Nummerbehoud

Kan ik mijn huidige nummer behouden?
Moet ik mijn huidige abonnement opzeggen?
Wanneer is nummerbehoud mogelijk?
Wie is mijn netwerk of service-provider?
Is nummerbehoud van prepaid kaart naar abonnement bij hetzelfde netwerk mogelijk?
Hoe lang duurt nummerbehoud?
Wanneer is nummerbehoud niet mogelijk?
Ben ik onbereikbaar bij nummerbehoud?
Wat kost nummerbehoud?
Wanneer krijg ik mijn nieuwe mobiele telefoon?
Waar moet ik op letten bij een los GSM abonnement?

Tips voor het gebruik van nummerbehoud

Kan ik mijn huidige nummer behouden?

Bij de aanvraag van een nieuw GSM abonnement via UnitedConsumers kunt u natuurlijk uw huidige mobiele telefoonnummer behouden middels nummerbehoud (ook wel nummerportabiliteit of nummerportering genaamd).
Nummerbehoud is alleen mogelijk bij het veranderen van netwerk of service-provider. Bij UnitedConsumers kunt u terecht voor nummerbehoud van prepaid naar GSM abonnement en van GSM abonnement naar GSM abonnement.

Moet ik mijn huidige abonnement opzeggen?

Zeg uw huidige GSM abonnement niet zelf op. Uw verzoek tot nummerbehoud bij uw nieuwe aanvraag geldt ook als opzegging. Heeft u reeds opgezegd, neem dan vooraf contact op met UnitedConsumers.

Wanneer is nummerbehoud mogelijk?

Nummerbehoud is mogelijk indien uw huidige contracttermijn is verstreken. Uw huidige GSM abonnement kan anders niet worden beëindigd. Houdt u rekening met de opzegtermijn van uw huidige contract. Na uw opzegtermijn kan uw mobiele nummer worden overgezet naar het nieuwe abonnement. Nummerbehoud kunt u maximaal twee maanden voor het einde van uw contractstermijn aanvragen. Aangezien u een nieuw GSM abonnement neemt via UnitedConsumers en uw nummer wilt meenemen dient u te wisselen van netwerk of service-provider.

Wie is mijn huidige (service) provider?

De termen netwerk en (service) provider worden vaak door elkaar gebruikt. In Nederland kennen we momenteel nog maar 3 netwerken, te weten KPN, Vodafone en T-Mobile. De andere bekende partijen zoals Hi, Telfort, Simpel, Tele2, etc. hebben allemaal geen eigen netwerk maar maken gebruik van 1 van bovengenoemde 3 netwerken. Deze partijen worden (service) providers genoemd. De naam van uw (service) provider vindt u op uw SIM-kaart en/of op uw maandelijkse facturen. Zo maakt Telfort bijvoorbeeld gebruik van het netwerk van KPN.

Is nummerbehoud van prepaid kaart naar abonnement bij hetzelfde netwerk mogelijk?

Dit is bij alle providers mogelijk.

Hoe lang duurt nummerbehoud?

Dit is afhankelijk van de opzegtermijn van uw huidige abonnement of de einddatum van uw huidige contract. Heeft u dus bijvoorbeeld 1 maand opzegtermijn dan kan uw mobiele nummer met ongeveer een maand worden overgezet. Heeft u nu een prepaid kaart, dan is uw mobiele nummer binnen twee à drie weken overgezet.

Wanneer is nummerbehoud niet mogelijk?

Nummerbehoud is alleen mogelijk als uw huidige aanbieder uw mobiele nummer vrijgeeft. Nummerbehoud wordt bijvoorbeeld geblokkeerd in geval van diefstal van u huidige SIMkaart, betalingsachterstand bij uw abonnement, verstreken houdbaarheidsdatum van de prepaid kaart of onjuist verstrekte gegevens.

Ben ik onbereikbaar bij nummerbehoud?

Het overzetten van uw mobiele nummer wordt door de netwerken uitgevoerd van maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 18:00 uur. Tijdens het overzetten van uw mobiele nummer dient de oude en nieuwe SIMkaart zich in Nederland te bevinden. Bij een nieuw GSM abonnement van T-Mobile en Telfort kunt u blijven bellen met uw huidige nummer en met een tijdelijk nummer. Bij Vodafone en KPN sluit het oude abonnement (of prepaid kaart) en het nieuwe abonnement precies op elkaar aan. U bent hooguit een paar uur onbereikbaar.

Wat kost nummerbehoud?

UnitedConsumers brengt u voor de administratieve afhandeling van uw nummerbehoudsaanvraag eenmalig € 9,95 in rekening.

Wanneer krijg ik mijn nieuwe mobiele telefoon?

UnitedConsumers zorgt ervoor dat u zo snel mogelijk uw nieuwe mobiele telefoon in uw bezit heeft. Dit is echter hoofdzakelijk afhankelijk van het type aanvraag dat u doet. In het geval van een aanvraag met behoud van een huidig mobiel nummer is het van belang dat uw huidige provider toestemming geeft om uw nummer over te zetten. Pas als deze toestemming is gegeven, is de transactie definitief en zullen wij direct uw toestel uitleveren. UnitedConsumers houdt een ruime voorraad aan van de verschillende populaire toestellen. Vanwege de grote vraag naar sommige (vaak nieuwe) modellen kan het zijn dat ook wij in afwachting zijn van de levering van onze bestelling bij de betreffende fabrikant. U mag er echter van uit gaan dat wij alles doen wat mogelijk is om u zo snel mogelijk het nieuwe toestel te leveren.

Waar moet ik op letten bij een los GSM abonnement?

