Nummerbehoud vanaf prepaid

Nummerbehoud vanaf prepaid is altijd mogelijk bij UnitedConsumers. Ook als u bij dezelfde provider blijft. Voor nummerbehoud vanaf prepaid geldt wel een andere procedure dan voor nummerbehoud vanaf een telefoon abonnement. Volg de volgende stappen, en uw nummerbehoud is zo geregeld.

Goedkope abonnementen

Nummerbehoud aanvragen

U heeft een prepaid simkaart. En nu wilt u een sim only abonnement of telefoon abonnement aanvragen. We begrijpen het als u daarbij graag uw eigen nummer behoudt. Bij UnitedConsumers kan dat altijd. En als prepaid gebruiker kunt u zelf kiezen wanneer nummerbehoud met uw nieuwe abonnement in mag gaan.

Overstaptijd naar abonnement: twee weken

Het mooie aan prepaid is dat u zelf kunt kiezen wanneer nummerbehoud (nummerportering) met het nieuwe abonnement in mag gaan. Normaal gesproken duurt het ongeveer twee à drie weken voor de overstap naar een nieuw abonnement. Maar als u nog beltegoed op uw prepaid kaart heeft staan, dan kunt u dat eerst opmaken en de ingangsdatum van het nieuwe abonnement verzetten. U geeft dit aan op het aanvraagformulier voor een nieuw telefoon abonnement of sim only abonnement. Verder hoeft u niets te doen. UnitedConsumers regelt de rest.

Waar moet ik op letten?

Bij de aanvraag van nummerbehoud vanaf prepaid moet u op een aantal dingen letten:

  • Uw toestel moet simlock vrij zijn.
  • U geeft uw simkaartnummer door.
  • De houdbaarheidsdatum van uw prepaid kaart mag niet verstreken zijn.
  • Maak uw beltegoed op, eventueel resterend beltegoed neemt u niet mee.

In de meeste gevallen is nummerbehoud gratis. Mochten hier toch kosten aan zijn verbonden, dan wordt dat duidelijk vermeld. Lees ook onze tips en adviezen. Als u bij dezelfde provider blijft, krijgt u bij de meeste providers toch een nieuwe simkaart voor uw abonnement. Als we al uw gegevens hebben verwerkt, wordt deze binnen vijf werkdagen verstuurd.

Hoe nummerbehoud vanaf prepaid werkt

Als u bij dezelfde provider blijft, krijgt u bij de meeste providers toch een nieuwe simkaart voor uw abonnement. Voor twee providers geldt een uitzondering: Telfort en T-Mobile.

Telfort nummerbehoud vanaf Telfort prepaid

Bij Telfort behoudt u uw eigen simkaart. De overzetting van uw abonnement is puur een administratieve wijziging. Op het moment dat uw nieuwe abonnement ingaat zult u dan ook niets merken: u blijft gewoon bereikbaar.

T-Mobile nummerbehoud vanaf T-Mobile prepaid

Bij T-Mobile gaat nummerbehoud vanaf prepaid automatisch. Wij zorgen ervoor dat uw nieuwe abonnement netjes wordt overgezet naar uw huidige simkaart. U krijgt dus geen nieuwe simkaart. Bovendien wordt uw resterende beltegoed met een maximum van € 20,- automatisch als korting op uw eerste factuur verrekend.

Dag van nummerportering

Als UnitedConsumers al uw gegevens heeft ontvangen en verwerkt, wordt uw eventuele nieuwe simkaart binnen vijf werkdagen aan u verzonden. De datum van nummerportering wordt door ons per e-mail aan u bevestigd. Houd uw simkaart bij u op de dag van nummerportering. Dan kunt u direct de simkaarten wisselen op het moment dat uw telefoon geen signaal meer ontvangt van uw oude simkaart. Wissel de simkaarten niet eerder. Meestal kunt u direct bellen en gebeld worden, maar zo niet, dan bent u hooguit een paar uur niet bereikbaar.

Lees ook

Mogelijkheden nummerbehoud
Nummerportering na aanvraag