer
Garantie en reparatie Sony
Garantie en reparatie Apple
Garantie en reparatie Nokia
Garantie en reparatie Sonim
Garantie en reparatie Huawei
Garantie en reparatie Microsoft
Garantie en reparatie Blackberry

Alles over garantie op mobiele telefoons