Acer en mobiele telefoons

Het merk Acer is wereldwijd nummer twee op de lijst van de vijf grootste bedrijven voor het maken van computers en laptops. Acer werd in 1976 opgericht, heeft vestigingen in onder andere Azië, Amerika en Europa en het hoofdkantoor staan in Taiwan.

Sinds 2008 produceert Acer ook smartphones, dit is te danken aan de overname van smartphone fabrikant E-TEN. In het jaar 2009 kwam Acer met de eerste lijn mobiele telefoon naar Nederland. Momenteel doet Acer er alles aan om een prominente positie op de telefoonmarkt te krijgen. De eerste successen zijn al geboekt in de vorm de Acer Liquid Jade toestellen.

Acer richt zich met name op het budgetsegment en heeft een assortiment met goede mobiele telefoons tegen een voordelige prijs.

Het besturingssysteem van Acer
Tot op heden heeft Acer twee verschillende besturingssystemen gebruikt voor haar smartphones. De eerste Acer toestellen draaien op het Windows Mobile besturingssysteem, de toestellen die nu worden geproduceerd gebruiken het Open Source systeem van Android.

Een mobiele telefoon van Acer is volledig naar eigen wens in te richten. Via Google Play kunt u de leukste applicaties en spelletjes op uw telefoon installeren. Zo heeft u Whatsapp, Facebook, Instagram en NU.nl altijd binnen handbereik. Net als vele andere fabrikanten van mobiele telefoons, heeft Acer een eigen gezicht gegeven aan het Android besturingssysteem. Dit is Float UI  genoemd en is zo gemaakt dat gebruikers eenvoudig en zonder problemen kunnen multitasken.

GPS Module van Acer
De telefoons die Acer tot nu toe geproduceerd heeft, zijn allemaal voorzien van een GPS Module. Met een smartphone van Acer zult u dus nooit meer verdwalen. De GPS functie bepaalt uw locatie en weet de snelste routes te plannen. Doordat Acer telefoons op Android draaien, kunt u ook moeiteloos Google Maps gebruiken. Met Street View kijkt u 360 graden door uw buurt en ook offline kaarten raadplegen is geen probleem.