Tips om de batterijduur van uw iPhone te verlengen

Als u alle functies van uw iPhone (tegelijk) gebruikt, vraagt dit veel van de batterij. Dit komt voornamelijk voor bij oudere modellen, want de iPhone XR staat juist bekend om de lange accuduur. Vooral bij intensief gebruik van mobiel internet is uw iPhone accu snel leeg. Met behulp van de algemene tips kunt u de gebruiksduur van uw batterij verlengen. Daarnaast heeft UnitedConsumers voor u uitgezocht wat u kunt doen voor een langere accuduur van uw iPhone.

Goedkope abonnementen

iPhone: batterijduur verlengen met 7 tips

Een iPhone maakt voortdurend verbinding met mobiel internet. Daarbij is het toestel zo gebouwd dat u continu alle informatie krijgt die u nodig heeft. De batterijduur van uw iPhone kunt u met onderstaande tips verlengen.

1. Dim de helderheid van het scherm

Veeg vanaf de onderste rand van het scherm omhoog en het bedieningspaneel verschijnt. Je kunt hierop met een schuifknop de helderheid van het scherm aanpassen. Zelfs wanneer u de schuifknop zo ver mogelijk naar links zet, is het scherm misschien nog niet sterk genoeg gedimd. Met de dimfunctie voor situaties met weinig licht kunt u het scherm nog iets meer dimmen.  De functie is verstopt in de zoominstellingen van iOS 8.1.
U schakelt de dimfunctie als volgt in
1. Ga naar instellingen App > Algemeen >  Toegankelijkheid > Zoomen.
2. Schakel de zoomfunctie in. Zorg dat bij ‘Zoombereik’ de optie ‘Zoom hele scherm’ is aangegeven.
3. Druk op de homeknop om terug te gaan naar het startscherm.
4. Tik nu driemaal met drie vingers tegelijk op het scherm zodat het zoommenu verschijnt.
5. Ga naar Kies filter > Weinig licht.
Wilt u de schermverlichting van de iPhone of iPad snel dimmen, druk dan driemaal snel achter elkaar op de homeknop. Zodra u driemaal achter elkaar weer op de homeknop drukt, is de normale schermverlichting terug. Het werkt supersnel, nog sneller dan bij het handmatig aanpassen van de schermverlichting.

dimfunctiedimfunctie 2

2. Kies een kort automatisch slot voor het vergrendelen of uitschakelen van het scherm

in iOS is het mogelijk om automatisch de Iphone of Ipad te vergrendelen naar een bepaalde periode. Standaard wordt het scherm vergrendeld na 1 minuut, maar u heeft ook de keuze tussen 30 seconden, 2 minuten en nooit.
1. Het automatisch slot kunt u wijzigen via Instellingen -> Beeldscherm en helderheid. Heeft u iOS9 of een eerdere versie, dan kunt u dit aanpassen via Instellingen -> Algemeen -> Automatisch slot, kies hier een gewenste tijd. Sommige gebruikers hebben echter bepaalde opties niet. Ze kunnen sommige alleen via 30 seconden kiezen en anderen kunnen de optie ‘nooit’ niet kiezen.

Automatisch slot kan niet worden gewijzigd
Wanneer u geen keuze heeft of bepaalde opties niet kunt kiezen heeft dit te maken met het e-mailaccount dat u gebruikt. Voornamelijk Microsoft Exchange accounts zorgen voor problemen.  Sommige e-mailaccounts, waaronder Microsoft Exchange,  hebben de mogelijkheid om het automatisch slot te beperken. De dienst tolereert dit niet in verband met de veiligheid. Hierdoor heeft u een beperkte keuze in de instellingen. Als u dit account verwijdert, merkt u dat opties weer beschikbaar komen.

vergrendelen en uitschakelen vergrendelen en uitschakelen 2

3.Schakel wifi, mobiel internet en locatiebepaling (gps) uit wanneer u dit niet gebruikt

Locatievoorzieningen op  iPhone zijn de diensten die uw locatie opvragen via gps, bluetooth, wifi en telefoonmasten. Dit slurpt behoorlijk wat batterij, maar als u de locatie voorziening helemaal uitschakelt, verliest u een hele functionaliteit. Gelukkig kunt u in iOS voor verschillende apps en zelfs de systeemdiensten van uw iPhone instellen hoe deze uw locatie mogen gebruiken.
1. Open de app Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen
Helemaal bovenaan vindt u locatievoorzieningen. Tik hierop.
2. Bovenin dit menu kunt u de locatievoorzieningen compleet uitschakelen. U kunt ook per app aangeven of die uw locatie mag gebruiken. Tik op een app in de lijst en kies of deze uw locatie ‘Nooit’, ‘Bij gebruik’ of ‘altijd’ mag weten. De laatste optie betekent dat de app uw locatie ook op de achtergrond mag gebruiken, dus ook als de app niet op het scherm openstaat. Denk eraan dat een aantal apps uw locatie nodig hebben om te werken, bijvoorbeeld een navigatie-app. 
3. Zet ook ‘deel mijn locatie’ uit. Ga terug naar locatievoorzieningen en open ditmaal ‘Deel mijn locatie’. Deze optie bepaalt of u via berichten uw locatie naar vrienden kunt sturen.
4. Schakel ook je systeemdiensten uit. Ga wederom terug naar locatievoorzieningen, scroll naar beneden en tik op systeem.
5. Een aantal van deze diensten is nuttig, andere zijn vrij overbodig. iAds op locatiebasis en alle Productverbeteringen onderin kunt u gerust uitschakelen. Als u niet vaak op reis gaat, is tijdzone instellen ook overbodig, evenals Kompas kalibreren. In veelbezochte locaties houdt uw iPhone plaatsen als uw thuisadres en uw werk bij voor bijvoorbeeld filewaarschuwingen. Reist u met de fiets of het OV? Dan heeft u deze opties niet nodig. Als u de veelbezochte locatie wilt blijven gebruiken, kan het zo nu en dan geen kwaad om die op te ruimen via ‘wis geschiedenis’.

