Over Samsung

In 1938 werd de Samsung Group opgericht, een bedrijf dat de export van gedroogde Koreaanse vis, fruit en groente verzorgde. Begin jaren ’90 veranderde alles. De organisatie begon met de ontwikkeling van producten in de high tech sector. Sindsdien heeft Samsung, dat ‘drie sterren’ in het Koreaans betekent, zich ontwikkeld tot een internationaal erkend bedrijf.

De Samsung Group

De Samsung Group is het grootste chaebol (conglomeraat) van Zuid-Korea en het behoort tot een van de grootste elektronicabedrijven ter wereld. Begonnen als klein bedrijfje in Daegu in Korea en nu een hoofdkantoor in Seoul, Korea. Met zelfs een eigen Samsung Town: een bedrijfspark speciaal ingericht voor de Samsung Group. Inmiddels levert Samsung haar producten in meer dan 58 landen in de wereld. Naast producten in de telecommunicatie, zoals gsm’s ontwikkelt Samsung ook producten die behoren tot de digitale apparatuur, digitale media en lcd schermen.

                

Over Samsung en haar visie

Gedurende de jaren heeft Samsung een visie ontwikkeld waarmee ze iedereen willen inspireren. Het blauwe logo symboliseert de verbintenis in de wereld. Samengevat vormen de verbintenis en de inspiratie de volgende visie: ‘Inspire the world, create the future’. Om deze visie waar te maken, houdt Samsung zich bezig met:

  • Innovatieve producten lanceren.
  • Creatieve oplossingen presenteren.
  • Voortdurend nieuwe technologieën ontwikkelen.

Samsung en mobiele telefoons

De eerste mobiele telefoons die Samsung op de markt bracht hadden de vorm van een chocoladereep, het zogenoemde ‘candybar model’. Eind jaren ’90 volgde de klaptelefoon, ook wel clamshell of flip genoemd. De moderne smartphones van Samsung gaan weer terug naar het allereerste design: de candybar. Enig verschil in uiterlijk is dat de smartphone een stuk dunner is en voor het grootste deel uit scherm bestaat. Met de komst van de iPhone vormt Apple nu, naast HTC, een van de grootste concurrenten van Samsung. Andere spelers op de smartphonemarkt zijn onder andere Sony, LG, Acer en Huawei.

Abonnementen met Samsung >>