SIMlock

Wat is een SIMlock?
Controleer of uw toestel een SIMlock heeft
Tip: Hoe controleer ik of mijn toestel een SIMlock heeft?
Geen aansprakelijkheid
Opvragen unlockcodes

Wat is een SIMlock?

Een SIMlock op een mobiele telefoon komt veelal voor bij mobiele telefoons die in combinatie met een prepaid kaart of als pakket zijn gekocht. De service-provider wil op deze wijze voorkomen dat u de mobiele telefoon gebruikt in combinatie met andere netwerken of zelfs een andere SIMkaart. Uw mobiele telefoon in combinatie met een vreemde SIMkaart werkt dan niet. Een SIMlock kan dus ook een andere SIMkaart van hetzelfde netwerk weigeren!

Controleer of uw toestel een SIMlock heeft

Controleer altijd vooraf goed of uw mobiele telefoon een SIMlock heeft. De kosten voor het verwijderen van de SIMlock door het netwerk kunnen oplopen tot € 120,-. Na een jaar is het verwijderen van de SIMlock van uw toestel kosteloos. U kunt hiervoor contact opnemen met uw service-provider.
De mobiele telefoons die u bij UnitedConsumers aanschaft, zijn niet voorzien van een SIMlock tenzij nadrukkelijk vermeld.

Tip: Hoe controleer ik of mijn toestel een SIMlock heeft?

Om na te gaan of uw mobiele telefoon een SIMlock heeft, kunt u een SIMkaart van een ander netwerk dan welke u origineel samen met het toestel heeft gekocht in uw toestel plaatsen. Werkt uw mobiele telefoon met deze SIMkaart, dan kunt u ook een abonnement nemen via UnitedConsumers. Neem in geval van twijfel altijd contact op met uw service-provider of UnitedConsumers. Controleer dus vooraf goed of uw toestel SIMlock vrij is.

Geen aansprakelijkheid

UnitedConsumers accepteert geen enkele aansprakelijkheid als uw toestel achteraf toch een SIMlock blijkt te hebben.

Controleer of uw toestel geschikt is voor het netwerk

Controleer tevens vooraf of uw mobiele telefoon geschikt is voor het netwerk van uw nieuwe GSM abonnement. Vodafone en KPN gebruiken een GSM 900 netwerk. Telfort en T-Mobile het GSM 1800 netwerk, waarvoor u een dualband GSM 900/1800 toestel nodig heeft. Ga dit na in de handleiding van uw mobiele telefoon, of vraag het na bij uw leverancier.

Opvragen unlockcodes