Huawei: Chinese concurrent op het gebied van smartphones

Misschien nog een onbekende in de smartphonemarkt, maar zeker geen onbeminde: Huawei (spreek uit: hoe-ah-wij). De laatste jaren zien we steeds meer toestellen van dit Chinese bedrijf verschijnen. En toch was Huawei al langer actief op de Nederlandse markt. Sinds 2004 verzorgt Huawei namelijk de apparatuur voor 3G en 4G netwerken van onder andere KPN en T-Mobile. Geen kleine speler dus.

Huawei met abonnement

Van Dongle tot smartphone

Huawei is een grote speler in de telecom industrie. Het bedrijf maakt apparatuur voor telecommunicatie van over de hele wereld. Zo is ze de ontwikkelaar van de Dongle, een soort usb-stick waarmee u overal mobiel internet op uw laptop of pc heeft. Maar ook de 2G, 3G en 4G netwerken van KPN en T-Mobile worden door Huawei ondersteund. En nu kunt u dus ook echt met een Huawei smartphone bellen en altijd en overal online zijn.

Verbonden met Huawei

De missie van Huawei is om het leven te verrijken door een wereld die beter verbonden is. Vanuit haar netwerkoplossingen timmerde het merk hiermee al flink aan de weg. Maar Huawei wilde meer. Daarom verschijnen er steeds meer smartphones en andere mobiele apparaten onder haar naam. Innovatie vormt daarbij het toverwoord. Want u als consument heeft veranderende behoeften en aan die behoeften wil Huawei voldoen.

De smartphones van Huawei

Qua design zijn de smartphones van Huawei om door een ringetje te halen. En de inhoud is ook prima in orde. Maar de concurrentie is groot. Samsung, Apple, HTC, Sony en LG zijn spelers waar je ‘u’ tegen zegt. Aan de andere kant hebben consumenten graag wat te kiezen. En een nieuwe frisse wind kan daarbij helemaal geen kwaad. 

Lees meer over het ontstaan van de mobiele telefoon.