De geschiedenis van iOS

iPhone OS, zoals het besturingssysteem iOS vóór juni 2010 heette, wordt ontwikkeld door Apple. In tegenstelling tot Google Android is Apple iOS een closed source platform. Dit betekent dat niet iedere ontwikkelaar van applicaties toegang heeft tot het systeem. Voordeel hiervan is wel dat de kans op virussen minimaal is.

Sim only en gsm aanbiedingen

iOS: een naam met een verhaal

Op het moment dat de eerste smartphone van Apple, de iPhone, werd uitgebracht had Apple nog geen naam voor het besturingssysteem dat erop draaide. Het was toen ook nog niet mogelijk om externe applicaties te installeren. Begin 2008 gaf Apple echter een Software Development Kit uit. Hiermee kunnen externe ontwikkelaars applicaties voor de iPhone maken. Ook kreeg het besturingssysteem van de iPhone eindelijk een naam: iPhone OS.

In 2010 kwam de eerste iPad uit en werd de naam van het besturingssysteem veranderd in iOS. Met deze naam had Apple wel een probleem. Cisco, producent van netwerkapparatuur voor telecombedrijven, gebruikte de naam IOS al. Met een licentieovereenkomst tussen beide partijen is het uiteindelijk niet tot een rechtszaak gekomen. En mag Apple de naam iOS blijven gebruiken.

iOS updates voor alle Apple apparaten

Eens per jaar komt een nieuwe grote update uit van iOS. Deze updates worden altijd nauw gevolgd door Apple-fans. Uw iPhone updaten is niet moeilijk. Tot nu toe zijn de volgende iOS updates verschenen:

 • iPhone OS (juni 2007)
  In drie updates werd de App Store toegevoegd, waarin applicaties worden aangeboden.
 • iOS 4 (juni 2010)
  Toevoeging van Multi-tasking en creatie van mappen, waarin applicaties kunnen worden geclusterd.
 • iOS 5 (oktober 2011)
  Introductie van de iCloud, waardoor het apparaat niet meer aan de computer hoeft te worden gekoppeld voor updates.
 • iOS 6 (september 2012)
  Verbetering van de vorige updates. Onder andere een niet-storen functie waarbij geen gesprekken en meldingen binnenkomen.
 • iOS 7 (september 2013)
  Het uiterlijk van de interface is totaal veranderd. Met pasteltinten, kleinere icoontjes en standaard apps die u niet meer hoeft te downloaden.
 • iOS 8 (september 2014)
  De gezondheidsapp, Health, krijgt een grote rol binnen iOS 8. Vorige updates werden verbeterd en uitgebreid. Alle Apple apparaten in huis zijn met elkaar verbonden en tijd krijgt een andere dimensie: reageer op berichten zonder andere apps te verlaten en voeg geluid en video aan uw berichten toe.

Lees ook:

Kazam
Soorten mobiele telefoons
 

> Alles over mobiele telefonie