Apple: van appel tot iPhone

Vroeger was apple vooral het Engelse woord voor appel. Tegenwoordig linken veel mensen Apple meteen met een iPhone. In 1976 werd Apple computers opgericht door de vrienden Steve Jobs en Steve Wozniak. De ontwikkeling van een personal computer stond centraal. En vanuit een uit de hand gelopen hobby ontstond een ware multinational.

Apple: eenvoud en gebruiksgemak

De naam Apple werd per toeval bedacht door Steve Jobs (CEO vanaf 1997 tot aan zijn dood in 2011). Hij was in die tijd fruitariër en wilde druk leggen op het bedenken van een naam voor hun bedrijf. Omdat vóór de gestelde datum niemand met een beter alternatief  kwam, werd het de naam die Steve Jobs had bedacht: Apple Computers. Vanaf het allereerste begin van Apple is de visie altijd hetzelfde gebleven: “Geavanceerde technologie eenvoudig maken voor mensen”. Bij elk product dat van Apple’s hand komt, wordt gefocust op de eenvoud van het gebruik.

Apple Inc.

Het hoofdkantoor van Apple Inc. staat in Cupertino, Californië. Eind jaren ’70 werd Apple bekend door de Apple II. Dit was een van de eerste personal computers ter wereld. Ondanks dit succes stond het bedrijf ruim 20 jaar later aan de rand van de afgrond. Door een grote investering van Microsoft wist Apple er weer bovenop te komen. Nu kennen we Apple van de Apple Macintosh computers, de iPod, de iPhone en de iPad. En Microsoft is nog steeds aandeelhouder.

Apple en de iPhone

In 2007 kwam de eerste iPhone van Apple op de markt. De iPhone was direct een groot succes en veranderde de smartphone markt totaal. Een groot scherm en een enkele homeknop vormen nog steeds de basis van elke iPhone. Maar de concurrentie met Samsung, HTC, Sony, LG en Huawei is groot. Regelmatig worden nieuwe rechtszaken over onder andere het design van de smartphone aangespannen.

Abonnementen met een iPhone