Controleer vooraf goed of uw eigen mobiele telefoon geen SIMlock heeft en of uw mobiele telefoon geschikt is voor het gekozen nieuwe type netwerk. Indien u nu een GSM abonnement heeft, voeg dan bij uw aanvraag een kopie van de laatste factuur. Het nieuwe netwerk beschikt dan meteen over de juiste gegevens. Kijk ook onderaan deze pagina voor specifieke tips.

UnitedConsumers behandelt uw aanvraag met de grootst mogelijke zorg. UnitedConsumers draagt echter geen verantwoordelijkheid voor het proces van nummerbehoud, daar dit door de serviceproviders en netwerken onderling wordt geregeld. UnitedConsumers kan dan ook niet verantwoordelijk worden gehouden of aansprakelijk worden gesteld voor het welslagen van uw verzoek tot nummerbehoud!

Vodafone

Uw aanvraag van een nieuw abonnement met nummerbehoud dient maximaal twee maanden en minimaal een maand voor de gewenste datum van overzetten in het bezit te zijn van UnitedConsumers. Bij een los GSM abonnement dient u te beschikken over een geschikte GSM 900/1800 telefoon (zie ook SIMlock). De actie's op het nieuwe abonnement blijven geldig tot het moment van nummerportering. Uw nieuwe abonnement gaat pas in als uw oude abonnement is afgelopen. Nummerbehoud van Vodafone (IZI) prepaid kaart naar Vodafone GSM abonnement is mogelijk. U ontvangt van UnitedConsumers enkele dagen voor het moment van overzetten uw nieuwe SIMkaart en/of mobiele telefoon per post thuis.

KPN

Uw aanvraag van een nieuw abonnement met nummerbehoud dient maximaal twee maanden en minimaal een maand voor de gewenste datum van overzetten in het bezit te zijn van UnitedConsumers. Bij een los GSM abonnement dient u te beschikken over een geschikte GSM 900/1800 telefoon (zie ook SIMlock). De actie's op het nieuwe abonnement blijven geldig tot het moment van nummerportering. Uw nieuwe abonnement gaat pas in als uw oude abonnement is afgelopen. Nummerbehoud van KPN prepaid kaart naar KPN GSM abonnement is mogelijk.U ontvangt van UnitedConsumers enkele dagen voor het moment van overzetten uw nieuwe SIMkaart en/of mobiele telefoon per post thuis.

Telfort

Uw aanvraag van een nieuw abonnement met nummerbehoud dient maximaal twee maanden en minimaal een maand voor de gewenste datum van overzetten in het bezit te zijn van UnitedConsumers. Nummerbehoud van Telfort prepaid naar een Telfort GSM abonnement is mogelijk! Bij Telfort kunt u in geval van nummerbehoud direct middels een tijdelijk mobiel nummer bellen.Op de porteringsdag wordt uw huidige mobiele nummer gewisseld met het tijdelijke mobiele nummer. Bovendien betaalt u de Telfort abonnementskosten en wanneer u in de tussenperiode belt met uw tijdelijke Telfort nummer, de normale Telfort gesprekskosten. Telfort informeert u over het verdere verloop van het nummerbehoud. Bij een los GSM abonnement dient u te beschikken over een geschikte dualband GSM 900/1800 telefoon (zie ook SIMlock).

T-Mobile

Uw aanvraag van een nieuw abonnement met nummerbehoud dient maximaal twee maanden en minimaal een maand voor de gewenste datum van overzetten in het bezit te zijn van UnitedConsumers. Nummerbehoud van T-Mobile prepaid kaart of GSM abonnement naar T-Mobile GSM abonnement is mogelijk Bij T-Mobile kunt u in geval van nummerbehoud direct middels een tijdelijk mobiel nummer bellen. Een eventuele nieuwe telefoon krijgt u direct geleverd. Op de porteringsdag wordt uw huidige mobiele nummer gewisseld met het tijdelijke mobiele nummer. Bovendien betaalt u de T-Mobile abonnementskosten en wanneer u in de tussenperiode belt met uw tijdelijke T-Mobile nummer, de normale T-Mobile gesprekskosten. T-Mobile informeert u over het verdere verloop van het nummerbehoud. Bij een los GSM abonnement dient u te beschikken over een geschikte dualband GSM 900/1800 telefoon (zie ook SIMlock).

Tips voor het gebruik van nummerbehoud

Schakel tijdelijk uw GSM nummer door
Om tijdens de overlap periode van uw nieuwe GSM abonnement met het tijdelijke mobiele nummer (in geval van T-Mobile en Telfort), toch hiervan gebruik te kunnen maken kunt u uw eigen mobiele nummer tot het moment van nummerbehoud doorschakelen naar het tijdelijke mobiele nummer middels *21. U betaalt hiervoor wel de belkosten van het doorschakelen.

Voorgeprogrammeerde telefoonnummers op uw SIMkaart
Veelal heeft u van veel bekenden de telefoonnummers geprogrammeerd op uw SIMkaart. Omdat u een nieuwe SIMkaart krijgt doet u er verstandig aan deze op te schrijven of te kopiëren in uw telefoon geheugen (raadpleeg hiervoor de handleiding van uw telefoon).

Neem een overlap van uw abonnementen bij wijziging van nummer
Heeft u besloten toch niet voor nummerbehoud te kiezen, dan kunt u op eenvoudige wijze uw bekenden informeren over uw nieuwe mobiele nummer. Spreek de voicemail welkomst boodschap van uw huidige abonnement of prepaid kaart in met de boodschap dat uw mobiele nummer is gewijzigd. Als u het oude en nieuwe abonnement met bijvoorbeeld twee weken laat overlappen, brengt u snel veel bellers op de hoogte. Vergeet niet uw huidige abonnement zelf op te zeggen!