TopImage

Doorlopend voordeelzo geregeld

Spaar uw accu: 5 tips voor een langere batterijduur van uw iPhone

Als u alle functies van uw iPhone (tegelijk) gebruikt, vraagt deze veel van de batterij. Vooral bij intensief gebruik van mobiel internet is uw iPhone accu snel leeg. Met behulp van de algemene tips kunt u de gebruiksduur van uw batterij verlengen. Daarnaast heeft UnitedConsumers voor u uitgezocht wat u kunt doen voor een langere accuduur van uw iPhone.

Goedkope abonnementen

iPhone: batterijduur verlengen met vijf tips

Een iPhone maakt voortdurend verbinding met mobiel internet. Daarbij is het toestel zo gebouwd dat u continu alle informatie krijgt die u nodig heeft. Logisch dat de batterij dan sneller leegloopt dan de accu van een gewone gsm. De batterijduur van uw iPhone kunt u op de volgende manier verlengen.

1. Zet de locatiediensten uit

Sommige apps, zoals Twitter en het lokaal weerbericht, maken gebruik van locatiediensten. Wanneer u het grootste deel van de dag in dezelfde plaats doorbrengt, maakt dit niet zoveel uit. Maar wanneer u gaat reizen, is het beter deze dienst uit te zetten. Dit voorkomt het voortdurend zoeken naar een locatie, wat uiteraard veel van de accu van de iPhone verlangt. U zet de locatievoorzieningen uit via: Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen.

2. Schakel backups naar iCloud uit

Een iPhone maakt continue backups die in iCloud worden gezet. Als er iets mis gaat met uw toestel bent u geen gegevens kwijt omdat ze in de iCloud staan. Dit vergt veel van de accu. Beter is om de functie uit te zetten en het af en toe handmatig te doen. Uitzetten gaat via instellingen > iCloud > Opslag en reservekopie > iCloud-reservekopie.

3. Zet af en toe alle apps helemaal uit

Op de achtergrond blijven apps ongemerkt werken. U kunt ze volledig uitschakelen door twee keer op de home-knop te drukken, uw vinger op de app te houden en op de verschenen mintekens te tikken (iOS 6) of de apps naar boven weg te schuiven (iOS 7).

4. Zet automatisch aanpassen van lichtsterkte uit

De iPhone past de lichtsterkte van het scherm automatisch aan de omgeving aan. Wanneer het donker is, is de lichtsterkte minder sterk dan wanneer er een felle lucht is. Overigens kunt u de lichtsterkte van het scherm sowieso zo laag zetten als u wilt. Dit kan via Instellingen > Helderheid en achtergrond.

5. Laat het scherm eerder automatisch uitschakelen

Via Instellingen > Algemeen > Automatisch slot kunt u instellen hoe lang u het automatisch slot wilt uitstellen. De kortste duur is 1 minuut. Dit betekent dat het scherm nog 1 minuut aan blijft staan als u uw iPhone niet gebruikt. U kunt het scherm ook zelf uitzetten door op de knop bovenop de iPhone te drukken.

Lees ook

Tips voor een langere accuduur van uw Android telefoon
Tips voor een langere accuduur van uw Microsoft telefoon

> Alles over mobiele telefonie

Actuele GSM aanbiedingen

Toe aan een nieuw abonnement met of zonder nieuwe smartphone? Vergelijk de beste smartphones en duizenden abonnementen.