iPhone X review: dit zijn onze iPhone X ervaringen

De iPhone X heeft inmiddels al meerdere opvolgers gekregen, maar dat betekent niet dat de iPhone X uw geld niet waard is! Bent u benieuwd of de iPhone X een goed toestel voor u is? Wij delen onze iPhone X ervaringen graag met u in deze uitgebreide iPhone X review!

Navigeren in de iPhone X Review:

Design Het design
Camera De camera's
Accu De accu
Hardware Hard- en software
Conclusie Conclusie iPhone X review

Samenvatting iPhone X review

Wij zijn erg te spreken over de iPhone X. De homebutton missen we niet, want hierdoor is de volledige voorkant van de smartphone één groot - bijna randloos - OLED-scherm! Apple maakt indruk met deze smartphone. Toch had de accu en het werkgeheugen wat ons betreft beter gemogen. Zeker gezien het prijskaartje!

Ook al zijn er al nieuwere iPhones op te markt verschenen; de iPhone X blijft een echte topper! In deze iPhone X review vertellen wij u waarom.

stersterstersterleeg

Pluspunten Minpunten
 
Prachtige camera's
 
Geen 3,5 mm aansluiting
 
FaceID werkt perfect
 
Werkgeheugen en accu vallen wat tegen
 
Makkelijk met één hand te bedienen
 
Glazen behuizing maakt de iPhone X kwetsbaar voor schade

 

Formaat

Het design 

Het design is echt een verademing! De homebutton is weg, en voor het eerst zien we een kleine 'notch' aan de bovenkant - waar de selfiecamera subtiel in is verstopt. En door de smalle rand kunnen we maximaal genieten van het 5,8 inch OLED-display! Dankzij de glazen behuizing met de roestvrij stalen, glimmende rand oogt de iPhone X erg chic. Het nadeel van deze 'chique' glazen behuizing is dat een hoesje (voor zowel de voor- als achterkant) onmisbaar is. U wilt immers niet dat er een barst in uw nieuwe iPhone X valt!

Afmetingen iPhone X

De iPhone X is klein, maar fijn. Met een lengte van 143,6 mm past dit toestel namelijk makkelijk in uw broekzak. Ook is het een slank toestel, met een dikte van 7,7 mm. Fun fact; de iPhone X weegt 174 gram, wat overeenkomt met het gewicht van - hoe toepasselijk - een appel. Onze ervaring is dat het toestel, met een breedte van 70,9 mm, gemakkelijk met één hand te bedienen is.

Het design van vergelijkbare iPhones

iPhone 8 iPhone X iPhone XR iPhone XS
vraagteken

vraagteken

vraagteken

vraagteken

Scherm:
4,7 inch LCD
Scherm:
5,8 inch OLED
Scherm:
6,1 inch LCD
Scherm:
5,8 inch OLED
Behuizing:
Glas
Behuizing:
Glas en roestvrijstaal
Behuizing:
Glas en aluminium
Behuizing:
Glas
Afmetingen:
Lengte x breedte x dikte
138,4 mm x 67,3 mm x 7,3 mm
Afmetingen:
Lengte x breedte x dikte
143,6 mm x 70,9 mm x 7,7 mm
Afmetingen:
Lengte x breedte x dikte
150,9 mm x 75,7 mm x 8,3 mm
Afmetingen:
Lengte x breedte x dikte
143,6 mm x 70,9 mm x 7,7 mm
Gewicht:
174 gram
Gewicht:
174 gram
Gewicht:
194 gram
Gewicht:
177 gram

 

Camera

De camera’s

Voor het eerst zien we dat de dubbele camera van 12 megapixel aan de achterkant enigszins uitsteekt. Ook zitten de camera's voor het eerst onder elkaar in plaats van naast elkaar. De camera's hebben plek gemaakt voor de hardware van FaceID. Dit heeft verder geen negatieve gevolgen voor de bruikbaarheid van de camera's. Bovendien zijn de camera's van de iPhone X een stuk beter ten opzichte van de voorganger: de iPhone 8.

Selfiecamera

Echte stappen zijn gezet met de selfiecamera. Want dankzij de TrueDepth selfiecamera van 7 megapixel, maakt u de mooiste selfies. Onze persoonlijke favoriete toevoeging (die er nog niet was met de iPhone 8) is de portretmodus met de selfiecamera. Dit zorgt ervoor dat u nu echt hét focuspunt bent van uw selfie.

Camera's achterzijde

Hoewel de twee camera's aan de achterzijde veel lijken op die van de iPhone 8, en er qua megapixels niks is veranderd, zijn de camerafuncties wel verbeterd. Eindelijk besloot ook Apple optische beeldstabilisatie toe te voegen. Hierdoor maakt het niet uit of u trillende handen heeft - scherpe foto's zijn gegarandeerd!

Daarnaast weten de algoritmes van Apple de beelden altijd scherp te maken, en filteren ze ruis zoveel mogelijk weg. In het donker willen de camera's niet altijd even goed scherpstellen - voornamelijk de lens met grotere beeldhoek. Maar zodra het scherpstellen lukt, kunnen de camera's ook in het donker mooie beelden vastleggen. Ook is de iPhone X goed in het vastleggen van de nachtlucht. 

De camera's van vergelijkbare iPhones

iPhone 8 iPhone X iPhone XR iPhone XS

Achter:
12 megapixel
 

Voor:
7 megapixel

Achter:
12 megapixel
12 megapixel

Voor:
7 megapixel

Achter:
12 megapixel
 

Voor:
7 megapixel

Achter:
12 megapixel
12 megapixel

Voor:
7 megapixel


 

Accu

De accu

De accucapaciteit van 2.716 mAh vinden wij wel een beetje tegenvallen. Er is namelijk geen merkbaar verschil met de iPhone 8 (de voorganger van de iPhone X). Met de accu van de iPhone X komt u prima de dag door met een volle batterij, maar aan het eind van de dag moet de iPhone X wel weer opgeladen worden. Meer dan één dag intensief gebruik van uw iPhone X zit er dus helaas niet in.

