Garantie en reparatie van uw Sonim toestel

U heeft een Sonim toestel via UnitedConsumers aangeschaft. En nu is het defect geraakt. In dit artikel krijgt u tips en adviezen bij het oplossen van problemen met uw toestel. Lukt het u niet het defect te verhelpen, dan kunt u telefonisch contact opnemen met het reparatiecentrum van Dynafix (tel. 034 – 846 28 18, maandag tot en met vrijdag, 10.00 - 16.00 uur).

Er zijn verschillende situaties waarin uw Sonim product defect kan raken. We hebben voor u op een rijtje gezet wat u kunt doen bij:

Natuurlijk kunt u ook een nieuw toestel uitzoeken. Bij UnitedConsumers vindt u altijd de nieuwste modellen in combinatie met vele goedkope abonnementen.

Ik wil een nieuwe telefoon >>

Uw Sonim product is defect bij levering

Blij opent u uw pakket en treft een defect toestel aan. Dit is natuurlijk erg vervelend en komt gelukkig bijna niet voor. Maar behoort u tot een van de ongelukkigen, dan staan wij natuurlijk altijd voor u klaar. U heeft namelijk recht op een goed werkend product.

Neem binnen zeven werkdagen na ontvangst van uw Sonim toestel contact op met onze klantenservice.

E-mail:     gsm@unitedconsumers.com
Telefoon: 040 – 235 05 60 (optie 4 voor gsm)

We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.00 en 18.00 uur. Uw e-mail beantwoorden we binnen één werkdag.

Voorwaarden retournering product

 • Uw Sonim product is ongebruikt en nog in originele staat.
 • Uw Sonim toestel bevat geen sporen van schade (krassen etc.).
 • Uw Sonim wordt in de onbeschadigde fabrieksverpakking geretourneerd, voorzien van bijgeleverde accessoires en boekjes.

Na zeven werkdagen vervalt uw zichttermijn. Defecten kunnen na deze periode alleen door een gecertificeerd reparatiecentrum worden behandeld.

Voorwaarden DOA-procedure >>

Uw Sonim raakt defect binnen de garantietermijn

Van Sonim krijgt u maar liefst drie jaar fabrieksgarantie op uw toestel. Op bijbehorende accessoires en accu’s krijgt u zes maanden garantie. Problemen met uw toestel zijn vaak door u zelf op te lossen. We geven u een aantal tips.

 • Online hulp

  Op de website van Sonim vindt u tips en adviezen bij problemen met uw toestel.

 • Raadpleeg de Sonim Helpdesk

  U kunt de Sonim Helpdesk ook bellen via telefoonnummer 034 – 846 28 18. Stuurt u liever een e-mail, dan kan dat natuurlijk ook: sonim@dynafix.nl.

Probleem niet opgelost?

Heeft u het probleem met uw Sonim toestel niet kunnen oplossen? Dan kunt u uw toestel voor reparatie aanmelden bij het reparatiecentrum Dynafix. De factuur van UnitedConsumers geldt als uw garantiebewijs.

Dynafix reparatiecentrum

Telefoon  034 – 846 28 18
Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur.

 • Kies optie 1: Nederlands. Er wordt u telefonisch medegedeeld dat de aanmelding ook online kan. Voor de aanmelding van uw Sonim product is dit echter niet mogelijk.

 • Toets het IMEI-nummer in, gevolgd door een #. Er zijn drie manieren waarop u aan uw IMEI-nummer kunt komen:
 1. Voor Sonim mobiele telefoons: toets de code *#06# in op uw telefoon.
 2. Op de verpakking van uw toestel.
 3. Op de factuur van UnitedConsumers.
 • U wordt doorverbonden met een medewerker die uw aanmelding voor reparatie telefonisch met u regelt.

Let op: Maak altijd een back up van de gegevens op uw Sonim telefoon. Tijdens de reparatie kan het nodig zijn dat de telefoon naar de fabrieksinstellingen wordt teruggezet. Als u geen back up heeft, bent u deze gegevens kwijt.

Reparatieduur

Reparatie van uw toestel duurt ongeveer vijf tot tien werkdagen na ontvangst van uw product. Als er onderdelen moeten worden bijbesteld, duurt de reparatie langer. U wordt hierover per e-mail op de hoogte gehouden. Vragen over de reparatie van uw Sonim product kunt u per e-mail stellen aan Dynafix: serviceclub.nl@dynafix.com.

Weet u zeker dat u recht heeft op garantie?

Val-, stoot- en waterschade vallen niet onder de fabrieksgarantie van Sonim. Wanneer er sprake is van een van deze schades wordt uw toestel helaas niet kosteloos gerepareerd. Voorafgaand aan de reparatie wordt uw product hierop gecontroleerd. Is er sprake van een schade die niet onder de garantie valt, dan krijgt u hiervan bericht. U kiest vervolgens voor:

 • Kosteloos vernietigen van uw Sonim product.
 • Ongerepareerd retour laten zenden.
 • Reparatie tegen betaling.

U betaalt nog wel voor de onderzoeks- en verzendkosten. Deze bedragen ongeveer € 50,-.

Uw Sonim toestel raakt buiten de garantieperiode defect

Als uw Sonim telefoon na de garantieperiode van drie jaar defect raakt, kunt u deze natuurlijk nog wel laten repareren. De reparatie is dan helaas niet kosteloos: alle reparatiekosten komen voor uw rekening.

Natuurlijk kunt u ook een nieuwe telefoon met abonnement uitzoeken.  Wat dacht u van een iPhone, een telefoon van Samsung of Huawei? Bij UnitedConsumers vindt u de nieuwste modellen voor de beste prijs.

Bekijk de beste aanbiedingen >>

U wilt uw Sonim toestel retourneren

Omdat u uw Sonim online heeft aangeschaft, heeft u recht op de wettelijke bedenktijd van zeven werkdagen. Wilt u toch afzien van uw bestelling, geef dit dan binnen zeven werkdagen door aan onze klantenservice.

Voorwaarden retournering product

 • Uw Sonim product is ongebruikt en nog in originele staat.
 • Uw Sonim toestel bevat geen sporen van schade (krassen etc.).
 • Uw Sonim wordt in de onbeschadigde fabrieksverpakking geretourneerd, voorzien van bijgeleverde accessoires en boekjes.

Lees ook

Garantie en reparatie LG
Garantie en reparatie HTC
Garantie en reparatie Acer
Garantie en reparatie Sony
Garantie en reparatie Apple
Garantie en reparatie Nokia
Garantie en reparatie Huawei
Garantie en reparatie Samsung
Garantie en reparatie Blackberry

Alles over garantie op mobiele telefoons