HTC: the One in smartphones

In 1997 begon het Taiwanese bedrijf HTC (High Tech Computers) met de ontwikkeling van laptops. Al snel stapten ze over naar de markt van handheld (mobiele) producten. Vanaf 2006 kwamen de eerste mobiele telefoons onder de naam van HTC uit. Sindsdien richt HTC zich onder andere op productontwerp, prestaties en vakmanschap en zijn ze uitgegroeid tot een grote speler in de markt van smartphones.

HTC corporation

Het hoofdkantoor van HTC staat in Taoyuan, Taiwan. De allereerste mobiele telefoons van HTC draaiden op het besturingssysteem van Windows Mobile. En het ging goed met het bedrijf. Zo goed, dat ze in 2010 een belang van 50,1 procent hadden in het bedrijf Beats Electronics. De geluidssoftware van dit bedrijf werd vanaf dat moment in de telefoons van HTC verwerkt. Als kroon op de bedrijfsresultaten werd HTC tijdens het Mobile World Congress tot fabrikant van het jaar 2011 uitgeroepen.

Over HTC en de visie van HTC

HTC vindt het belangrijk dat elk product bij zijn eigenaar past en niet andersom. Werken vanuit een passie vormt voor HTC een drijfveer voor de ontwikkeling van nieuwe smartphones en tablets. De werkwijze van HTC kenmerkt zich door:

  • Het nog beter willen doen.
  • Openstaan voor elke vorm van kritiek.
  • Denken vanuit de gebruiker van het apparaat.
  • Innovatie van producten, steeds weer opnieuw.
  • Observeren hoe mensen met technologie omgaan.
  • Delen van meningen en productervaringen door gebruikers.
  • Nieuwste technologieën in de eenvoudigste gebruikerservaringen.

HTC en smartphones

De eerste smartphone met een Android besturingssysteem was de HTC Dream. Een slider telefoon waarbij het toetsenbord onder het beeldscherm verborgen was. Het ging lange tijd goed met HTC, tot ze in 2012 in de financiële problemen dreigden te komen. Samsung, AppleSony, LG, Huawei en Microsoft namen namelijk samen een groot deel van de smartphone markt in beslag. Sinds de komst van de HTC One in 2013 echter, doet HTC weer helemaal mee.

Abonnementen met een HTC >>