4G internet

Altijd razendsnel en stabiel internet op uw smartphone, dat is wat het 4G netwerk u belooft. En het goede nieuws is: deze belofte wordt ook waargemaakt. Met 4G gaat alles een stuk sneller dan dat u met het verouderde 3G netwerk bent gewend. Zo verstuurt en ontvangt u WhatsApp-berichten in een oogwenk, is het uploaden van foto’s geen enkel probleem en kunt u zonder haperingen moeiteloos uw favoriete muziek, series en films streamen. Maakt u al gebruik van de 4G verbinding? In dit artikel leest u meer over 4G.

Wat is 4G?

4G is de opvolger van de 3G verbinding waarmee we al massaal internetten op onze smartphone, maar 4G gaat qua snelheid en stabiliteit nog een stapje verder. Zo is het mogelijk om downloadsnelheden van meer dan 100 Mbit per seconde te halen. Ter vergelijking: met 7 Mbits per seconde steekt 3G daar wel heel erg schraal bij af. Het 4G netwerk is inmiddels in bijna heel Nederland beschikbaar, zodat u voortaan altijd en overal gebruik kunt maken van deze snelle internetverbinding.

Waarom 4G internet?

Het 3G netwerk wordt vervangen door 4G, dus dat alleen al is een goede reden om voortaan gebruik te maken van dit snellere internet. Het 4G netwerk levert u de volgende voordelen op:

  • Het downloaden van grote bestanden gaat gemakkelijk en snel. 
  • Audio en video in HD-kwaliteit streamen zonder te haperen. 
  • Videobellen met HD-beeld en HD-geluidskwaliteit. 
  • Stabieler internet – ook binnen gebouwen. 
  • Landelijke dekking 4G snelheid. 

Als u het oude 3G netwerk gewend bent, zal u aangenaam verrast worden door de snelheid van 4G internet. Via een 4G verbinding is het mogelijk om downloadsnelheden van meer dan 100 Mbit per seconde te halen, maar in de praktijk zal de snelheid van 4G heel wat lager liggen. De gemiddelde snelheden van 4G liggen ongeveer op 20 Mbps voor downloaden en op 10 Mbps voor uploaden.Dat is nog niet alles, want ook het 5G netwerk is inmiddels al aangekondigd. Wanneer het 5G netwerk ook daadwerkelijk beschikbaar komt, is nog niet duidelijk.

Wie bieden 4G internet aan?

Alle Nederlandse telefoonproviders bieden de mogelijkheid om gebruik te maken van het 4G netwerk. Er zijn vier providers die een eigen 4G netwerk onderhouden en de overige telecomaanbieders maken gebruik van een van deze netwerken.

4G-netwerk Wordt gebruikt door
KPN
Vodafone
T-Mobile
Tele2

4G internet gebruiken

Uw smartphone moet geschikt zijn voor 4G internet om hier ook daadwerkelijk gebruik van te kunnen maken. Gelukkig zijn vrijwel alle moderne smartphones vanaf 2011 hierop voorbereid. Bent u toe aan een nieuwe smartphone waarmee u gebruik kunt maken van het 4G netwerk? Bekijk ons aanbod en vind een toestel en abonnement dat bij u past.

Telefoonabonnement