Micro simkaart: geen smartphone zonder micro sim

Met de introductie van de iPhone 4 en de iPad maakte Apple Nederland bekend met de micro simkaart. Nu is de micro simkaart een veelgebruikte simkaart voor smartphones. Als u een smartphone aanschaft, bestaat de kans dat hier geen gewone simkaart (mini simkaart) in past. Uw oude simkaart dan maar weggooien? Dat hoeft niet. U kunt deze gewoon laten knippen tot micro simkaart.

Hoe werkt een micro simkaart?

Een micro simkaart werkt nagenoeg hetzelfde als de mini simkaart, de gewone simkaart zoals we deze kennen. Met deze simkaart meldt u zich aan als gebruiker van het mobiele netwerk waar u een abonnement heeft afgesloten. Het IMSI nummer is het belangrijkste gegeven van uw simkaart. Door de automatische koppeling van uw telefoonnummer aan het IMSI nummer dat op uw simkaart staat, kunt u bellen en gebeld worden. Maar ook, indien aangevraagd, mobiel internet gebruiken.

Van mini sim naar micro sim

De mini simkaart, zoals de standaard simkaart ook wel genoemd wordt, is 25 x 15 mm groot. De huidige smartphones hebben steeds meer ruimte nodig voor techniek. Daarom voerde Apple in 2010 in Nederland de micro simkaart in. Een grotere simkaart paste eenvoudigweg niet in de nieuwe iPhone 4. Met zijn formaat van 15 x 12 mm is de micro simkaart een stuk kleiner dan de mini simkaart. Omdat de chips even groot zijn gebleven, is er niets aan prestaties verloren gegaan. Lees meer over mobiele telefonie.

Micro simkaart

Hoe kom ik aan een micro simkaart?

Wilt u een smartphone aanschaffen, maar heeft u nog geen micro simkaart? Er zijn verschillende manieren waarop u een micro simkaart kunt krijgen:

  • Knip uw simkaart niet zelf tot microsim: dit gaat snel mis.
  • Veel providers bieden een mini sim en een micro sim in één aan.
  • Er zijn telefoonwinkels waar ze uw simkaart knippen tot microsim.

U kunt natuurlijk ook een nieuwe telefoon met abonnement aanschaffen. Hoort hier een micro simkaart in, dan krijgt u deze hier standaard bij geleverd.

Micro-simkaart bij UnitedConsumers aanvragen

Heeft u een smartphone waar een micro-simkaart in hoort? Als u een sim only abonnement aanvraagt bij UnitedConsumers kunt u via het aanvraagformulier een micro simkaart aanvragen. UnitedConsumers zorgt er dan voor dat u een micro simkaart opgestuurd krijgt. Bij het afsluiten van een telefoon abonnement met smartphone wordt de micro simkaart automatisch meegeleverd.

Lees ook

Dual-sim
Mini simkaart
Nano simkaart
Sim only vergelijken
Simkaart geblokkeerd