Bespaartips en advies GSM

Mobiel bellen kan goedkoper. Met de volgende tips bespaart u aanzienlijk op uw belkosten en kunt u zo lang mogelijk van uw mobiele telefoon genieten. Lees ook alles over mobiele telefonie. Goed voor elkaar.

Tip 1: Bel met een goedkoop mobiel abonnement

Bespaar op uw telefoonkosten met een goedkoop gsm abonnement. Ook als u weinig belt, is een mobiel abonnement stukken goedkoper dan bellen met prepaid tegoed. Kijk wel vooruit: wilt u een abonnement voor 12 maanden of voor 24 maanden? Hoe moet uw bundel eruit zien? En als u uw abonnement al heeft: past deze nog bij uw bel-, sms- en internetgedrag?

Kies voor een telefoon met abonnement of een sim only abonnement en geniet van het geld dat u maandelijks overhoudt.

Bij UnitedConsumers is nummerbehoud altijd mogelijk. Uw oude abonnement wordt dan automatisch voor u opgezegd. Wilt u een nieuw nummer? Geen probleem. U moet in dat geval wel zelf uw oude abonnement opzeggen.

Tip 2: Uw abonnement verlengen met sim only

Doordat u geen telefoon bij uw abonnement krijgt, belt u tot wel 60% goedkoper met een sim only abonnement. Laat uw oude abonnement daarom niet doorlopen in een stilzwijgende verlenging. U blijft dan hetzelfde bedrag betalen, terwijl uw toestel al afbetaald is. Wilt u nog blijven bellen met uw huidige mobiele telefoon en mobiele provider? Verleng uw abonnement met een sim only abonnement. Zorg er wel voor dat uw huidige telefoon geen simlock heeft.

Tip 3: Telefoon verzekeren voor meer zekerheid

Smartphones zijn kostbaar, maar ook gevoelig voor schade. Gelukkig is er een gsm verzekering. U kunt uw telefoon verzekeren tegen diefstal en val-, stoot- en waterschade. Reparatiekosten worden vergoed door de verzekering en vaak krijgt u een leentoestel om eventuele reparatietijd te overbruggen.

Tip 4: Garantie op een goed werkende mobiele telefoon

De meeste mobiele telefoons beschikken over twee jaar fabrieksgarantie. Wanneer er een fout in de software zit, kunt u dit kosteloos laten repareren. Ook problemen met het toestel zelf worden, mits dit niet door uw toedoen veroorzaakt, kosteloos hersteld.

Tip 5: Verleng de batterijduur van uw mobiele telefoon

Elke telefoon kent zijn eigen functies. En dus ook een andere omgang met de batterij. De batterij van een iPhone is anders dan die van een Samsung of HTC telefoon. UnitedConsumers heeft alvast voor u uitgezocht hoe u de batterijduur van uw telefoon kunt verlengen.

Tip 6: Houd uw toestel schoon en krasvrij

Met de komst van de smartphone zijn we onze telefoon steeds intensiever gaan gebruiken. Veelvuldig gebruik leidt echter tot kleine ongelukjes en krassen. Weet u hoe u uw mobiele telefoon tegen krassen beschermt? Of wat u moet doen als uw telefoon in het water is gevallen? UnitedConsumers geeft u tips voor het onderhoud van uw telefoon, zodat u er optimaal van kunt blijven genieten.

Meer tips en advies