Hoe kan ik mijn Android telefoon updaten?

Om uw Android telefoon zo optimaal mogelijk te laten werken, is het noodzakelijk dat u de systeem updates in de gaten houdt. Een of meerdere keren per jaar verschijnt een nieuwe update voor uw Android telefoon. Deze updates kunt u via uw smartphone opvragen.

Wilt u graag een Android smartphone? Bij UnitedConsumers heeft u een ruime keuze uit de beste modellen. Vind elke maand de goedkoopste aanbiedingen! Bij ons kunt u ook eenvoudig smartphone vergelijken.

Stap voor stap Android updaten

Sinds de start van Google Android zijn er al diverse updates verschenen. Het opvragen van Android updates op uw smartphone is heel gemakkelijk. En het installeren ervan is nog gemakkelijker.

  1. Ga naar ‘instellingen’ (settings).
  2. Selecteer ‘over deze telefoon’ (about phone).
  3. Kies ‘systeem updates’ (system software updates now).
  4. Selecteer de optie ‘controleren voor updates’ (check now).

Als er inderdaad een update beschikbaar is, kunt u deze direct installeren. Hoe dit werkt, wijst zich vanzelf. Zorg ervoor dat u met wifi verbonden bent als u uw smartphone wilt updaten. De installatie van een vernieuwd besturingssysteem vergt namelijk veel MB’s en kan een aantal minuten duren. Tijdens het installeren van de update kunt u even niks met uw telefoon doen. Het toestel wordt zelfs automatisch opnieuw opgestart.

Kan ik alle nieuwe versies van Android installeren?

Het ligt aan het type smartphone dat u heeft of u de nieuwste versies van Android kunt installeren. Als u een wat ouder toestel heeft, is het mogelijk dat er geen nieuwe Android updates voor uw telefoon beschikbaar komen. Uw toestel kan de nieuwe update bijvoorbeeld niet ondersteunen.

Of het is voor de telefoon fabrikant commercieel niet aantrekkelijk genoeg om nog updates voor uw smartphone te ontwikkelen. Hier is weinig tegen te doen. Als u toch de nieuwste Android updates wilt blijven ontvangen, kunt u het best een nieuwe smartphone aanschaffen die ze wel ondersteunt.