Hoe onderhoud ik mijn mobiele telefoon?

U heeft een nieuwe mobiele telefoon of smartphone gekocht. En die wilt u zo lang mogelijk schoon en mooi houden. Of u wilt uw toestel eens goed oppoetsen. Tips voor het onderhoud van uw mobiele telefoon kunt u altijd gebruiken. U wilt natuurlijk zo lang mogelijk blijven genieten van uw toestel. Wilt u weten welk toestel het beste bij u past? Bij ons kunt u eenvoudig smartphone vergelijken.

Waterschade zonder kortsluiting
Een ongelukje met een mobiele telefoon komt in de beste families voor. Bellen in bad, telefoongebruik op het toilet of gewoon een omgevallen glas water: bij waterschade moet u snel handelen. Het is handig als u van tevoren weet wat u moet doen als uw telefoon in het afwassop is gevallen. Of als uw toestel een frisse regenbui over zich heen heeft gehad. Lees wat u kunt doen om de kans op kortsluiting bij waterschade zo klein mogelijk te houden.

Schoonmaken van de mobiele telefoon

Wist u dat er miljoenen bacteriën en virussen op uw telefoon huizen? En dat u van sommige bacteriën huiduitslag krijgt? Of dat u ziek kunt worden van bepaalde virussen op uw mobiele telefoon? Aan de schoonmaak dan maar. Met onze schoonmaaktips krijgt u die bacteriën en koekkruimels zo weer weg. En ziet uw telefoon er weer pico bello uit.

Bescherm uw telefoon tegen krassen en vuil

Mobiele telefoons zijn gevoelig voor krassen en vuil. Vooral smartphones kunnen, doordat ze een groot scherm hebben, snel krassen oplopen. De meeste krassen ontstaan doordat:

  • De telefoon op de grond valt.
  • De telefoon los in de tas ligt tussen alle andere spullen.
  • De mobiele telefoon over ruwe oppervlakken wordt geschoven.
  • De telefoon samen met een sleutelbos in een apart vakje in de tas zit.
  • Huisdieren over de mobiele telefoon lopen en met hun nagels krassen maken.

Het is zonde als uw smartphone onder de krassen zit. Maar met een goede bescherming kunt u gemakkelijk krassen voorkomen. Lees meer over mobiele telefonie.