Reparatie en garantie: Sony toestel

Heeft u een Sony telefoon aangeschaft via UnitedConsumers en is deze defect? Dan kunt u zich wenden tot het reparatiecentrum van Dynafix (tel. 034 – 846 28 18, maandag tot en met vrijdag, 10.00 - 16.00 uur). Er zijn verschillende situaties waarin u een defect kunt verhelpen. Wij geven u voor elke situatie tips en adviezen. Goed voor elkaar.

Natuurlijk kunt u ook een nieuw toestel uitzoeken. Bij UnitedConsumers vindt u altijd de nieuwste modellen in combinatie met vele goedkope abonnementen.

Ik wil een nieuwe telefoon >>

Uw Sony telefoon is defect bij levering

Heel af en toe komt het voor dat een toestel reeds defect uit de doos komt. Dit noemen we dead on arrival (DOA). Is er bij u sprake van een defect Sony toestel? Neem dan zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen zeven werkdagen na ontvangst, contact op met onze klantenservice. Wij zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk een werkend toestel in huis heeft.

E-mail:     gsm@unitedconsumers.com
Telefoon: 040 – 235 05 60 (optie 4 voor gsm)

We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.00 en 18.00 uur. Uw e-mail beantwoorden we binnen één werkdag.

Voorwaarden retournering product

 • Uw Sony product is ongebruikt en nog in originele staat.
 • Uw Sony toestel bevat geen sporen van schade (krassen, breuken).
 • Uw Sony wordt in de onbeschadigde fabrieksverpakking geretourneerd, voorzien van bijgeleverde accessoires en boekjes.

Na zeven werkdagen vervalt uw zichttermijn en kunnen defecten enkel door een gecertificeerd reparatiecentrum worden behandeld.

Voorwaarden DOA-procedure >>

Uw Sony toestel raakt binnen de garantietermijn defect

Bij Sony heeft u recht op twee jaar fabrieksgarantie. Op batterijen en accessoires krijgt u zes maanden garantie. Ervaart u binnen deze periode problemen met uw Sony telefoon, dan kunt u deze eerst proberen zelf op te lossen. Vaak is bijvoorbeeld een simpele update voldoende om uw Sony telefoon weer goed werkend te krijgen.

 • Problemen oplossen via de website

  Op de website van Sony krijgt u hulp bij problemen met uw toestel. Na selectie van uw toestelmodel krijgt u tips voor het oplossen van problemen. Ook vindt u een tool om de software van uw Sony telefoon te updaten.

 • Problemen telefonisch oplossen

  Vindt u het gemakkelijker om problemen met uw Sony toestel telefonisch op te lossen? Dat kan ook. De helpdesk van Sony is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 18.00 uur via telefoonnummer: 0900 – 899 83 18.

Probleem niet opgelost?

Is het probleem met uw Sony telefoon na de online of telefonische hulp nog niet opgelost? Dan kunt u uw toestel voor reparatie aanmelden bij het reparatiecentrum van Dynafix, het door Sony erkende reparatiecentrum.

Dynafix reparatiecentrum

Telefoon  034 – 846 28 18
Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur.

 • Kies optie 1: Nederlands. Er wordt u telefonisch medegedeeld dat de aanmelding ook online kan. Voor de aanmelding van uw Sony product is dit echter niet mogelijk.

 • Toets het IMEI-nummer in, gevolgd door een #. Er zijn drie manieren waarop u aan uw IMEI-nummer kunt komen:
 1. Voor Sony mobiele telefoons: toets de code *#06# in op uw telefoon.
 2. Op de factuur van UnitedConsumers.
 3. Op de verpakking van uw toestel.
 • U wordt doorverbonden met een medewerker die uw aanmelding voor reparatie telefonisch met u regelt.

Let op: Maak een back up van uw gegevens

Tijden de reparatie kan het nodig zijn om uw Sony toestel terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Heeft u geen back up van de gegevens gemaakt, dan bent u deze kwijt. Maak daarom altijd een back up voor u uw toestel ter reparatie opstuurt.

Reparatiestatus en –duur

Na ontvangst in het reparatiecentrum duurt het ongeveer vijf tot tien werkdagen voor uw Sony toestel is gerepareerd. In een enkel geval duurt de reparatie wat langer. Bijvoorbeeld wanneer onderdelen moeten worden bijbesteld. U wordt hierover per e-mail op de hoogte gehouden.

Heeft u vragen over de reparatie? Deze kunt u per e-mail aan Dynafix stellen: serviceclub.nl@dynafix.com. Vergeet hierbij niet om uw RMA nummer te vermelden. Dit nummer heeft u bij de aanmelding van uw Sony toestel van Dynafix gekregen.

Garantie of geen garantie?

Niet alle schade valt onder de garantie. In het geval van water-, stoot- en valschade komen de kosten voor reparatie voor uw eigen rekening. Voorafgaand aan de reparatie wordt uw Sony toestel hierop onderzocht. Heeft u garantie, dan wordt uw toestel kosteloos gerepareerd. Valt de schade niet onder de garantie, dan kunt u drie dingen doen.

 • Uw Sony toestel tegen betaling laten repareren.
 • Het toestel ongerepareerd retour laten zenden.
 • Het toestel kosteloos laten vernietigen.

U betaalt nog wel voor de onderzoeks- en verzendkosten. Deze bedragen ongeveer € 50,-.

Uw Sony telefoon raakt buiten de garantieperiode defect

Raakt uw Sony telefoon buiten de garantietermijn van twee jaar defect en u wilt deze laten repareren, dan komen de kosten voor uw eigen rekening. Houd er rekening mee dat de reparatiekosten hoog kunnen zijn.

Natuurlijk kunt u ook een nieuwe Sony telefoon met abonnement uitzoeken. Of wilt u liever een ander merk proberen? Wat dacht u van een iPhone, een telefoon van Samsung of Huawei? Bij UnitedConsumers vindt u de nieuwste modellen voor de beste prijs.

Ik wil een Sony telefoon >>

Ik wil een ander merk >>


U ziet af van uw Sony bestelling

Bij een online bestelling heeft u recht op een bedenktijd van zeven werkdagen. Wilt u uw Sony bestelling retourneren, dan kan dat. Zorg er wel voor dat u dit binnen zeven werkdagen na ontvangst aan onze klantenservice meldt.

Voorwaarden retournering product

 • Uw Sony product is ongebruikt en nog in originele staat.
 • Uw Sony toestel bevat geen sporen van schade (krassen, breuken).
 • Uw Sony wordt in de onbeschadigde fabrieksverpakking geretourneerd, voorzien van bijgeleverde accessoires en boekjes.

Lees ook

Garantie en reparatie LG
Garantie en reparatie HTC
Garantie en reparatie Acer
Garantie en reparatie Apple
Garantie en reparatie Nokia
Garantie en reparatie Sonim
Garantie en reparatie Huawei
Garantie en reparatie Samsung
Garantie en reparatie Blackberry

Alles over garantie op mobiele telefoons