Contact
Mijn UnitedConsumers

Samsung garantie

Uw Samsung smartphone is defect of beschadigd. Dat is heel vervelend, maar gelukkig is hier vaak wel iets aan te doen. Heeft u uw Samsung telefoon aangeschaft via UnitedConsumers? Dan raden wij u aan om u aan te melden bij het reparatiecentrum van Dynafix. Als reparaties niet de oplossing bieden, dan is het een goed idee om eens naar de Samsung Garantie te kijken. 

 

Samsung garantie

Samsung biedt standaard twee jaar fabrieksgarantie op zijn mobiele telefoons. Deze garantie gaat in op de dag van aankoop. Als extra service maakt het bovendien niet uit waar in Europa u uw smartphone heeft gekocht. Wel dient u er rekening mee te houden dat niet iedere soort schade onder de garantieregeling valt. 

Om te beoordelen of de schade aan uw telefoon onder de Samsung garantieregeling valt, kunt u onderstaand overzicht gebruiken:

Wel garantie Geen garantie
Fabrieksfouten Zand- en vochtschade
Fouten die aantoonbaar niet door gebruik zijn veroorzaakt Elektrische schade
  Schade door ongevallen (waaronder vallen en stoten)
  Schade door ongeoorloofde aanpassingen (ook verwijdering van serienummer)
  Smartphones ouder dan 2 jaar

Ook buiten de garantietermijn, of wanneer er schade is ontstaan die niet onder de garantie valt, kunt u contact opnemen met Samsung. Een reparatie is dan wel voor eigen rekening.


 

Samsung defect bij ontvangst

In een uitzonderlijk geval kan het voorkomen dat u een kapot apparaat in uw pakket aantreft. Neem in dat geval zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice, en doe dit in ieder geval binnen zeven werkdagen na ontvangst van uw pakket. Na zeven werkdagen vervalt uw zichttermijn en kunnen defecten enkel door een gecertificeerd reparatiecentrum worden behandeld. Wij staan voor u klaar om u te helpen!

Geen defect, toch retourneren

Heeft de Samsung geen defect, maar wilt u het toestel toch retourneren? Dan gelden de volgende voorwaarden: 

  • Uw Samsung smartphone wordt in de onbeschadigde fabrieksverpakking geretourneerd, voorzien van bijgeleverde accessoires en boekjes.
  • Uw Samsung smartphone bevat geen sporen van schade (krassen/breuken).
  • Uw Samsung smartphone is ongebruikt en nog in originele staat.

 

Samsung garantie check: defect binnen de garantieperiode

Bij Samsung krijgt u een volledige garantie van twee jaar op uw Samsung telefoon. Op de accessoires geldt een garantie van zes maanden. Dit betekent dat alle kosten voor reparatie worden vergoed. Voorwaarde is wel dat het defect niet door uzelf is veroorzaakt. Daarnaast vallen reparaties die worden verricht aan onderdelen waarvan het serienummer is verwijderd niet onder de garantie van Samsung.


 

Samsung defect buiten garantieperiode

U heeft recht op twee jaar fabrieksgarantie bij Samsung. Na deze twee jaar komen de kosten voor reparatie van een defect helaas voor uw eigen rekening. Natuurlijk staat het reparatiecentrum van Dynafix voor u klaar als u uw toestel toch wilt laten repareren.


 

Garantie en ‘eigen’ reparatie

Hoe eenvoudig een defect misschien ook lijkt, wij raden u met klem aan om zelf geen reparaties aan de hardware uit te voeren. Doet u dit toch, dan komt de garantie op uw Samsung smartphone onmiddellijk te vervallen – ook wanneer dit nog binnen de garantietermijn is.

Mocht een onderdeel in de software van uw Samsung telefoon plots niet meer werken, dan kunt u wel proberen dit eerst zelf op te lossen. Op de Samsung website krijgt u na opgave van uw toestelnummer specifieke informatie over hulp bij problemen met uw Samsung telefoon.


 

Probleem oplossen niet gelukt?

Heeft u het probleem aan uw Samsung apparaat niet zelf kunnen oplossen, dan kunt u aanspraak maken op de fabrieksgarantie. Houd er wel rekening mee dat u in het geval van val-, stoot- of waterschade geen recht op garantie heeft. De reparatiekosten betaalt u dan zelf.

UnitedConsumers werkt samen met een erkend reparatiebedrijf: Dynafix. Als u problemen met uw Samsung toestel ervaart, kunt u deze online aanmelden bij Dynafix. De factuur van UnitedConsumers geldt als uw garantiebewijs.

Tip: maak voor de reparatie een back up van uw gegevens

Tijdens de reparatie kan het nodig zijn om uw Samsung telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Maak daarom altijd voorafgaand aan de reparatie een back up van de gegevens. Zo kunt u deze niet zomaar kwijtraken.