Mobiel internet in het buitenland: 6 tips

Heeft u een telefoon abonnement met mobiel internet? Dan kunt u in het buitenland natuurlijk ook gebruik maken van mobiel internet. Wanneer u in het buitenland echter mobiel internet gebruikt, worden de kosten bovenop uw abonnement geteld. Deze kosten kunnen flink oplopen. Met de volgende tips kunt u toch rustig op vakantie gaan.

Goedkoop mobiel internet in het buitenland

Om hoge internetkosten te vermijden hoeft u echt niet de hele vakantie mobiel internet uit te zetten. Er zijn genoeg goedkope manieren waarmee u toch gewoon mobiel internet in het buitenland heeft. Bovendien is er sprake van een wettelijke limiet waar u qua verbruik niet overheen kan gaan. Lees ook meer over mobiele telefonie.

1. Gebruik wifi

De goedkoopste manier om gebruik te maken van mobiel internet in het buitenland is via wifi. Soms is het zelfs helemaal gratis.

2. Zet dataroaming uit

Het belangrijkste is om naast mobiel internet ook dataroaming op uw mobiele telefoon uit te zetten.

3. Ga naar mobiele websites

Als u het internet op gaat, gebruik dan zoveel mogelijk mobiele websites. Deze beginnen meestal met een ‘m’ in plaats van ‘www’ en ze verbruiken veel minder MB’s dan gewone websites.

4. Stream geen video’s of muziek

In het buitenland kunt u beter geen online video’s en muziek downloaden of streamen (bijvoorbeeld via YouTube of een radiozender). Kunt u gebruik maken van een wifi-hotspot, dan kan dat natuurlijk wel.

5. Schaf een buitenlandbundel aan

U kunt ook een buitenlandbundel via uw eigen telefoon provider aanschaffen. Bekijk van tevoren wel of deze geldig is in het land van bestemming en voor welke periode deze geldt.

6. Zet automatisch synchroniseren uit

Het automatisch updaten van Facebook, Twitter en e-mail vergt veel MB’s.

Wat is dataroaming?

In het buitenland kunt u geen mobiel internet van uw eigen telefoon provider gebruiken. Wanneer dataroaming aan staat, ontvangt uw mobiele telefoon online gegevens via een ander, meestal buitenlands, mobiel netwerk. Wanneer u dus het internet opgaat, ‘leent’ uw telefoon provider het internet van een andere mobiele provider. Hiervoor betaalt u een stuk meer dan wanneer u het internet van uw eigen telefoon provider gebruikt. U kunt in het buitenland dataroaming dus beter uitzetten.

Lees ook

2G
3G
4G
Wifi
Dataverbruik
Tips gebruik mobiel internet