iOS op uw iPhone

Er zijn vele mobiele telefoons. En een daarvan is de iPhone. De smartphone van Apple maakt net als de andere Apple producten gebruik van het besturingssysteem iOS. Dit systeem wordt door Apple ontwikkeld en is niet beschikbaar op andere smartphones dan die van Apple. Met iOS kunt u uw iPhone geheel personaliseren. Uw iPhone is tenslotte net zo uniek als zijn gebruiker.

Wat is iOS?

iOS is het besturingssysteem voor de Apple iPhone. Het kenmerkt zich door eenvoud en overzicht. Sinds de start van iOS zijn er al meerdere updates verschenen. iOS kent meerdere startschermen waarover de applicaties verdeeld zijn, al dan niet in mappen. De ronde homeknop onder het scherm vormt een essentieel onderdeel van de iOS telefoon. Via deze knop keert u altijd terug naar het startscherm.

Met iOS heeft u een toegankelijk en gebruiksvriendelijk besturingssysteem. Een systeem dat vrijwel direct te gebruiken is. U hoeft niet meteen allerlei applicaties te downloaden voordat uw iPhone werkt. De standaardinstellingen en al beschikbare applicaties zijn voldoende voor de gebruiker die van eenvoud houdt. U kunt ook uw eigen menu samenstellen. iOS is gebaseerd op direct manipulation: de applicaties die op de startschermen staan kunt u direct naar eigen wens herschikken.

Wat zijn iOS apps?

iOS apps zijn (kleine) programma’s die toegang geven tot informatie. Voorbeelden zijn apps voor mobiel bankieren, nieuwsapplicaties en reisinformatie. Op de Apple iPhone vindt u ze in de vorm van snelkoppelingen op het scherm. U kunt dit vergelijken met de snelkoppelingen op het bureaublad van uw computerscherm. Met behulp van deze snelkoppelingen opent u de iOS apps in een nieuw scherm. Een voordeel van het werken met snelkoppelingen is dat u een duidelijk overzicht hebt op uw iPhone.

iOS apps via App Store

Via de App Store kunt u nieuwe apps voor uw iPhone downloaden. Het voordeel van de App Store is dat de apps in een speciale omgeving worden aangeboden. Niet elke applicatieontwikkelaar heeft hier toegang toe. Daardoor heeft u weinig kans op virussen. Bij het downloaden hoeft u zich hier dus niet druk om te maken. Houd er wel rekening mee dat u voor sommige apps moet betalen.

Lees ook

Besturingssysteem Google Android
Smartphone voor senioren?
Alles over mobiele telefonie
Android en iOS vergelijken
Smartphone applicaties