wifi, mobiel en locatiebepaling wifi, mobiel en locatiebepaling 2

 

4. Synchroniseer e-mail, contacten en agenda via de push methode

Push notificaties zijn beschikbaar op de iOS-apparaten met minimaal iOS 3.0. Zorg dat de software van je toestel up-to-date is. Om te zorgen dat push notificaties werken moet u de betreffende applicaties minstens eenmaal openen en aangeven. U krijgt dan een pop-up met de vraag of u notificaties wilt ontvangen. Later kunt u de instellingen alsnog aanpassen.
1. Ga naar Instellingen > Berichtgeving en kies de gewenste app. Push notificaties werken zowel via het datanetwerk (3G/4G) als via Wifi.

synchroniseren
 

5. Gebruik een stilstaande en donkere achtergrond afbeelding (geen bewegende!)

Open instellingen op uw iPhone
1. Tik in Instellingen op achtergrond > Kies een nieuwe achtergrond.
2. Als u een afbeelding uitkiest, heeft u de keuze uit: dynamisch, stilstaand en vanaf de iPhone 6s Plus kunt u ook een Live-foto kiezen. Kies in dit geval voor een stilstaand!
3. Sleep om de afbeelding te verplaatsen. Of knijp om in en uit te zoomen zodat de afbeelding op het scherm past. Sommige afbeeldingen worden mogelijk niet verplaatst en aangepast.
4. Kies een weergaveoptie. U kunt ‘Perspectief’ kiezen zodat de achtergrond beweegt als u het scherm kantelt. U kunt ook ‘Stilstaand’ kiezen zodat de achtergrond niet beweegt. Kies in dit geval voor stilstaand!
5. De achtergrond instellen en kiezen waar u wilt dat deze wordt weergegeven. Als u klaar bent met het aanpassen van de afbeelding, tikt u op ‘Stel in’. Of tik op ‘Annuleer’ om opnieuw te beginnen.

achtergrondafbeelding

 

6. Zet de trilfunctie uit voor het ontvangen van berichten en inkomende gesprekken

Bij het ontvangen van een melding, telefoongesprek of overige berichten zal uw iPhone trillen, ook bij het spelen van sommige games is dit het geval. Deze trillingen kunt u handmatig uitschakelen om zo uw batterij van uw telefoon te verlengen.
1. Open “Instellingen”
2. Navigeer naar “Algemeen”
3. Selecteer “Toegankelijkheid”
Open hier de optie ‘Trilling’, schakel vervolgens de gelijknamige optie uit door de schakelaars naar links te vegen. Vanaf nu zal uw iPhone geen trillingen meer afspelen!

trilfunctie

 

7. Schakel Toetsenbordklik en/of trilfeedback uit bij het typen op het toetsenbord

Deze optie is niet van toepassing bij een iPhone. Er is namelijk geen ingebouwde functie dat de telefoon trilt bij het typen van een bericht. Dit geldt alleen voor mensen met en android of Microsoft telefoon.
Trilfunctie
 

8.Schakel notificaties uit, bijvoorbeeld van Whats-app-groepsgespekken

Ontwikkelaars van iPhone-apps zijn verplicht om bij de eerste keer opstarten van de app te vragen of uw push notificaties wilt ontvangen. Stemt u daarmee in, dan krijgt u de push notificaties binnen. Zo niet, dan laat de app u voortaan met rust. U kunt deze notificaties uitschakelen in het berichtencentrum.
1. Ga naar Instellingen > Berichtgeving u komt nu in de instellingen voor berichtgeving.
2. Kies de app waarvan u de berichtgeving wilt aanpassen bijvoorbeeld Whatsapp.
3. Wilt u helemaal geen meldingen meer ontvangen zet dan de “sta berichtgeving toe” uit.

notificaties

Lees ook

Tips voor een langere accuduur van uw Android telefoon
Tips voor een langere accuduur van uw Microsoft telefoon

> Alles over mobiele telefonie