Voordelen zijn wel dat de iPhone X draadloos opladen (draadloze opladers met QI-keurmerk) én snelladen ondersteunt. Het nadeel is dat bij dit toestel een (trage) 5W-lader wordt meegeleverd. Jammer, want voor de relatief hoge prijs zou een snellader zeer welkom zijn.

De accu van vergelijkbare iPhones

iPhone 8 iPhone X iPhone XR iPhone XS
Accucapaciteit
1.821 mAh
Accucapaciteit
2.716 mAh
Accucapaciteit
2.942 mAh
Accucapaciteit
2.658 mAh
Browsen
10 uur 25 minuten
Browsen
9 uur 26 minuten
Browsen
12 uur 57 minuten
Browsen
8 uur 50 minuten
Video kijken
8 uur 43 minuten
Video kijken
12 uur 28 minuten
Video kijken
15 uur 5 minuten
Video kijken
13 uur 40 minuten
Laadtijd
2 uur 12 minuten
Laadtijd
3 uur 4 minuten
Laadtijd
3 uur 12 minuten
Laadtijd
3 uur 4 minuten
Bron: tweakers

 

Processor

Hard- en software 

De iPhone X levert goede prestaties. Toch had de hardware volgens ons beter gekund. De iPhone X is uitgerust met de Apple A11 Bionic chip, wat een prima chip is. Maar het werkgeheugen van 3GB valt tegen. Voor een iPhone van deze prijs had er wel een extra GB of twee bij gekund.

Ontgrendelen met vingerafdruk zit er door het verdwijnen van de homebutton niet meer in. Gelukkig heeft de iPhone X FaceID (gezichtsherkenning). Wat een verademing! Want dankzij FaceID is het toestel binnen no-time ontgrendeld. Bovendien is FaceID zeer nauwkeurig, veilig en werkt het goed bij weinig licht. Daarbij krijgt u ook nog eens een groter scherm doordat de homebutton niet meer nodig is. Win-win dus!

Op het gebied van software heeft Apple wel flinke stappen gemaakt. Doordat het toestel geen knop meer heeft, ontgrendelt u de smartphone door van onder naar boven te swipen. Eenmaal ontgrendeld, ziet u onderaan het scherm een streepje staan. Zodra u deze omhoog swipet, vindt u er verschillende functies! Dit is wel eventjes wennen, maar eenmaal gewend, willen wij zeker niet meer terug! 

Hardware van vergelijkbare iPhones

iPhone 8 iPhone X iPhone XR iPhone XS
Processor
Apple A11 Chip met 6 kernen
Processor
Apple A11 Chip met 6 kernen
Processor
Apple  A12 Bionic chip met 6 kernen
Processor
Apple  A12 Bionic chip met 6 kernen
Werkgeheugen
2GB
Werkgeheugen
3GB
Werkgeheugen
3GB
Werkgeheugen
4GB

 

Conclusie

iPhone X review: onze conclusie

We sluiten onze iPhone X review af met een conclusie. Want wat zijn onze ervaringen met de iPhone X? De iPhone X laat na de iPhone 8 voor het eerst weer vernieuwingen zien die ook bij de nieuwste modellen nog steeds terugkomen. Het toestel is dus voorzien van alle gemakken die u zoekt in een moderne smartphone. Ondanks dat de iPhone X misschien verouderd lijkt, is dit dus helemaal niet zo!

Zowel de software als de hardware zijn kwalitatief uitstekend in orde, zoals we van Apple gewend zijn. De grootste teleurstelling: de accu en het werkgeheugen. Daarnaast zijn er wel duidelijke verbeteringen aanwezig wat betreft de camera's! Kortom; kiest u voor kwaliteit en bent u een echte iPhone liefhebber? Dan is de iPhone X een uitstekende keuze! Houd er wel rekening mee dat u de iPhone X dagelijks moet opladen.

Koop de iPhone X als...

Het is dan wel niet meer de meest recente iPhone, maar de iPhone X blijft toch één van de beste iPhones die op de markt is verschenen - ook nu er nieuwere modellen zijn uitgekomen. Zoekt u een iPhone met een set degelijke camera's? Dan is de iPhone X een uitstekende keuze!

iPhone X kopen

Kijk naar alternatieven als...

Laten we eerlijk zijn. Tegenwoordig is een werkgeheugen van 3GB en 2.716 mAh accucapaciteit wat aan de lage kant. Dus bent u iemand die graag een razendsnelle smartphone heeft, met een accu die dagenlang meekan? Dan is het verstandig om eens te kijken voor een alternatief!

Alternatieven bekijken

Tip: Apple heeft besloten om de iPhone X uit productie te halen. Het toestel is nog wel te koop bij UnitedConsumers, zolang de voorraad strekt. Dus koop het toestel voor het te laat is! Daarnaast is de iPhone X ook als refurbished toestel verkrijgbaar: net zo goed, maar dan goedkoper en beter voor het milieu.


iPhone X, XR of XS?

Bent u benieuwd naar de verschillen tussen de iPhone X en de vergelijkbare toestellen: de iPhone XR en XS? Wij hebben de toestellen voor u vergeleken. Zo weet u direct welk toestel het beste bij uw persoonlijke situatie past!

iPhone X, XR en XS


Reviews van vergelijkbare toestellen


 

Review homepage

Terug naar boven