Microsoft en mobiele telefoons

Bij Microsoft zult u in eerste instantie denken aan software voor computers. Maar wist u dat Microsoft ook mobiele telefoons verkoopt? Microsoft Mobile is een dochterbedrijf van het Amerikaanse Microsoft. Het is ontstaan na de overname van Nokia in april 2014.

Goedkoop telefoon abonnement afsluiten

De smartphones van Microsoft Mobile
Microsoft Mobile verkoopt naast smartphones en tablets ook accessoires. Alle apparaten draaien op het besturingssysteem van Windows. Op dit moment biedt Microsoft verschillende eigen mobiele telefoons aan, maar ook toestellen die zijn overgenomen van Nokia. De Nokia Lumia 1520 en Nokia Lumia 930 zijn hier goede voorbeelden van. Nieuwe toestellen die worden geproduceerd, zullen verder gaan onder de naam Microsoft Lumia.

De toestellen van Microsoft lopen uiteen van budgettelefoons tot aan middenklasse smartphones. Microsoft werkt hard aan de ontwikkeling van nieuwe toestellen. Het zal naar alle waarschijnlijkheid niet lang meer duren voordat Microsoft met nieuwe high-end toestellen op de markt komt.

Het besturingssysteem van Microsoft Mobile
De opvolger van het besturingssysteem Windows 7 is Windows 8.1. Dit wordt momenteel het meest gebruikt op de Microsoft telefoons. Windows 8.1 heeft een aantal verbeteringen:

  • Groter aanbod Windows Phone applicaties
  • De snelheid is geoptimaliseerd
  • Multitasken is verbeterd
  • NFC-techonlogie

Net als bij smartphones van bijvoorbeeld Samsung of Apple is het mogelijk om het Action Center te gebruiken. Dit is een slidemenu waarin notificaties kunnen worden bekeken en bijvoorbeeld het geluid, WiFi of bluetooth snel aan- of uitgezet kan worden.

De Windows Phone staat erom bekend dat gebruikers zelf een achtergrond kunnen instellen voor het startscherm. Deze achtergrond wordt verspreid over de verschillende tegels in vrolijke kleuren. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat de opvolger van het besturingssysteem 8.1, Windows 10 zal worden. In combinatie met de nieuwe versie van Windows worden ook weer nieuwe Windows Phone smartphones verwacht.